Kako promovirati hotel na internetu

Kako promovirati hotel na internetu

S razvojem tehnologije i stvaranjem digitalne ere, bez online prisutnosti, malo bi poduzeća imalo velike šanse za uspjeh.

Jedna od najpopularnijih prilika za promidžbu hotela je internet koji se pokazao kao vrlo učinkovit alat. Stoga vam u nastavku donosimo korisne načine na koje možete promovirati svoj smještaj.

Web stranica

Web stranica može igrati značajnu ulogu u privlačenju više posjetitelja. Mora biti jednostavan i lagan za korištenje, jasan, vizualno upečatljiv. Fotografije hotelskih soba, video zapisi, kao i blogovi o iskustvima kupaca mogu doprinijeti autentičnosti web stranice.

Prioritet bi trebala biti web stranica koja je prilagođena i dostupna na svakom uređaju.

No, čak i ako je najbolji hotel, ako nije vidljiv i dostupan ljudima, postoji opasnost od rezerviranja kod konkurencije.

Postojanje SEO (optimizacija za tražilice) povećava vidljivost hotela na Google tražilici. SEO je proces poboljšanja pozicioniranja web stranice kroz rezultate pretraživanja. Dakle, što je stranica bolje rangirana, to će biti vidljivija na Google tražilici. SEO optimizacija uključuje i pretraživanje web stranice po ključnim riječima, zbog čega je potrebno da jedna web stranica zadovoljava sve kriterije.

Društvene mreže

Društvene mreže trenutno su najpopularniji oblik promicanja bilo kojeg poslovanja putem interneta, prvenstveno jer omogućuje izravnu komunikaciju s klijentima te uspostavljanje čvršće i tješnje povezanosti.

Prije svega, ljudima je potrebno ponuditi kvalitetan i drugačiji sadržaj (primjerice, neki neobičan prostor oko hotela) koji će privući njihovu pozornost, naići na njihov entuzijazam, pa čak i dijeliti takav sadržaj. Korištenjem plaćenih Facebook oglasa možete ciljati svoju publiku prema lokaciji ili dobi. Stvaranje nagradne igre i programa vjernosti za vaše vjerne goste može privući potencijalne goste da rezerviraju vašu hotelsku sobu.

Osim toga, Instagram kao alat može poslužiti za promociju hotela uz pomoć influencera koji će pridonijeti povećanju posjećenosti web stranice, broja rezervacija ili broja pratitelja na društvenim mrežama.

Prisutnost na OTA kanalima

Još jedan način promoviranja hotela online je prisutnost na popularnim OTA prodajnim kanalima.

Izgled hotela na OTA (online putnička agencija), Kao što su Booking.com, Adrialin, TripAdvisor i drugi značajno povećava vidljivost i svijest o postojanju vašeg objekta.

Objavljivanjem sadržaja, poput kvalitetnih fotografija, dobre rezolucije i drugih jedinstvenih pogodnosti, koje se mogu pronaći i na web stranici hotela, mogu pobuditi veći interes potencijalnih gostiju.

Sustav upravljanja imovinom – PMS

Korištenje električnih romobila ističe Sustav upravljanja imovinom kao sustav upravljanja hotelskim objektom može imati značajnu ulogu u promociji. Jedno je od izvrsnih rješenja, a ujedno je i jednostavan način upravljanja hotelima i objektima.

Prijavom gosta u hotel kreiraju se potrebni podaci kao što su dob, spol, broj telefona gosta koji se automatski povezuju s PMS softverom.

Prikupljeni podaci koriste se za izradu e-mail liste, koja se može koristiti za promociju hotelskih ponuda. Naime, slanjem posebnih popusta, članarina, poticanjem programa vjernosti pridonosi većem zadovoljstvu i povezanosti gosta s hotelom.

Povezivati ​​se Pošta
indeks