Kako upravljati Instagram računom?

Kako upravljati Instagram računom?

Poslovno poslovanje u današnje vrijeme nužno dovodi do potrebe da budete prisutni na internetu, kako bi vas gosti lakše pronašli, saznali informacije o hotelu, apartmanu, vili ili drugim vrstama smještaja koje nudite. Biti online ne znači samo da ste aktivni na OTA kanali, kao što su Booking, Expedia, Airbnb itd. ali i da ste putem društvenih mreža povezani sa svojim potencijalnim i starim gostima. U ovom ćemo članku predstaviti neke od osnovnih savjeta za upravljanje računom na društvenoj mreži Instagram.

SAZNAJ TKO JE VAŠA META

Ponekad nije dovoljno samo znati da želite samo „goste“, već i da ste svjesni kakve goste želite u svom smještaju. Odakle dolaze gosti? Koji su njihovi interesi? Jesu li to poslovni gosti, obitelji ili sve grupe koje vam donose jednaku vrijednost? Ako vodite hotel, želite li privući visokobudžetne/niskobudžetne goste ili ste spremni primati grupe po nižim cijenama? Ovo su samo neka od pitanja o kojima vi, kao vlasnik/menadžer, trebate razmisliti i formulirati ih mrežna strategija prema tome.

Nakon formiranja strategije jasno znate koja je vaša ciljna publika, što žele, a što nudite. Sukladno tome, možete formirati reklamne promocije na Instagramu i kroz njega se predstavite reklame svojim potencijalnim gostima. Dobro formulirana strategija osigurava da je trošak promocije jednak ulaganju, jer dobro ciljano oglašavanje može privući značajan broj gostiju. Iako je loše sročen, predstavlja samo dodatni trošak i bacanje novca.

KORISTITE FOTOGRAFIJE VISOKE KVALITETE

U nekoliko prethodnih članaka smo objasnili da je dobra fotografija najbolji način da se predstavite na internetu. Ove fotografije trebaju biti bez puno teksta, moraju biti fokusirane iz dobrog kuta, biti jasne i pokazati točno ono što želite da gosti vide. Naravno, ne treba pretjerivati ​​i lažno prikazivati ​​sadržaje koje ne posjedujete, niti koristiti agresivne filtere.

Vaš profil bi trebao biti ispunjen fotografijama koje imaju skladno zastupljene određene nijanse, da kada posjetitelj profila skupa vidi fotografije, da redoslijed bude smislen, da ne dobije mišljenje da su fotografije popločane.

FILTRI, HASHTAG-ovi, NASLOVI…

To su predmeti u kojima treba znati mjeru i ne pretjerivati. Fotografije se mogu obrađivati ​​ili prikazivati ​​kroz filtere, ali moraju biti bez živih boja, agresivnih filtera ili ispupčenih oblika i figura. Umjereno korištenje je ključ, a kvaliteta je rezultat kada se dobro posvetite obradi fotografija.

HASHTAG – Vaša komunikacija s potencijalnim posjetiteljima koji koriste pretraživanje riječi i oznaka. Umjereno korištenje je ključ, 2-3 hashtaga su optimalna kada reklamirate svoj smještaj. Neke tvrtke sa širokim spektrom djelatnosti i potencijalnih kupaca mogu povećati broj ovih oznaka, ali hoteli i privatni smještaj ne bi trebali. #lokacija #naziv lokacije #odmor/posao/putovanje/aktivnost/atrakcije su precizni, ako ste definirali potencijalne goste onda se držite plana kojim ih želite privući. I dajte sve od sebe da izbjegavate oznake poput # follow4follow # like4like i slične, osobno mišljenje je da to degradira profil.

Svaka fotografija zaslužuje svoj naslov ili opis, hoće li biti na domaćem ili stranom jeziku ovisi o vama i o tome koje goste želite privući. Naslov bi trebao biti kratak, privlačan i držati pozornost osobe koja lista objave na Instagramu. Ako možete sažeti značenje fotografije u do 5 riječi i navesti osobu da posjeti vaš profil, onda ste na pravom putu do novih rezervacija i jačanja brenda.

Povezivati ​​se Pošta