4 glavna hotelska trenda u 2023

4 glavna hotelska trenda u 2023

2023. je definitivno godina putovanja!

Prema najnovijem istraživanju očekuje se da će se broj putovanja ove godine povećati za 40% u odnosu na prethodne godine. Ovi podaci otvaraju nove mogućnosti za rast i razvoj hotela.

Očekuju se novi sigurnosni standardi, ekološka popularnost te usmjerenost na pružanje iznimnih iskustava i personaliziranog pristupa svakom gostu. Uz pomoć tehnoloških inovacija hotelijerstvo će nastojati poboljšati kvalitetu usluge i prilagoditi se potrebama suvremenog putnika.

U nastavku se bavimo hotelskim trendovima koji će 2023. učiniti godinom nezaboravnih putničkih iskustava.

Trendovi ugostiteljstva

Brz tehnološki razvoj

Tehnološki napredak ubrzava automatizaciju i personalizaciju u hotelima.
Booking.com statistike pokazuju da čak 47% ispitanika želi digitalne usluge prilikom rezervacije i boravka, poput online prijave.
Kako hoteli mogu pružiti takve usluge svojim gostima?

Važan korak je prijelaz na automatizacija, što može omogućiti rad operacija i recepcije 70% lakše u usporedbi s ručnim upravljanjem.
Pružanje takvog sustava nudi troškovno-vremensku učinkovitost i omogućuje osoblju da se usredotoči na zahtjeve i potrebe svojih gostiju.

Jedan od novijih pristupa hotelskim trendovima je virtualna stvarnost. Ova vrsta tehnologije omogućuje putnicima da istraže i planiraju svoj boravak u hotelu čak i prije nego što stignu na odredište. Također pomaže u kreiranju virtualnih obilazaka hotela, omogućujući hotelima da privuku više gostiju. Međutim, prema Podaci Booking.com, 60% ispitanika tvrdi da virtualno putovanje ne može zamijeniti istinsko iskustvo, ali može poslužiti kao temelj za donošenje odluka.

Održivost

Ekologija i održivost posljednjih godina postaju sve važnija pitanja. Gosti postaju svjesniji potrebe za društvenom odgovornošću, stoga hoteli svojim gostima moraju ponuditi ekološki prihvatljive mogućnosti.

Prema istraživanju, 58% putnika želi vidjeti hotele koji koriste održivije prakse kao što su recikliranje, korištenje obnovljivih izvora energije i smanjenje otpada. Hotelijeri će se fokusirati na smanjenje svog ekološkog otiska, a tehnologija će im u tome biti od velike pomoći. Primjerice, senzori će se koristiti za smanjenje potrošnje energije u hotelima, a digitalizacija će omogućiti smanjenje papira i otpada

Nove destinacije, novi izazovi

Kako se turizam oporavlja od krize, otvara se sve više hotela u novim destinacijama, uključujući manje poznate gradove, planinske vrhove i ruralna područja koja nude jedinstvena iskustva i izvanrednu prirodu.

Skoro 73% putnika želi iskusiti putovanje izvan svoje zone udobnosti i 30% njih želi istražiti manje poznate gradove. Zdravstveni i sigurnosni standardi ključni su pri odabiru destinacije ove godine.

Hotelijeri nastoje gostima ponuditi što više raznovrsnih usluga u svom objektu, uključujući wellness i spa, sportske aktivnosti i aktivnosti na otvorenom.

Preferencije putnika su različite i teško je predvidjeti njihove želje. Neki hoteli koriste analitiku podataka za predviđanje novih trendova i razvoj ponude za takva odredišta. S druge strane, neki se hoteli usredotočuju na poboljšanje turističkih atrakcija u postojećim destinacijama kako bi privukli goste na nešto potpuno novo i autentično.

Iskustvo gostiju

Hoteli diljem svijeta posljednjih su se godina usredotočili na poboljšanje iskustva gostiju, od prilagođavanja sobe preferencijama gosta do ponude personalizirane ponude hrane i pića.

Prema istraživanju, 53% putnika vjeruje da će imati bolje iskustvo ako hoteli prikupljaju i koriste podatke o gostima za personalizaciju iskustva i zadovoljstva gostiju. Prikupljanjem podataka hotelsko osoblje može osigurati zadovoljenje svih potreba i ponudu najrelevantnijih aktivnosti.

Hotelska tehnologija može pridonijeti poboljšanom iskustvu. Korištenjem aplikacije za goste, hoteli mogu omogućiti gostima da prilagode svoje potrebe prije dolaska u hotel. Tu su i posebne usluge kao što su izleti, obilasci grada ili posebne večere, pružajući im poseban tretman koji je u skladu s njihovim individualnim interesima.

Personalizirana iskustva značajna su u postizanju dugoročne lojalnosti gostiju. Kada hoteli uzmu u obzir potrebe svojih gostiju i pruže im jedinstven i nezaboravan boravak, oni će se osjećati cijenjenima i ponovno će se vraćati.

Povezivati ​​se Pošta
indeks