11 dokazanih strategija za povećanje prihoda vašeg hotela

11 dokazanih strategija za povećanje prihoda vašeg hotela

Slažete li se da većina putnika sada daju prednost jednostavnosti online rezervacija umjesto tradicionalnih osobnih ili telefonskih rezervacija?

I to s razlogom!

Uspon tehnologije ne samo da je revolucionirao način na koji rezerviramo putovanja i smještaj, već je otvorio i goleme mogućnosti hotelima da iskoriste ovaj trend.

Međutim, samo postojanje sustava rezervacija nije dovoljno.

Pravi izazov leži u maksimiziranje tih rezervacija za povećanje prihoda vašeg hotela.

U ovom ćemo članku istražiti 11 snažnih strategija koje mogu povećati vaše rezervacije, ali i poboljšati iskustva gostiju i optimizirati vaše poslovne operacije.

Uronimo u!

1. Poboljšajte online prisutnost i sustave rezervacija vašeg hotela

Zamislite da ste ponosni vlasnik šarmantnog hotela, željan povećanja prihoda.

Tajna?

Poboljšanje vaše online prisutnosti. Evo kako pokrenuti stvari:

 • Dizajn prilagođen korisniku: Izradite vizualno privlačnu web stranicu prilagođenu mobilnim uređajima koja će poslužiti gostima koji rezerviraju s različitih uređaja.
 • Besprijekoran sustav rezervacija: Provedite učinkovitu sustav online rezervacija, omogućujući gostima da rezerviraju sobe sa samo nekoliko klikova.
 • Dinamički sadržaj: Redovito ažurirajte svoje web mjesto visokokvalitetnim slikama, najnovijim informacijama i posebnim ponudama kako biste privukli ponovne posjetitelje.

Usredotočujući se na ova ključna područja, stvorit ćete zanimljivu online platformu koja potiče izravne rezervacije i pomaže vam povećati prihod vašeg hotela.

💡 Profesionalni savjet

OTA Sync može vam pomoći da ga neprimjetno integrirate Upravitelj kanala prodaje, PMS, Rezervacijski stroj, ili Plaćanje obrade na vaše web mjesto.

Također možete koristiti ovu platformu za prilagodbu ponuđenih widgeta ili upotrijebiti API za razvoj vlastitog rješenja i pojednostavljenje procesa rezervacije za goste.

2. Povećajte mrežni doseg uz upravitelja kanala

Evo pitanja: jeste li znali da povećanje broja rezervacija u vašem hotelu može biti jednostavno korištenjem a voditelj kanala?

Ovaj alat učinkovito distribuira vaš inventar u sobi u više online putničkih agencija (OTA) i sinkronizira rezervacije s vaš sustav upravljanja imovinom (PMS) u stvarnom vremenu.

kanal-menadžeri-u-modernoj-hotelskoj-distribuciji

Takva sinkronizacija ključna je za održavanje zadovoljstva korisnika i glatkoću rada.

Ključne prednosti korištenja upravitelja kanala

 • Široka izloženost: Upravitelj kanala povezuje vaše sobe sa širom publikom tako što ih navodi na raznim OTA-ima kao što su Booking.com, Expedia i TripAdvisor.
 • Sinkronizacija u stvarnom vremenu: Kada je soba rezervirana na jednom OTA-u, njezina dostupnost automatski se ažurira na svim ostalim kanalima.
 • Povećani prihod i popunjenost: Dosezanjem većeg broja potencijalnih gostiju, voditelj kanala izravno pridonosi povećanju prihoda hotela i većoj stopi popunjenosti.

💡 Profesionalni savjet

Možete koristiti OTA Sync'S XML veza i Značajke povezane dostupnosti za učinkovito upravljanje oglasima vaše nekretnine na brojnim kanalima, smanjujući ručne pogreške i povećavajući online doseg.

Na taj način možete osigurati dosljednu dostupnost i cijene, poboljšati učinkovitost i u konačnici povećati svoje rezervacije.

3. Ponudite pakete i promocije

Zamislite svoj hotel tijekom izvan sezone, sa sobama koje čekaju da se popune i predvorjem tišim nego inače.

Jedan od najboljih načina da se ovo promijeni je nudeći primamljive paket ponude i promocije.

Ovi paketi ne samo da poboljšavaju iskustvo gostiju, već i povećavaju broj rezervacija, čineći vaš hotel najboljim izborom za putnike.

Ključne strategije za stvaranje atraktivnih paketa

 • Paketne usluge: Ponudite pakete koji kombiniraju udoban boravak s obrocima, tretmanima u toplicama ili lokalnim obilascima kako biste potaknuli dulji ostanak i veću potrošnju.
 • Sezonske promocije: Izradite posebne ponude usklađene s godišnjim dobima, poput zimskog wellness paketa s pristupom toplicama, kako biste potaknuli interes tijekom sporijih mjeseci.
 • Ciljane ponude: Osmislite pakete za određene skupine kao što su parovi, obitelji ili poslovni putnici kako biste zadovoljili njihove jedinstvene potrebe i učinili svoj hotel preferiranim izborom.

💡 Profesionalni savjet

OTA Sync također nudi Promo kodovi i Ponude i paketi značajke koje vam omogućuju stvaranje uvjerljivih ponuda.

To vam pomaže da učinkovito dizajnirate i upravljate promocijama, potičući izravnije rezervacije i povećavajući prihod.

4. Poboljšajte iskustva gostiju

Poboljšanje doživljaja gostiju ključno je ne samo za privlačeći posjetitelje koji prvi put dolaze ali i poticanje ponovnih boravaka i stvaranje pozitivnih recenzija.

Izvanredna korisnička usluga i jedinstveni sadržaji mogu značajno razlikovati vaš hotel od konkurencije.

Evo nekoliko brzih ideja o tome kako to postići:

 • Pažljiva, personalizirana usluga: Dovodi do viših stopa zadovoljstva, pozitivnijih recenzija i povećane vjerojatnosti ponovnih posjeta.
 • Prilagođene postavke sobe: Prilagodljivo osvjetljenje, temperatura i izbor jastuka omogućuju gostima da skroje svoje okruženje prema svojim željama.
 • Iznenađujuće nadogradnje: Poboljšajte boravke za vjerne goste ili goste koji prvi put dolaze, izgrađujući dobru volju i potičući pozitivnu predaju.
 • Program odanosti: Nagrađuje česte goste pogodnostima kao što su popusti, posebne ponude ili ekskluzivne usluge.

💡 Profesionalni savjet

Kontakt OTA SyncAutomatizirano slanje poruka i Aplikacija za goste značajke, možete personalizirati i pojednostaviti interakcije gostiju, kao što je slanje e-pošte s potvrdom rezervacije.

Samo unesite adresu e-pošte svojih gostiju ako je nemate, odaberite jezik za potvrdu i spremni ste.

Ovi alati pomažu u stvaranju nezaboravnih iskustava, potičući ponovne posjete i pozitivnu predaju.

5. Optimizirajte cijene soba

Optimiziranje cijena soba ključno je za povećanje prihoda vašeg hotela. Dinamičkim prilagođavanjem cijena možete:

✔️ odražavaju promjene u potražnji na tržištu,

✔️ ostanite konkurentni i

✔️ iskoristite lokalne događaje.

Softver za upravljanje prihodom može pomoći pojednostaviti ovaj proces, osiguravajući da vaša strategija cijena bude usklađena s trenutnim tržišnim uvjetima.

Ključni pristupi optimizaciji stopa:

 • Dinamičko određivanje cijena: Koristite softver za upravljanje prihodima za analizu tržišnih podataka i prilagođavanje cijena soba u stvarnom vremenu.
 • Pratite natjecatelje: Redovito pratite cjenovne strategije obližnjih hotela kako biste ostali konkurentni bez snižavanja svoje vrijednosti.
 • Iskoristite lokalne događaje: Prilagodite svoje stope u iščekivanju lokalnih događaja kako biste značajno povećali prihod tijekom špica.

💡 Profesionalni savjet

Možete uvijek OTA Sync'S Izvješća i analitika značajke za analizu podataka, odlučivanje koji kanali imaju najbolju izvedbu i gdje te prilagođavanje stopa u stvarnom vremenu, povećavajući popunjenost.

Osim toga, s ovim značajkama možete osigurati da vaša strategija određivanja cijena uvijek bude usklađena s tržišnim uvjetima, optimizirajući vaš potencijal prihoda.

6. Organizirajte događaje i konferencije

Organiziranje događaja kao što su konferencije, vjenčanja i okupljanja u vašem hotelu može značajno povećati vaš prihod i povećati popunjenost soba.

Ova strategija ne samo da ispunjava sobe, već i ostvaruje dodatni prihod od usluga cateringa i organizacije događanja.

Učinkoviti načini za kapitalizaciju hotelskih prostora za događanja

 • Svestrani tržišni prostori: Promovirajte svoj hotel kao fleksibilno mjesto s visokotehnološkom opremom i profesionalnom koordinacijom.
 • Paket ponude: Ponudite sveobuhvatne pakete događaja uključujući najam prostora, catering i smještaj prilagođen različitim potrebama i proračunima.
 • Promovirajte jedinstvene ponude: Istaknite se jedinstvenim uslugama kao što su tematski događaji, ekskluzivni catering jelovnici i posebne pogodnosti za svadbene zabave.
 • Iskoristite lokalna partnerstva: Surađujte s lokalnim dobavljačima za dodatne usluge, poboljšavajući ponudu i jačajući marketing putem usmene predaje i unakrsnih promocija.

💡 Profesionalni savjet

Povećajte prihod svog hotela učinkovitim organiziranjem događaja s OTA Sync'S Mogućnost upravljanja događajima.

Ovaj alat pojednostavljuje planiranje i izvođenje događaja, osiguravajući glatko iskustvo i za organizatore i za sudionike, potičući ponovne poslove i povećavajući prihode.

7. Iskoristite tehnologiju

Uključivanje napredne tehnologije u vaše hotelske operacije može sznačajno poboljšati iskustvo gosta, što dovodi do povećanog zadovoljstva i, posljedično, većeg prihoda.

Evo nekoliko učinkovitih načina za iskorištavanje tehnologije u vašem hotelu:

 • Tehnologija pametne sobe: Opremite sobe sustavima s glasovnim upravljanjem, pametnim termostatima i automatiziranom rasvjetom za personaliziranu udobnost i praktičnost.
 • Mobilna prijava i odjava: Implementirajte mobilne opcije kako biste pojednostavili proces dolaska i odlaska, smanjili vrijeme čekanja i povećali zadovoljstvo gostiju.
 • Analitika podataka: Upotrijebite analitiku podataka za dobivanje uvida u preferencije kupaca, pomažući u prilagođavanju usluga i optimiziranju marketinških strategija i ponude soba.

Ovaj pristup ne samo da privlači više kupaca, već i potiče ponovne posjete, što u konačnici povećava prihod vašeg hotela.

💡 Profesionalni savjet

Možete poboljšati udobnost gostiju i učinkovitost osoblja korištenjem OTA Syncmoćne značajke:

 • online plaćanja integracija s glavnim pristupnicima plaćanja.
 • Opsežan Upravljanje prostorijom.
 • Efikasan Modul Izgubljeno & Nađeno.

Ovaj sveobuhvatni pristup osigurava glatku interakciju gostiju i optimizirane operacije.

8. Proširite marketinške kanale kako biste proširili doseg svog hotela

Još jedan, ali učinkovit način povećanja prihoda vašeg hotela je korištenje različitih marketinških kanala.

Zamislite svoj hotel povećanje vidljivosti i privlačenje više gostiju kroz raznolik pristup.

Kako to postići?

👉 Prvo, lsve platforme društvenih medija poput Instagrama, Facebooka i Twittera.

Objavite fotografije visoke kvalitete, podijelite recenzije gostiju i najavite posebne promocije. Ovaj angažman u stvarnom vremenu pomaže u izgradnji odnosa s potencijalnim gostima.

👉Dalje, razviti snažnu marketinšku strategiju e-pošte.

Šaljite prilagođene biltene o posebnim ponudama, novim pogodnostima i događajima u vašem hotelu.

Prilagođene e-poruke na temelju preferencija gostiju mogu povećati ponovljene rezervacije.

💡 Profesionalni savjet

Proširite svoje marketinške kanale s OTA Sync'S Višenamjenska podrška i Razne značajke integracije.

Privucite raznoliku ponudu gostiju, povećajte popunjenost i povećajte prihod širenjem svog dosega.

9. Povećajte prihod svog hotela s visokokvalitetnom ponudom hrane i pića

Kada gosti razmišljaju o hotelu, što je najvažnija stvar koju traže nakon pogodnosti sobe i lokacije?

Možda mi ne vjerujete, ali evo odgovora: Hrana!

Pogledajmo brojke s obzirom na preferencije hrane i pića u smještajnoj djelatnosti iz Statista:

smještaj-statistika

Fokusiranje na usluge hrane i pića u vašem hotelu može značajno povećati vaš prihod privlačenjem gostiju koji prenoće i lokalne korisnike.

Pogledajmo neke dobre prakse koje vam mogu pomoći da to postignete:

 • Stvorite posebne doživljaje objedovanja: Ponudite gurmanske degustacijske jelovnike, tematske večere kao što je "Mediteranska večer" ili sezonske specijalitete za stvaranje buke i poticanje dijeljenja na društvenim mrežama.
 • Domaćin tečajeva kuhanja: Pokažite svoju kulinarsku stručnost tečajevima koje vodi kuhar, angažirajući goste i lokalno stanovništvo u nezaboravnoj aktivnosti koja potiče ponovne posjete i preporuke.
 • Pridržavajte se preferencija u ishrani: Osigurajte hranu visoke kvalitete s opcijama za različite dijete, uključujući zdravu, vegansku i bezglutensku, kako biste privukli širu publiku i potaknuli ponovne posjete.

Ovaj pristup izdvaja vaš hotel od konkurencije i učvršćuje njegovu reputaciju kulinarskog odredišta.

💡 Profesionalni savjet

Moć OTA Sync'S Dodaci/Skuplja prodaja značajke za poboljšanje vaših usluga hrane i pića.

Ovi vam alati omogućuju da ponudite prilagođena gastronomska iskustva i optimizirate određivanje cijena jelovnika, povećavajući prihode.

10. Poboljšajte operativnu učinkovitost kako biste poboljšali uslugu i smanjili troškove

Optimiziranje operativne učinkovitosti vašeg hotela ključno je za smanjenje režijskih troškova uz održavanje visoke kvalitete usluge.

Drugim riječima, učinkovito upravljanje operacijama može smanjiti troškove i povećati produktivnost osoblja i zadovoljstvo gostiju.

Zvuči 'lakše reći nego učiniti'? Ili pretjerano razmišljate?

Pogledajmo strateške načine za poboljšanje operativne učinkovitosti vašeg hotela:

 • Pojednostavite procese: Pregledajte i pojednostavnite interne procese implementacijom integriranih sustava upravljanja za učinkovitiju koordinaciju odjela.
 • Obučavanje zaposlenika: Uložite u redovite programe obuke kako biste unaprijedili vještine i učinkovitost osoblja, poboljšali kvalitetu usluge i iskustva gostiju.
 • Tehnološka integracija: Iskoristite tehnologiju, kao što je sustav upravljanja imovinom (PMS), kako biste automatizirali rutinske zadatke i smanjili ljudske pogreške, omogućujući osoblju da se usredotoči na interakciju s gostima.

💡 Profesionalni savjet

Ok, shvatio si! Poboljšanjem operativne učinkovitosti možete poboljšati kvalitetu usluge, smanjiti troškove i povećati ukupnu profitabilnost.

Pogledajmo što to znači iz praktične perspektive.

OTA Sync nudi praktične značajke koje pomažu u glatkom radu i učinkovitosti.

Na primjer:

👉 Sa svojim Blagajna možete upravljati dnevnim prihodom, depozitima i isplatama.

👉 Štoviše, sa Automatizirano čišćenje, možete dobiti automatska izvješća o održavanju kako bi vaši zaposlenici znali kada treba očistiti koju sobu itd.

11. Potaknite izravne rezervacije

Izravne rezervacije često su ključni izvor prihoda za hotele donoseći veće profitne marže u usporedbi s rezervacijama putem platformi trećih strana.

Poticanje gostiju da rezerviraju izravno putem web stranice vašeg hotela ne samo da smanjuje ovisnost o vanjskim agentima za rezervacije, nego također povećava vašu kontrolu nad korisničkim iskustvom.

Evo kako učinkovito potaknuti izravne rezervacije:

 • Konkurentska cijena – Ponudite nešto niže cijene za izravne rezervacije putem web stranice vašeg hotela u usporedbi s platformama trećih strana.
 • Ekskluzivne pogodnosti – Omogućite ekskluzivne poticaje za izravne rezervacije, kao što su besplatni Wi-Fi, parkiranje, doručak, nadogradnja sobe, kasna odjava ili pogodnosti dobrodošlice.
 • Lojalnost nagrade – Razvijte program vjernosti koji nagrađuje izravne rezervirače bodovima koji se mogu iskoristiti za popuste, besplatna noćenja ili druge pogodnosti, potičući ponovne poslove i njegujući izravan odnos s gostima.

Poticanje izravnih rezervacija putem atraktivnih poticaja osigurava gostima osjećaj da dobivaju najbolju vrijednost, što je bitno za poticanje ponovnih poslova i pozitivnih recenzija.

💡 Profesionalni savjet

Iskoristiti OTA Sync'S Izravne rezervacije i Značajke promotivnih kodova za poticanje izravnijih rezervacija.

Na taj način možete smanjiti oslanjanje na platforme trećih strana i povećati svoj prihod uštedom na provizijama.

Zaključak

Kao što vidite, povećanje prihoda vašeg hotela uključuje više od jednog procesa.

Uključuje kombinaciju strateških pristupa, kao što je poboljšanje doživljaja gostiju, optimiziranje cijena i širenje marketinškog dosega.

Dobra je vijest da postoje dostupna rješenja koja mogu olakšati rukovanje većinom ovih strategija s jednog mjesta.

Jedno od takvih rješenja je OTA Sync.

Zanima vas kako to može revolucionirati vaš proces rezervacije?

👉 Rezervacije bez provizije: Provedite OTA Sync Motor za rezervacije nudi promotivne kodove i popuste za ponovne rezervacije, uštedu na provizijama s drugih portala za rezervacije.

👉 Prilagodbe stope u stvarnom vremenu: Dinamički prilagodite cijene soba kao odgovor na zahtjeve tržišta kako biste maksimalno povećali popunjenost i prihod.

👉 Povećana vidljivost: Sinkronizirajte svoje unose na više OTA-a kako biste dosegli širu publiku i privukli više gostiju.

Kako započeti?

 1. Dodaj OTA Sync Motor za rezervacije na vašoj web stranici.
 2. Ponudite promotivne kodove za poticanje izravnih rezervacija.
 3. Koristite platformu za podešavanje cijena i upravljanje zalihama u stvarnom vremenu.

Jeste li spremni?

Pokušati OTA Sync besplatno kako biste povećali svoj prihod i pojednostavili svoje rezervacije počevši od danas!

Povezivati ​​se Pošta
indeks