Kako početi oglašavati na Booking.com?

Kako početi oglašavati na Booking.com?

Godine 1996. Nizozemac Geert-Jan Bruinsma i njegovi partneri pokrenuli su projekt tzv Booking.com, koja je rasla i razvijala se godinama unaprijed, sve do 2005. godine kada je stranicu kupila Priceline grupa.

Nakon akvizicije stranica, zajedno sa širenjem interneta, doživljava veliku ekspanziju i do danas je rangirana kao jedna od najvećih stranica za rezervaciju smještaja na svijetu. Trenutno je Booking.com uvjerljivi lider u Europi, no osim njih i druge booking stranice bilježe rast prodaje.

Kako se oglašavati na ovom booking divu, privući nove goste i koje savjete biste trebali čuti?

Prije nego što odlučite oglašavati svoj smještaj na Bookingu, morate prikupiti osnovne potrebne sitnice završiti svoj posao. Da biste se oglašavali na ovom, kao i na svim drugim stranicama, morate biti spremni dočekati strane goste, imati zaposlenike koji su osposobljeni za komunikaciju na engleskom i po mogućnosti još jednom stranom jeziku. Osim toga, vrlo je važno da vaš smještaj zadovoljava tražene kriterije.

Smještaj bi trebao biti opremljen funkcionalnim namještajem, internetskom vezom, opremljenim sanitarijama, krevetima, bez problema s higijenom, svjetlom u sobama itd. Ukratko, potrebno je imati sve osnovno što bi nekome bilo potrebno da se negdje privremeno smjesti.

Nakon što ste opremili svoj smještaj i pobrinuli se za sve potrebne dozvole za izdavanje, potrebno je kvalitetno fotografirati svoj smještaj i krenuti u izradu profila na stranici. Nakon što ste ispunili sve potrebne podatke o smještaju, trebate definirajte svoje cijene, a ako oglašavate na drugim stranicama, provjerite jesu li kalendari povezani s voditelj kanala kako bi se izbjegle dvostruke rezervacije.

U slučaju prebukiranosti, te niste u mogućnosti smjestiti gosta, Booking gostu može pronaći drugi smještaj, a ukoliko postoji razlika u cijeni novog smještaja i Vašeg smještaja, tada može obračunati razliku na računu. sljedeći mjesec.

Kako funkcionira plaćanje rezervacije? Postoji nekoliko opcija kako možete naplatiti rezervacije gostiju. Najčešće korištena opcija je naplata noćenja u gotovini. Kada gost dođe u smještaj i uvjeri se u kvalitetu, plaća vam u gotovini + noćenja i takse i dodatne naknade ako ih imate. Porezi obično znače turističku boravišnu pristojbu. I od dodatne naknade, tu su troškovi čišćenja i održavanja, obroka, prijevoza itd. Sve te troškove morate naglasiti na svom profilu kako bi gosti bili pravovremeno informirani.

Osim gotovinskog plaćanja, možete zamoliti goste da ostave svoje podatke o platnoj kartici (debitno ili kreditno) prilikom rezervacije. Kako biste mogli naplatiti određeni iznos iz ostavljenih podataka, morate imati fizički POS terminal ili račun na nekom od sustava za obradu online plaćanja.

Zahtjev da gosti ostave podatke s kartice karakteristični su za hotele i luksuzne apartmane, dok oni nižih kategorija mogu biti ozbiljno pogođeni potražnjom. Osim kartica, gosti se mogu ponuditi online rezervacije plaćanja. U tom slučaju gosti plaćaju izravno Bookingu, a Booking vam zatim daje Virtualna kartica informacija. Ova Virtualna kartica je jednokratna, sadrži točan iznos koji gosti trebaju platiti za noćenja, ali ne i poreze i druge troškove, koje gost treba izravno naplatiti. Za ovu opciju trebat će vam i sustav preko kojeg možete puniti kartice. U tom slučaju banka ili financijska institucija koja obrađuje naplatu može uzeti naknadu za naknadu, a te se naknade kreću do 4-5% po transakciji, au prosjeku iznose 2.5-3%.

Svakog prvog u mjesecu Booking.com izdaje vaše račune za svoje usluge. Povjerenstvo za usluge kreće se od 12% u nekim zemljama, po rezervaciji, a možete sami prilagoditi da bude više. Prema iskustvu naših klijenata, povećanje provizije kroz Pojačivač vidljivosti ne utječe bitno na povećanje broja rezervacija.

Rangiranje na mjestu i broj rezervacija uvijek su aktivan problem za ovo mjesto. Najvažnija stvar koja utječe na vaš rang u odnosu na konkurenciju svakako je broj pregleda smještaja i broj rezervacija. Osim toga, na broj recenzija i rezervacija utječe i Genijalni popust, koji se odobrava gostima koji su putovali 5 i više puta putem Bookinga.

Osim Genijalca, program Preferred partner također ima pozitivan učinak. Da biste mogli ući u ovaj program, morate imati prosječnu ocjenu veću od 7, imati visoku stopu konverzije (gosti gledaju apartman i često rezerviraju), plaćati račune na vrijeme, imati ažuriran kalendar i nemati puno blokirani dani. Naravno, ovaj preporučeni program sa sobom nosi još jedan uvjet, a to je da Bookingu dajete 3% veću proviziju od trenutne. Svakako, i za Genius i za Preporučenog partnera opcija bi trebala potrajati neko vrijeme, a kada imate tu opciju, Booking će vas obavijestiti putem vašeg ekstraneta.

Putem ove stranice možete redovito objavljivati ​​posebne promocije i pogodnosti. Neke od tih akcija su last minute, early bird, besplatna noćenja, ponude putovanja, osnovni popusti za goste koji rezerviraju veći broj noćenja, ali i geocjenik putem kojeg možete dati posebne ponude gostima iz pojedinih zemalja.

Geo cjenik se aktivira slanjem poruke putem ekstraneta zaposlenicima Bookinga za aktivaciju određene ponude. Sve ove promocije i akcijski popusti utječu na broj recenzija Vašeg smještaja te predstavljaju dodatnu motivaciju potencijalnim gostima za rezervaciju.

Naš savjet je privući goste izvan sezone popustima, davati popuste za rane rezervacije kako biste mogli računati na neke rezervacije unaprijed, a između rezervacija iz zadnje minute popunjavati samo prazne termine. Kada je u pitanju sezona, naša preporuka je da slobodno ugasite program preporučenog partnera na par mjeseci, jer je u sezoni potražnja svakako velika, pa nema potrebe za dodatnom provizijom.

Ono što je jako bitno kod ove, kao i kod svih drugih stranica, je da imate ažuriran kalendar, da nemate problema s rezervacijama i da redovito odgovarate na poruke gostima. Kako biste bili ažurniji u odgovaranju na poruke, možete postaviti automatske odgovore, koje će gosti dobiti odmah po rezervaciji ili kada pošalju upit. Osim toga, možete postaviti predloške poruka na više jezika, tako da ne morate svaki put upisivati ​​objašnjenja gostima. Predložak poruka može biti za upute za plaćanje akontacije, kako doći do smještaja (link na google maps i koordinate), upute za prijavu i odjavu iz smještaja itd.

Booking svojim partnerima nudi zaista široku lepezu mogućnosti i o svim opcijama i situacijama mogla bi se napisati jedna knjiga, ali ono što je evidentno je da je kanal rezervacije jako bitan i poželjno je da bude vidljiv na njihovoj stranici.

Povezivati ​​se Pošta