Upoznajte Banquet funkciju

Upoznajte Banquet funkciju

Dobar recepcijski sistem sačinjen je od brojnih funkcija koja olakšavaju upravljanje i vođenje jednog objekta. Prednosti od korišćenja automatizacije ogledaju se u smanjenju do 70% potrebe za ručnim radom i povećanju 20% prihoda u kratkom periodu. 

Danas se bavimo posebnom funkcijom, koja zasigurno igra značajnu ulogu u jednom hotelu. U ovom blogu otkrivamo šta ona predstavlja i kakva je njena uloga u okviru hotelskog recepcijskog programa.

Dakle, upoznajte Banquet funkciju!

Šta je Banquet funkcija?

Pre nego što detaljnije objasnimo fuknciju, hajde da definišemo Banquet uslugu. Naime, Banquet usluga odnosi se na niz usluga predviđene za velike događaje koje se održavaju na jednom mestu. Veliki broj hotela poseduje konferencijske sale, sale za venčanje, rođendane, seminare, networking i brojne druge.

Koliko je jednom menadžeru potrebno da sve pripremi za jedan takav događaj?
Pa, sigurno više dana. Počevši od hrane, pića, tehničke opreme, dekoracije, osoblja za posluživanje pića i hrane, a sve u cilju dobre saradnje i pružanje kvalitetne usluge klijentu.

Za hotele to može biti prava noćna mora, ukoliko nemaju jasno uspostavljen sistem upravljanja u okviru recepcijskog programa. Ovaj sistem omogućava recepcionerima da prate sve zahteve klijenata i da im pruže tačne informacije o raspoloživosti prostorija i opreme. Takođe, hotel mora da ima sposobnost da brzo reaguje na promene u zahtevima klijenata i da pruži im alternativna rešenja ako nešto ne ide po planu.

Upravo ovako dobar recepcijski program sadrži Banquet funkciju koja predstavlja organizovanje događaja, poput konferencija, seminara, banketa ili svadbi, u okviru hotela. Ova funkcija je vrlo važna za hotele jer im omogućava da ostvare dodatne prihode i privuku nove goste.

Kako funkcioniše Banquet funkcija?

Banquet funkcija predstavlja jednu od funkcija u okviru hotelskog recepcijskog sistema. Kada klijent zatraži organizovanje Banquet funkcije, recepcioner će mu ponuditi raspoložive opcije za prostoriju, hranu, piće i tehničku opremu. Klijent može izabrati jednu od ponuđenih opcija ili zatražiti posebne zahteve. Recepcioner će zatim uneti sve informacije o zahtevima klijenta u recepcijski sistem kako bi bio siguran da su svi detalji tačno zabeleženi.

Sistem obuhvata sve bitne informacije:

  • Detalji o gostima
  • Detalji o događaju
  • Naplata
  • Statistika i izveštaji

Funkcije obračuna plaćanja obuhvataju i avansno plaćanje, podelu iznosa i automatski se usklađuju u odnosu na konačni račun. U okviru funkcije moguća je izmena rezervacija, a dostupni su i pregledni izveštaji i statistika.

Koje su prednosti Banquet funkcije?

Banquet funkcija je važna funkcija u okviru recepcijskog sistema jer omogućava efikasnu organizaciju i upravljanje događajem. Vrlo je korisna u praćenju ukupnog prihoda od događaja, kao i u praćenju računa i izdataka vezanih za događaj. To olakšava plaćanje računa od strane klijenata i pomaže u planiranju budućih događaja.

Prednosti

  1. Bolja organizacija događaja: Banquet funkcija olakšava detaljno planiranje i praćenje događaja.
  2. Praćenje prihoda: Banquet funkcija omogućava praćenje ukupnog prihoda od događaja. To olakšava planiranje budućih događaja i odlučivanje o potrebnim resursima za njihovo održavanje.
  3. Olakšava komunikaciju s klijentima: Banquet funkcija olakšava komunikaciju s klijentima, uključujući pregledanje njihovih zahteva i potreba, te pružanje odgovarajućih usluga kako bi se zadovoljile njihove potrebe.
  4. Smanjuje mogućnost grešaka: Banquet funkcija smanjuje mogućnost grešaka i nepotpune dokumentacije. Ova funkcija olakšava praćenje izdavanja računa i plaćanja što smanjuje mogućnost grešaka u finansijskim izveštajima.
  5. Poboljšava kvalitet usluge: Banquet funkcija poboljšava kvalitet usluge jer osigurava da su svi aspekti događaja detaljno planirani i organizirani. To pomaže u stvaranju pozitivnog iskustva za klijente i njihove goste.

 

Da li ste isprobali našu Banquet funkciju?

 

 

Related Posts