Kako povećati popunjenost hotela izvan sezone

Kako povećati popunjenost hotela izvan sezone

Velika potražnja i priljev gostiju doprinosi velikoj popunjenosti hotela, što karakterizira vrhunac sezone. Utjecaj sezone može varirati, od vrha, preko njegove stagnacije do značajnog pada. U slučaju pada sezone, borba za privlačenje gostiju i popunjenost je izražena, pa hotelijeri moraju dobro razumjeti sezonski karakter kako bi optimizirali profitabilnost.

Priprema za izvan sezone omogućuje hotelijerima da adekvatno upravljaju troškovima i izbjegnu malu popunjenost i negativan novčani tok. Predviđanje razdoblja niske popunjenosti hotela ključni je korak. Primjena a proaktivan pristup omogućuje menadžmentu da uspješno utvrdi razloge pada sezone, kontrolira troškove i učinak, kao i potencijalne inicijative za promjenu niske popunjenosti.

Mnogo je načina kako povećati popunjenost hotela tijekom jesenske sezone. Provođenje marketinških aktivnosti ili isticanje pogodnosti koje vaš hotel nudi izvrstan je način povećanja izravnih rezervacija. Evo nekoliko ideja koje će vam pomoći da započnete.

Programi vjernosti

Programi vjernosti izvrstan su način povećanja broja stalnih gostiju u hotelu. Prednost ovakvih programa je stvaranje veza i dugoročnih odnosa sa stalnim gostima.

Korištenje Sustav upravljanja imovinom omogućuje vam prikupljanje podataka o vašim gostima, koji se mogu koristiti za izradu popisa e-pošte. Sustav nagrađivanja kao što su popusti, bonusi, liste pogodnosti može privući više gostiju, dobar je za ponovljene rezervacije i stabilan prihod. Osim toga, programi vjernosti dobar su način za izgradnju identiteta brenda i prepoznatljivosti hotela.

Organizacija događaja

Jedno razdoblje u godini obično je rezervirano za poslovne događaje. Najam dvorane za konferencije, seminare i partnerstvo s organizatorima može biti odličan način za promociju hotela, a zbog jesenje sezone i povećan broj rezervacija. Lokalne događaje, manifestacije, festivale možete koristiti i kao marketinšku priliku za privlačenje novih gostiju.

Druga ideja je organiziranje promocija u vidu popusta za lokalna događanja, bilo da se radi o sajmovima, koncertima, festivalima ili koncertima, što može rezultirati povećanim brojem rezervacija.

Politika popusta

Ljudi uglavnom vole sniženja, a sniženja se rade i izvan sezone. Usvajanje politike popusta zasigurno će privući više gostiju u hotel. Postoji mnogo načina promocije koji će povećati broj vaših rezervacija izvan sezone.

Moguće je odobravanje popusta za ciljnu skupinu (kao što su grupe, studenti..), kao i promocije za duži boravak u hotelu ili popuste u nekom od lokalnih restorana. Aktivnosti na društvenim mrežama dobar su oblik komunikacije s potencijalnim gostima pa je povezivanje s popustima siguran put do veće popunjenosti hotela.

Postavite cijenu

Jesen sezone sa sobom nosi i malu popunjenost, zbog čega se hotelijeri uglavnom odlučuju toliko sniziti cijene kako bi privukli goste.

Svaki hotel ima svoje ciljne goste koje je lako odrediti u špici sezone. U tom slučaju, pri određivanju izvansezonske cijene, važno je pažljivo segmentirati svoju ciljnu skupinu, što u kombinaciji s drugim trendovima, poput potreba i ponašanja gostiju, služi kao temelj za njezino bliže plasiranje.

Cijene trebaju biti dovoljno niske da budu atraktivne i privlačne i dovoljno visoke da pokriju troškove.

Ulaganje u hotelski softver

Za povećanje broja rezervacija potreban je hotelski softver koji značajno olakšava proces privlačenja gostiju u hotel. Već smo naveli Sustav upravljanja imovinom kao glavni sustav kontrole rezervacija, informacija o prijavi i odjavi gostiju, rasporedu soba, kontroli cijena i raspoloživosti. Uz Property Management sustav, dva su ključna softvera za povećanje prodaje i prihoda Rezervacijski stroj i Upravitelj kanala.

Online rezervacijski sustav ili Booking Engine je sustav za direktne rezervacije, bez provizije, koji omogućuje sinkronizaciju ne samo s web stranicom hotela, već i s Facebook stranicom. Integracija Upravitelj kanala uz Property Management System jedan je od najboljih alata za povećanje prodaje hotelskih soba, koji omogućuje da svi OTA (Online Travel Agency) kanali budu na jednom mjestu.

Povezivati ​​se Pošta
indeks