Kako koristiti Airbnb: brzi vodič za početnike

Kako koristiti Airbnb: brzi vodič za početnike

Airbnb jedna je od najbrže rastućih platformi za rezervacije na svijetu. Ova američka tvrtka osnovana je 2008. godine, a prije nego što je doživjela komercijalni uspjeh, suočila se s brojnim usponima i padovima, budući da su bila barem tri odvojena pokušaja lansiranja.

Danas svojim jedinstvenim pristupom pruža podršku, garancije, alate i neminovno bilježi uspjehe, za koje se vjeruje da su dugoročni.

Koncept Airbnb-a prilično je jednostavan i pruža mnogo više nego što se može vidjeti. Stoga u nastavku bloga otkrivamo što je Airbnb, donosimo korisne savjete za njegovo učinkovito korištenje, kao i njegove prednosti.

Što je Airbnb?

Airbnb je online platforma koja povezuje ljude koji žele iznajmiti svoj smještaj s onima koji traže smještaj u tom mjestu.

Pokriva više od 100,000 gradova i 220 zemalja svijeta. Airbnb dolazi od kratice "noćenje i doručak na zračnom madracu".

Sadrži niz filtara, koji gostima pomažu pronaći pravi smještaj, chat koji izravno povezuje izdavače smještaja i goste, kao i upravljanje sigurnim plaćanjima putem stranice.

Airbnb uzima 3% provizije na rezervacije, kao i 6% -20% naknade za usluge gostima. Druga opcija je fiksna provizija od 15% koju plaćaju izdavači smještaja, a gosti ne plaćaju dodatnu naknadu za korištenje platforme.

Osim smještaja, Airbnb nudi i mogućnost rezerviranja određenih turističkih događaja, tura, izleta ili doživljaja.

Savjeti kako optimizirati svoj Airbnb

Korištenje Airbnba je jednostavno. Važno je privući i zadržati pažnju gostiju odmah na početku, stoga vam u nastavku donosimo nekoliko jednostavnih i korisnih savjeta za korištenje Airbnba, koji vam potencijalno mogu donijeti više rezervacija:

Poštivanje lokalnih zakona

Prije kreiranja računa i objave smještaja, važno je provjeriti lokalne zakone, kao i osiguranje vlasnika kuće ili izdavača smještaja.

Ovo je vrlo važno jer omogućuje svim vlasnicima i izdavačima da provjere mogu li se prijaviti kao domaćini na Airbnb, kao i da ih informiraju o eventualnim ograničenjima koja bi u tom slučaju mogla nastati.

Nepoštivanje lokalnih zakona može privući manje gostiju i u konačnici utjecati na dobit, a također može potencijalno značiti da će vas osiguranje izostaviti u slučaju ozbiljne štete na vašoj imovini.

Stvaranje računa

Drugi korak uključuje kreiranje Airbnb računa. Dakle, ako iznajmljujete sobu, stan ili kuću potrebno je kliknuti na “Sign up” i kreirati svoj račun, što je potpuno besplatno, a zatim na opciju “Switch to hosting” koja se nalazi u gornjem desnom kutu.

Nakon kreiranja računa potrebno ga je verificirati podnošenjem nekoliko dokumenata koji potvrđuju vaš identitet.

U host modu, na ikonici “Create a listing”, koja se također nalazi u gornjem desnom kutu, možete kreirati smještaj, koji nudi različite opcije ovisno o tome što iznajmljujete (soba, stan, kuća..), što je smještajni kapacitet, broj soba, kupaonica, pogodnosti koje smještaj nudi, dostupnost, kao i konkretna lokacija.

U odjeljku "Ponude", koji se nalazi u gornjem kutu, možete pronaći objavljeni smještaj i pristupiti eventualnim izmjenama podataka o smještaju.

Usredotočite se na dobar naslov, fotografije i jedinstvene opise

Naslov vašeg unosa je ono što gosti prvo čitaju, stoga ga morate učiniti što zanimljivijim i zanimljivijim. Stoga je potrebno usredotočiti se na jedinstvene aspekte i pogodnosti koje nudi vaš smještaj.

Fotografije su nezaobilazne i vrlo važne, trebaju biti kvalitetne, dobre rezolucije, snimljene iz širokih kuteva. Potencijalni gosti prvo će primijetiti naslovnu fotografiju pa bi bilo poželjno da postavite onu koja najbolje prikazuje vaš smještaj kako bi gosti bili oduševljeni od samog početka. Preporuča se da fotografije budu vodoravne kako bi se prikazalo što više detalja.

Prostor za opis vašeg smještaja daje vam mogućnost da riječima impresionirate goste. Istaknite ono što vaš smještaj za odmor čini posebnim i praktičnim. Ovo je također prilika da prezentirate sve prekrasne sadržaje koje nudite, kako bi vaš boravak učinili ugodnijim, ali i dodatne napomene koje želite istaknuti.

Prikazuju se pozitivne recenzije

Prikazivanje pozitivnih recenzija stvara dobru percepciju vašeg oglašenog smještaja, te ulijeva više povjerenja potencijalnim gostima.

Dobre recenzije možete prikupiti ispunjavanjem ili premašivanjem njihovih očekivanja.

Oglašavajte na više OTA kanala

Uz mnoge pogodnosti koje nudi Airbnb, preporučljivo je biti spojen na nekoliko različitih OTA kanala, kako biste povećali svoju izloženost.

Svaki kanal sa sobom nosi raznoliku publiku, pa korištenjem više kanala možete privući veći broj različitih gostiju.

Ozbiljan nedostatak koji se javlja je pojava dvostrukih rezervacija, što se može eliminirati korištenjem Channel Manager sustava.

Uz pomoć Sustav Channel Manager, možete automatski sinkronizirati sve kalendare, rezervacije i cijene s različitih stranica na jednu upravljačku ploču. Uspostavom kontrole preko centrale otklanja se mogućnost dupliranja rezervacija.

Komunikacija s gostima

Mogućnosti koje nudi Airbnb su brojne, tako da kada dobijete upit za rezervaciju, možete pregovarati izravno sa svojim gostima.

Kako bi posao bio što lakši, poželjno je navesti očekivanja ili neke specifičnosti o Vašem smještaju koje će gostima biti od koristi.

Također, u mogućnosti ste komunicirati s gostima putem chata, kao i pisati komentare do 500 riječi (odnosi se i na domaćine i na goste).

Prednosti korištenja Airbnb-a

Besplatno oglašavanje – postavljanje vašeg smještaja putem Airbnb-a je besplatno. Domaćini mogu objaviti fotografije, opise, lokaciju i sve ostale relevantne informacije koje su važne za rezervaciju gostiju.

Postavljanje vaše cijene – Još jedna pogodnost je što domaćini mogu odrediti cijenu koju žele za noć, tjedan ili mjesec.

Zaštita – Za zemlje koje ispunjavaju uvjete postoji visoka razina zaštite u slučaju štete koju prouzrokuju gosti.

Povezivati ​​se Pošta
indeks