Airbnb prilagođava opciju za mjesečni najam

Airbnb prilagođava opciju za mjesečni najam

Tvrtka, koja se smatra jednom od vodećih u inovacijama za kratkoročne rezervacije, jedna je od tvrtki koje su najteže pogođene krizom u turizmu zbog Covid19 koronavirus. Zbog promjena na tržištu, Airbnb mijenja svoj poslovni model prilagođavajući svoju stranicu gostima koji žele iznajmiti apartman na mjesečnoj bazi.

Izvršni direktor tvrtke, Brian Cesky, iznio je plan u javnost, samo nekoliko dana nakon što je objavljena informacija da je platforma uspjela prikupiti još milijardu dolara. Taj im je potez bio ključan kako bi smanjili pritisak zbog velikog broja otkazanih rezervacija.

Platforma se također suočava s problemima zbog zahtjeva lokalnih vlasti u određenim zemljama, poput Velike Britanije, gdje se očekuje da će vlasnici smještaja zatvoriti svoje kalendare do kraja krize.

Tvrtka pretpostavlja da će se tržište u narednom razdoblju okrenuti duljim ostacima. Prema njihovim izvješćima, trenutno je jedna od sedam rezervacija dugoročna. Najduža rezervacija koju je stranica imala do sada je preko 700 dana.

Preko 80% vlasnika i upravitelja smještaja na ovoj platformi trenutno prihvaća dugoročne rezervacije i odobrava popuste za rezervacije koje traju 30+ dana.

Dugoročno gledano, tvrtke za upravljanje nekretninama smatraju da se ne radi o novosti, već samo o povratku na tradicionalni način iznajmljivanja nekretnina. Kako će ova odluka utjecati na Airbnb status u zemljama u kojima vlasnici smještaja iznajmljuju svoje nekretnine, ostaje za vidjeti u narednom razdoblju.

Naš savjet ostaje da u skladu s neizvjesnošću prilagodi svoju otkaznu politiku da bude fleksibilnija, da omogući popuste gostima koji planiraju duže ostanke i da dodatne naknade (npr. naknada za čišćenje) budu prilagođene razini realnog troška, ​​ako se dodatno naplaćuju.

Povezivati ​​se Pošta