Unaprijedite svoje poslovanje softverom za hotelski menadžment

Unaprijedite svoje poslovanje softverom za hotelski menadžment

Čak i ako upravljate manjim posjedom, s nekoliko jedinica možete ostvariti velike koristi softver za upravljanje hotelima. Različiti softveri su vam na dohvat ruke, a svaki donosi posebne pogodnosti.

Koji softver postoji?

Od malih agencija za iznajmljivanje apartmana, preko malih i srednjih hotela i hostela do velikih hotelskih lanaca, na tržištu postoje deseci različitih softvera, svi s istim ciljem, da vam olakšaju upravljanje imanjem ili hotelom i iskoristiti vrijeme učinkovitije s an poboljšano korisničko iskustvo za vas i vaše goste.

U tome je posebna moć kad imate veći i fleksibilniju kontrolu nad vašim hotelom ili posjedom, kada možete jednostavno kontrolirati sve funkcije u preglednom sustavu i učinkovitije koristiti svoje vrijeme. U tome vam može pomoći velik broj softvera, a mi nudimo nekoliko najvažnijih:

Sustav upravljanja kanalima – ovaj moćni alat može biti jedan od najvažnijih sustava koji objekt može imati. Mogućnosti ovog sustava su široke, no najvažnije je da se u svakom trenutku možete oglašavati na preko 50 online prodajnih kanala te da imate sve kalendare tih kanala povezane i sinkronizirane. Kada su kalendari povezani, minimizirate mogućnost neugodnosti, kao što su overbooking (double booking), neugodnosti zbog loše postavljenih cijena na pojedinoj stranici i sl.

Sustav upravljanja imovinom – Naziva se i prijemni sustav ili sustav kontrole prijema. Želite li u svakom trenutku jasno pratiti stanje vašeg objekta, rezervacije po sobama/apartmanima, analitiku i mnoge druge mogućnosti, ovaj sustav je idealan za vas. U slučaju da se može povezati s vašim sustavom za upravljanje kanalima, tada imate dobitnu kombinaciju s kojom uvelike poboljšavate svoje poslovanje.

Rezervacijski stroj – Naziva se i online prijem. To je dodatak za web stranicu koji se može implementirati na vašu web stranicu i neke društvene mreže (npr. Facebook). Kao takav, predstavlja drugu vrstu rezervacijskog kanala, za koji ne morate plaćati provizije. Ovaj dodatak daje vašim gostima priliku da rezerviraju neke od soba ili dodataka koje nudite izravno putem stranice, bez potrebe za upitima. Ova značajka poboljšava iskustvo vaših gostiju i pruža im sigurnost jer ne moraju trošiti vrijeme na čekanje odgovora je li jedinica slobodna za odabrane datume. Oni već dobivaju te informacije direktno putem ovog sustava, popunjavaju potrebne podatke za rezervaciju i rezerviraju svoj boravak u vašem objektu.

Učinite svoje vrijeme vrijednijim

Svaki profesionalac u svom poslu ima pojačanje, često su to partneri, zaposlenici u hotelu ili ljudi koji vam s vremena na vrijeme pomažu uskladiti obveze. Nove tehnologije vaš su savršen poslovni partner! Automatizacija i optimizacija poslovnih aktivnosti dovodi do učinkovitijeg korištenja vremena.

U slučaju da oglašavate svoje apartmane / vile / hostele ili hotele na više stranica (Booking, Airbnb, Expedia, HostelWorld, HotelBeds…) tada znate koliko se vremena troši na usklađivanje kalendara (promjene cijena i dostupnosti).

Dodajte tome veći broj smještajnih jedinica, povećani broj rezervacija i dobivate idealnu kombinaciju da vam je potrebna dodatna osoba (minimalno jedna) koja će u realnom vremenu pratiti rezervacije sa svih stranica, sinkronizirati informacije i eventualno unositi podatke u program koji koristite, na primjer Excel. Ljudska greška, nemogućnost praćenja svih kanala 24 sata, sporo računalo i mnogi drugi faktori mogu biti izvor štete u poslovanju. Stoga se navedeni sustavi pojavljuju kao rješenje.

Kada su sve funkcije u sustavima pravilno podešene, usklađene s politikom objekta, tada su svi rizici minimizirani, a osoba ili osobe koje su bile prisiljene pomno pratiti sve izvore rezervacije i prilagođavati ih, sada su oslobođene tog tereta i mogu preuzeti svoje vrijeme posvetiti gostima.

Već ste dovoljno zaposleni. Planiranje prodaje, rješavanje problema u apartmanima ili sobama, komunikacija s gostima, komunikacija s nadležnim tijelima, s agencijama itd. zahtijevaju vrhunsku koncentraciju i dovoljno vremena. Kada automatizirate booking aktivnosti, tada možete dodatno posvetiti svoje vrijeme poboljšanju iskustva vaših gostiju, organiziranju dodatnih aktivnosti u objektu, pregovorima s dobavljačima i ostaviti slobodno vrijeme za sebe.

Dobro organiziran i prilagođen hotelski sustav vaš je partner i prijatelj koji će se isplatiti uštedom vremena i povećanjem broja rezervacija.

Vaši gosti imaju velika očekivanja

Sitnice kao što su dekoracija, organizacija aktivnosti, dodatna pažnja, besprijekorno čisti apartmani/sobe, kao i vrhunska usluga ono su što će razveseliti Vaše goste, upotpuniti njihov boravak i uvjeriti ih da ponovno ostanu kod Vas. Ovaj proces počinje od trenutka kada gost želi rezervirati godišnji odmor:

  • Rezervacijski stroj na vašoj stranici olakšat će potencijalnim gostima pristup svim potrebnim informacijama i ubrzati rezervaciju.
  • vaš voditelj kanala će koordinirati dostupnost na svim ostalim stranicama kada gost izvrši rezervaciju.
  • Korištenje električnih romobila ističe sustav upravljanja imovinom će Vama ili Vašim zaposlenicima pokazati trenutno stanje u objektu.

Vaš gost je sada stigao, iskoristili ste višak vremena da gostu organizirate posebnu vrstu pažnje ili da obučite osoblje kako da ima što ugodniji pristup u komunikaciji s gostima, a pristigli gost je zadovoljan kako je sve je otišao tako daleko. Ostatak iskustva gostiju sada je u vašim rukama i vrijeme je da pokažete što vas izdvaja od konkurencije.

Ne zaboravite tražiti sustav koji je u skladu s vašim potrebama, koji ima funkcije u skladu s ponudom suvremenog tržišta i koji će biti minimalno financijski opterećenje za vaše poslovanje.

Povezivati ​​se Pošta
indeks