Airbnb je objavio globalnu zabranu organiziranih zabava u smještaju

Airbnb je objavio globalnu zabranu organiziranih zabava u smještaju

U kolovozu 19, Airbnb je objavio globalnu zabranu organiziranja zabava i događanja u svim smještajnim objektimareklamiraju na njihovoj stranici. Ova se zabrana odnosi na sve buduće rezervacije i vrijedit će do daljnjega.

Kako i zašto se to dogodilo?

Novo širenje Covid19 virus, posebice u SAD-u, izazvalo je veliki broj pritužbi lokalnih vlasti, ali i zabrinutih susjeda i vlasnika smještaja koji su primijetili da gosti ne odustaju u organiziranju okupljanja.

Iako se većina gostiju pridržava preporuka lokalnih epidemioloških stručnjaka, jedan broj gostiju dovodi sebe i druge u opasnost.

Ovaj potez nije došao iznenada jer je već duže vrijeme na Airbnbu aktualna zabrana “party smještaja”, odnosno smještaja koji su za to posebno napravljeni. Od trenutka proglašenja pandemije pritisak na vlasnike i upravitelje smještaja postao je drastično veći zbog epidemiološkog rizika.

Kako će zabrana funkcionirati?

  • Zabave i događanja su strogo zabranjeni
  • Broj osoba koje mogu boraviti u smještaju sada je najviše 16. To se izvorno odnosi na velike smještaje koji su do sada smjeli primiti više od 16 gostiju.
  • Za hotele i smještajne objekte koji imaju preduvjete za primanje više od 16 gostiju u svoje sobe, potrebno je novo rješenje kako bi se moglo implementirati na lokaciji.
  • Prilikom rezervacije gosti će biti obaviješteni o novom pravilu te da ignoriranje ovog pravila dovodi do kršenja Pravila i Politika platforme.

Gosti i vlasnici koji pokušaju zaobići ovo pravilo dovode se u situaciju da budu uklonjeni s platforme te da se sve daljnje rezervacije ponište i ponovno korištenje zabrani.

Ukoliko imate problem s gostima, podsjećamo Vas da se što prije obratite korisničkoj podršci stranice, kako bi se svi problemi riješili u što kraćem roku i izbjegli neželjene situacije i neugodnosti.

Povezivati ​​se Pošta