Top 5 načina za povećanje prihoda hotela ili STR-a

Top 5 načina za povećanje prihoda hotela ili STR-a

Bilo da se radi o putovanju, sastancima ili drugim prilikama, ljudi radije rezerviraju online.

Zahvaljujući razvoju tehnologije danas, sustavi online rezervacija imaju značajnu prednost, te premašuju broj osobnih rezervacija. U nastavku teksta donosimo 5 korisnih savjeta kako povećati broj svojih rezervacija.

1. Web stranica

Web stranica hotela ili tvrtke za kratkoročni najam može igrati ključnu ulogu u povećanju broja izravnih rezervacija.

Kako bi privukli posjetitelje, web stranica treba biti jednostavna za korištenje, laka za navigaciju, vizualno atraktivna i prilagođena mobilnim uređajima jer je evidentan trend rasta iz godine u godinu rezervacija s mobilnih uređaja. Osim toga, web stranicu hotela potrebno je pravilno optimizirati, posebice za Googleove algoritme, što web stranicu čini vidljivijom na tražilicama.

2. CTA (poziv na radnju)

Budući da veliki broj potencijalnih gostiju posjećuje web stranicu hotela i smještaja, na Gumb CTA (poziv na radnju) je središnje i glavno mjesto za više rezervacija na web stranici.

Jednostavno rečeno, "Rezervirajte sada"Ili"Provjerite dostupnosty” tipka se pokazala kao učinkovito rješenje za brzu i jednostavnu rezervaciju smještaja. Sjajan su način prenošenja poruke, ali i informiranja potencijalnih gostiju o dodanoj vrijednosti koju donose izravne rezervacije u hotelima ili smještajnim objektima. Još jedna prednost je smanjenje količine izravne korespondencije putem e-pošte.

3. Recenzije gostiju

Recenzije gostiju jedna su od najvažnijih stavki prilikom rezervacije. Istraživanja su pokazala da oko 98% putnika pročitajte i smatrajte to vrlo važnim prilikom rezervacije. Kritika također može značajno utjecati na promjene u odlukama gostiju, zbog čega je važno promovirati pozitivne kritike na svojoj web stranici.

Trebao bi biti vidljiv na web stranici ili stranici na društvenim mrežama, i pravovremeni odgovor njima može jako utjecati na ugled, pa čak i povećati broj rezervacija.

4. Rezervacije putem društvenih mreža

Društvene mreže izvrstan su alat za pretraživanje i podizanje svijesti o prisutnosti hotela i smještaja. Uspostava mehanizma rezervacija s Facebookom omogućuje gostima da rezerviraju izravno putem Facebook stranice, na puno lakši način. Ovu opciju možete isprobati putem svog Sustav motora za rezervacije povezujući ga s Facebook stranicom vašeg hotela ili smještaja.

5. Program vjernosti

U marketingu za hotele i smještaj, privlačenje novih gostiju košta puno više od zadržavanja postojećih. Zato je važno gostima ponuditi poticaje koji bi ih privukli da se ponovno vrate i rezerviraju. Takve pogodnosti odnose se na popuste na ponovne rezervacije, vouchere, bodove koji se mogu iskoristiti na pojedinim prodajnim mjestima.

Pružanje kvalitetne usluge, kako bi se zadovoljile njihove specifične želje, jedan je od načina poboljšanja iskustva gostiju i stvaranja dugoročnih veza s njima.

Provođenjem OTA Sync Motor za rezervacije (online sustav za rezervacije) na svojoj web stranici imate priliku ponuditi gostima promotivne kodove koji im daju popuste na ponovne rezervacije. A rezervacije putem stranice, koje dolaze putem booking enginea su u potpunosti bez provizije, čime se ostvaruju uštede u usporedbi s rezervacijama koje dolaze s drugih portala za rezervacije (npr. Booking, Expedia, Airbnb, Agoda itd.)

Naravno, popis ovdje ne završava, popis mogućnosti koje možete implementirati u svom poslovanju stalno se mijenja i povećava. Na kraju, vi ste upravitelj ili vlasnik i najbolje znate što vam može pomoći, a ako niste sigurni, slobodno pročitajte naši drugi blogovi i pratite društvene medije za besplatne savjete i upute za povećanje broja rezervacija.

Povezivati ​​se Pošta
indeks