Top 5 stvari koje putnici proveravaju pre nego što rezervišu smeštaj online

Top 5 stvari koje putnici proveravaju pre nego što rezervišu smeštaj online

Boravak gosta u hotelu stavlja pred hotelijera nekoliko zadataka.

Bezbednost, posvećenost i ljubaznost osoblja su na prvom mestu za goste, dok je za hotelijere da njihov boravak učine nezaboravnim. Pre nego što odluče da rezervišu određeni hotel, putnici su skloni proveravama. Najčešće rezervišu hotele koji su prvi navedeni na OTA kanalima (Airbnb, Bookin.com…) i one koji su jeftiniji.

Šta putnici obično proveravaju pre nego što se odluče za rezervaciju u određenom hotelu, bavimo se detaljnije u nastavku bloga.

Lokacija

Lokacija je jedna od polaznih tačaka prilikom rezervacije. Što je hotel bliže turističkim atrakcijama, restoranima, kafićima ili nečemu drugom što su planirali da posete tokom svog boravka, veća je verovatnoća da će izabrati taj hotel i tamo rezervisati smeštaj. To ne znači da je važno da se hotel nalazi u centru grada, već na mestu koje je dostupno gostima.

Vrednost za novac

Cena je takođe jedna od najvažnijih stavki prilikom donošenja odluke. Ljudi su generalno spremni da plate još više za stvari koje prevazilaze njihova očekivanja. Cena i promocija su važni za rezervacije preko sajta hotela. Ako ih hotel ili smeštaj nudi, najbolje je da rezervišete direktno preko veb stranice. Osim toga, nije svaki jeftiniji hotel lošiji od skupljeg. Treba proveriti da li hotel nudi kvalitetnu uslugu za zadatu cenu, da bi se donela najracionalnija odluka.

Recenzije

Recenzije se zasluženo nalaze u ovih 5 najboljih stvari. Lokacija i cena bi verovatno bili zanemarljivi ako su negativne kritike o hotelu dominantne u odnosu na pozitivne. U hotelima je važno zamoliti sve zadovoljne i lojalne goste da ostave svoje komentare o iskustvima tokom boravka. Hotel koji nema recenziju najverovatnije neće izabrati gost uprkos njegovoj dobroj lokaciji i ceni.

Fotografije

Fotografije dobre rezolucije su važne da privuku pažnju potencijalnih gostiju. Kao i recenzije, slike mogu biti važne za poređenje fotografija hotela i fotografija gostiju. Na taj način se stvara realna slika i sprečavaju negativna iskustva.

Dodatne pogodnosti

Ono što svakako privlači pažnju su dodatne pogodnosti koje nudi hotel. Pored personalizacije i izgradnje pozitivnog imidža objekta, velika je šansa da će gosti izabrati upravo taj objekat. Važno je pažljivo segmentirati svoje goste i ponuditi im sve što im je potrebno tokom boravka. Bilo da se radi o solo, poslovnim ili drugim putnicima, važno je pažljivo saslušati njihove potrebe i prilagoditi im usluge. To je svakako korak bliže ka više rezervacija i prihoda!

Izbor smeštaja određuje iskustvo i  doživljaj gostiju. Na hotelima je da se postaraju da usluge koje nude u okviru svog objekta dovedu do  zadovoljstva gostiju. Zahvaljujući internetu i njegovoj dostupnosti, sve navedene stvari su mnogo dostupnije i vidljivije, pa gosti mogu da ih provere pre rezervacije.

 

 

 

 

 

 

Related Posts