5 najboljih softvera za upravljanje prihodima hotela koje treba razmotriti

5 najboljih softvera za upravljanje prihodima hotela koje treba razmotriti

Upravljanje prihodima ključno je u ugostiteljskoj industriji jer potiče profitabilnost i financijski učinak.

Međutim, učinkovito upravljanje prihodima Može biti složen i dugotrajan, posebno za veće hotele s mnogo soba i kanalima distribucije.

Tradicionalni ručni postupci za upravljanje prihodom često rezultiraju nedosljednosti u cijenama, neučinkovitosti u predviđanju i ograničene mogućnosti prilagodbe za strategije cijena i distribucije.

Srećom, pravi hotelski softver za upravljanje prihodima može pomoći u rješavanju ovih bolnih točaka i optimizirati potencijal prihoda vašeg hotela.

Ali kako odabrati pravi za svoj posao? Bez brige.

Pripremili smo popis 5 najbolji hotelski softver za upravljanje prihodima kako bismo vam pomogli da prevladate te izazove i postignete svoje ciljeve prihoda.

Uronimo u!

Što je softver za upravljanje prihodima hotela (RMS)?

Softver za upravljanje prihodima hotela pomaže hotelima da optimiziraju svoje prihode automatiziranje mnogih procesa upravljanja prihodima te pružanje podataka i uvida u stvarnom vremenu za donošenje odluka. 

ključne značajke-sustava-prihoda-hotela

Koristeći algoritme i alate za analizu podataka, RMS vam pomaže:

  • analizirati i predviđati trendovi potražnje, 
  • postaviti optimalne strategije cijena na temelju tržišnih uvjeta,
  • prognoza prihod, i 
  • optimizirati kanale distribucije kako bi se maksimizirala profitabilnost. 

5 čimbenika koje treba uzeti u obzir pri odabiru softvera za upravljanje prihodima hotela

1. Odredite i razumite potrebe svog hotela

Prije nego što odaberete RMS, trebali biste identificirati i razumjeti koje karakteristike i funkcionalnosti vaš hotel najviše treba u sustavu upravljanja prihodima.

Na primjer, predviđanje potražnje, optimizacija cijena, cijena kupovine, distribucija upravljanje kanalom, Itd

Identificiranje ovih ključnih potreba može vam pomoći u procesu odabira kako biste pronašli konačno rješenje zadovoljiti jedinstvene zahtjeve vašeg hotela.

2. Razmotrite proračun i troškove

Softver za upravljanje prihodima hotela može doći s širok raspon cijena ovisno o značajkama, razini prilagodbe i uslugama podrške.

Zato je prethodni čimbenik toliko važan – automatski će filtrirati određena rješenja.

Štoviše, trebali biste procijeniti troškove povezan sa svakim rješenjem i osigurati da ono uklapa se u proračun i ograničenja hotela

Također je važno uzeti u obzir ROI koji bi softver trebao pružiti i osigurati da rješenje usklađuje s dugoročnim ciljevima prihoda hotela.

3. Odlučite se za jednostavnost korištenja i mogućnosti integracije

Najvažnije je da vaš RMS može integrirati sa svojim sustav upravljanja imovinom i voditelj kanala kako bi se omogućio nesmetan rad.

Nadalje, vaš bi novi RMS trebao biti jednostavan za korištenje i intuitivan i nemate strmu krivulju učenja.

4. Provjerite mogućnosti fleksibilnosti i prilagodbe

Sasvim je logično da se potrebe vašeg hotela za upravljanjem prihodima mogu promijeniti tijekom vremena, zahtijevajući da softver bude dovoljno fleksibilan i prilagodljiv da se prilagodi tim novim zahtjevima.

Dakle, procijenite niz mogućnosti prilagodbe dostupan i koliko možete modificirati softver koji će zadovoljiti vaše potrebe.

5. Obratite pozornost na podršku i službu za korisnike

RMS podrška i korisnička služba mogu značajno utjecati vaš uspjeh sa softverom. 

Pregledajte recenzije na procijeniti kvalitetu i dostupnost usluga podrške, Uključujući:

  • odziv tima za podršku i 
  • dostupnost obuke i resursa koji će pomoći hotelskom osoblju da maksimalno iskoristi softver. 

5 najboljih softvera za upravljanje prihodima hotela koje biste trebali isprobati

1. OTA SYNC

ota-sync-početna stranica

OTA SYNC je sveobuhvatna platforma za upravljanje hotelskom imovinom temeljena na oblaku dizajnirana za pojednostavljenje i centralizaciju poslovanja vašeg hotela.

Sa svojom sve-u-jednom nadzornom pločom možete bez napora upravljati pojedinostima o objektu, rezervacijama, kanalima i strategijama prihoda, te značajno poboljšati iskustvo gosta.

Ovaj svestrani softver opremljen je širokim spektrom značajki usmjerenih na poboljšanje upravljanja imovinom i operativne učinkovitosti.

Od personalizirane opcije rezervacije do optimizacije prihoda, OTA SYNC pokriva sve osnove kako bi osigurao neometano funkcioniranje vašeg hotela.

Glavne značajke

Jedna od značajki koje se ističu su njegove mogućnosti prilagodbe.

S OTA SYNC, platformu možete prilagoditi odražavaju jedinstveni brend vašeg hotela kroz prilagođene filtre, sadržaj, karte i promocije, pružajući personalizirani dodir vašim operacijama.

Osim toga, platforma vam omogućuje da nadgledate više nekretnina s jedinstvene nadzorne ploče, racionaliziranje zadataka upravljanja i poboljšanje nadzora nad vašim portfeljem.

Integracija je još jedna ključna snaga OTA SYNC.

Nudi besprijekorno povezivanje s vodećim Online putničke agencije (OTA) i popularne platforme za plaćanje i marketing poput PayPal, Stripe, AdriaScan i HubSpot.

Što se tiče dodatnih značajki, evo što možete očekivati ​​od OTA SYNC platforma:

Plug and Play Pojačivač prihoda omogućuje vam promjenu i prilagodbu cijena na temelju određenih datuma i cjenika, skupne promjene za velike raspone datuma, planove automatskih stopa prinosa itd.

Upravitelj kanala omogućuje vam upravljanje i ažuriranje dostupnosti soba, cijena i rezervacije u stvarnom vremenu, osiguravajući dosljednost u više OTA-a i kanala za rezervacije.

Motor za rezervacije nudi vašim gostima dostupnost uživo i cijene, prodaje više i više relevantnih proizvoda i usluga, posebne ponude i pakete itd.

Središte s više nekretnina integracija vam omogućuje povezivanje prilagođenog motor za rezerviranje na svoju web stranicu i potaknite povećanje broja rezervacija dok istovremeno poboljšavate iskustvo gostiju.

OTA plaćanja is potpuno integriran pristupnik za plaćanje koji trenutačno automatizira obradu transakcija i prihvaća plaćanja kupaca putem različitih online kanala, kanala u trgovini ili mobilnih kanala. 

Osim ovih ključnih značajki, OTA SYNC također pruža robusni alati za izvješćivanje i analitiku i aplikacija za goste koji nudi brze prijave, prilagođene preporuke i trenutne obavijesti.

Za tvrtke koje zahtijevaju još prilagođenija rješenja, OTA SYNC'S otvoreni API olakšava daljnje prilagodbe i integracije, poboljšavajući njegovu korisnost i prilagodljivost vašim specifičnim potrebama.

Cijene

Cijena ovisi o broju objekata i soba i kreće se od 22.08 € mjesečno za 1 objekt s 1 sobom.

Svaki plan dolazi s besplatnim probnim razdobljem od 14 dana. 

cijena-ota-sink

OTA SYNC: Za i protiv

Pros:

🟢 Pruža sveobuhvatnost hotelski menadžment značajke.

🟢 Ima jednostavnu integraciju bez potrebe za vanjskom pomoći.

🟢 Centralizirana nadzorna ploča jednostavna za korištenje.

Cons:

🔴 Nedostaju značajke online prijave i prodaje dodatnih cijena, ali one uskoro stižu.

2. BEONx

beon-početna stranica

BEONx je platforma hotelske inteligencije vođena umjetnom inteligencijom koja pruža rješenja koja pomažu hotelima da budu održiviji i profitabilniji.

Njegove karakteristike pokrivaju:

  • Optimizacija cijena
  • Tržišna inteligencija i predviđanje
  • Nadzorne ploče i izvješća
  • automatizacija,
  • Funkcionalnost više svojstava.

Nadalje, BEONx je također platforma usmjerena na gosta s ciljem ipoboljšati iskustvo i komunikaciju gostiju.

u pogledu integracije, BEONx se integrira s raznim PMS-ovima, Channel Manager-ima, Booking Tools-ima i BI sustavima, kao što su Amadeus, SiteMinder, Guestline, Oracle itd.

Glavne značajke

HQI (Indeks kvalitete hotela) mjeri objektivnu kvalitetu usluga i objekata plus internetsku reputaciju svakog hotela kako biste mogli kvalificirati cijene i skupove konkurenata.

Optimizacija cijena nudi različite skupove cijena i mogućnosti: dinamičke cijene, otvorene cijene, optimizaciju cijena u stvarnom vremenu, alternativne datume boravka i preporuke nekretnina itd.

Tržišna inteligencija i predviđanje analizira HQI, trenutne cijene konkurenata, povijesne strategije određivanja cijena konkurenata, itd., za izradu financijske prognoze korisnika.

Funkcija izvješćivanja uključuje više od 10 izvješća koja daju uvid u troškove distribucije, analize korporativne strategije, izvješća klastera itd.

Grupno poslovanje procjenjuje najbolje datume i nekretnine za smještaj grupnih poslova i istražuje kako bi različite konfiguracije cijena i soba povećale grupni prihod.

Cijene

Cijena je dostupna na zahtjev.

BEONx: prednosti i mane

Pros:

🟢 Pruža različite mogućnosti upravljanja prihodom.

🟢 Učinkovita služba za korisnike.

🟢 Obuka osigurana.

Cons:

🔴 Dio s pregledom nije uvijek lako protumačiti.

🔴 Nema mogućnost vidjeti cijene od najviših do najnižih.

🔴 Proces mapiranja nije toliko intuitivan.

3. PriceLabs

price-labs-homepage

PriceLabs je rješenje za upravljanje prihodima za hotele, hostele, apart-hotele i apartmane s uslugom.

Nudi prilagodljiva i prilagodljiva rješenja za cijene soba potpomognuto automatizacijom i tržišnim podacima.

Stoga možete prilagoditi cijene soba, optimizirati i prilagoditi strategije određivanja cijena hotela, prognozirati trendove, automatizirati zadatke upravljanja cijenama i prihodima itd.

You Can povežite PriceLabs vašem hotelskom PMS-u ili upravitelju kanala, ali PriceLabs trenutno ne nudi mogućnost API-ja.

Glavne značajke

Algoritam hiper lokalnog pulsa (HLP). automatizira vaše cijene analizirajući povijesne i trenutne podatke o rezervacijama i preporučujući dnevne cijene.

Opcije prilagodbe omogućuju vam da postavite minimalne cijene, cijene za dan siročadi, prilagodbe u zadnjem trenutku i popunjenosti itd.

Analitika portfelja pokazuje važno KPI te izvedba i metrika na razini unosa.

Tržišna nadzorna ploča nudi uvid u trenutne trendove i uspoređuje izvedbu vaše nekretnine. Također analizira tržišta i nekretnine za potencijal ulaganja.

Cijene

Cijene počinju od 19.99 USD mjesečno, s besplatnim probnim razdobljem od 30 dana. Ovisno o vašim prihodima, također možete odlučiti između fiksne i postotne cijene.

pricelabs-cijene

PriceLabs: prednosti i mane

Pros:

🟢 Mogućnosti prilagodbe.

🟢 Fleksibilan i prilagodljiv softver.

🟢 Više opcija određivanja cijena i postavki.

Cons:

🔴 Aplikacija se ponekad može srušiti i zamrznuti.

🔴 Vrijeme učitavanja za velike portfelje i skupne akcije je sporo.

🔴 Nedostaje više automatiziranih sinkronizacija po danu.

4. Raspršite

atomize-homepage

Atomizirati je softver za upravljanje prihodima koji se fokusira na povećanje prihoda i operativne učinkovitosti kroz optimizaciju cijena u stvarnom vremenu.

Atomize se temelji na oblaku i pruža alate za:

  • pokazati ti kako se pozicionirate protiv vaših izravnih konkurenata, 
  • identificirati tržišne pomake i uhvatiti potražnju,
  • automatsko dohvatiti i analizirati podatke o unutarnjem i vanjskom tržištu kako bismo vam pomogli optimizirati cijenu,
  • Pogledajte sveobuhvatan pregled svog hotelskog portfelja na nadzornoj ploči s više objekata.

Kada je u pitanju integracije, Atomize se integrira s raznim PMS-ovima, upraviteljima kanala, poslovnom inteligencijom itd., kao što su Oracle Hospitality, RoomRacoon, Mews, Lighthouse itd.

Glavne značajke

Optimizacija cijena u stvarnom vremenu ažurira cijene hotelskih soba u stvarnom vremenu i prilagođava se promjenama na tržištu i vrhuncu potražnje.

Uvid u buduću potražnju prikuplja i analizira podatke o rezervacijama i namjerama putovanja kako bi prikazao dane s velikom potražnjom.

Poslovna inteligencija i izvješćivanje prati KPI-ove vašeg hotela i pruža uvide povezane s vašim cijenama na više razina.

Kontrola cijena pomaže vam da razvijete svoju hijerarhiju cijena i odredite standardne minimalne i maksimalne cijene po vrsti sobe.

Podrška za više nekretnina omogućuje vam praćenje izvedbe vašeg cjelokupnog hotelskog portfelja pružanjem agregiranih KPI-jeva. Također možete usporediti učinak pojedinca ili skupa svojstava.

Cijene

Cijene su dostupne na zahtjev.

Atomize: prednosti i mane

Pros:

🟢 Ima centraliziranu nadzornu ploču.

🟢 Pruža podatke u stvarnom vremenu.

🟢 Više opcija određivanja cijena i postavki.

Cons:

🔴 Informacije o tržištu trebaju uključivati ​​dostupnost putovanja i cijene, a ne samo kapacitet imovine.

🔴 Skupne radnje mogu biti intuitivnije.

🔴 Može imati strmiju krivulju učenja za neiskusne hotelijere.

5. Duet

duetto-početna stranica

duet je RMS temeljen na oblaku koji kombinira analitiku, podatke u stvarnom vremenu i ljudske procese.

Nadalje, dolazi s alatima za automatizaciju, izvješćivanje i poslovnu inteligenciju, kao i predviđanje i višestruko upravljanje imovinom.

Duetto nudi 4 proizvoda:

  • GameChanger – Pruža prediktivnu analitiku te otkriva i ažurira tečajeve u stvarnom vremenu u skladu s promjenama na tržištu.
  • Semafor – Pruža dnevna predviđanja segmenata i izvješća o mjernim podacima.
  • Blockbuster – Softver za grupni smještaj koji pruža strategije određivanja cijena i preporuke za cijene na temelju troškova nabave, prolaznog pomaka itd.
  • unaprijed – Identificira zahtjeve tržišta i pomaže vam da brzo odgovorite na promjene na tržištu.

Što se tiče integracije go, Duetto se integrira s sustavima za rezervacije, upraviteljima kanala, PMS-om i softver za upravljanje hotelima, kao što su Oracle Hospitality, Mews, Lighthouse itd.

Glavne značajke

Otvoreno određivanje cijena omogućuje vam da dobijete sve segmente, tipove soba i kanale distribucije neovisno iu stvarnom vremenu.

Ukupna optimizacija dobiti uključuje sobe, F&B, MICE i druge pomoćne podatke o potrošnji za optimizaciju i paket cijena soba.

Predviđanje omogućuje možete izraditi dnevne prognoze, ali i projekcije do 5 godina.

analitika alati se temelje na podacima u stvarnom vremenu, omogućujući vam postavljanje parametara, praćenje rezultata i postavljanje strategija cijena. 

Automatizacija značajke vam omogućuju definiranje segmenata, tipova soba, dana boravka ili godišnja doba želite pokrenuti automatski, ručno ili hibridno.

Cijene

Cijene su dostupne na zahtjev.

Duetto: prednosti i mane

Pros:

🟢 Intuitivan je i jednostavan za korištenje.

🟢 Pruža informacije o cijenama i potražnji u stvarnom vremenu. 

🟢 Više opcija određivanja cijena i postavki.

Cons:

🔴 Nedostaje robusnije i prilagodljivije mogućnosti izvješćivanja.

🔴 Nedostaju napredniji modeli predviđanja potražnje.

🔴 Trebalo bi ponuditi više opcija za analizu i utjecaj na ukupni prihod.

Završavajući It Up

Općenito, odabir pravog softvera za upravljanje prihodima hotela zahtijeva procjenu potreba i ograničenja vašeg hotela te značajki softvera, troškovi, fleksibilnost itd.

Naš popis 5 najboljih softvera za upravljanje prihodima hotela pruža vrhunska rješenja koja možete dalje istraživati.

Svako rješenje pruža robusne značajke upravljanja prihodom za automatizaciju zadataka, predviđanje potražnje i pomoć pri određivanju cijena.

Ipak, jedno rješenje nadilazi upravljanje prihodima i nudi kompletan paket: od PMS rješenja preko sustava za rezervacije do integracije plaćanja.

Zašto ići OTA SYNC?

OTA SYNC moćan je softver za hotelsko upravljanje koji prati svaku fazu procesa rezervacije bez ugrožavanja zadovoljstva i iskustva gostiju.

Osim toga, OTA SYNC pomaže ti:

🔥 Promijenite postavke prodaje i cijena neovisno o unaprijed postavljenim ograničenjima s našim Plug and Play pojačivačem prihoda.

🔥 Lako postaviti različite porezne postavke specifične za tržište.

🔥 Uključite se bez napora bez potrebe za vanjskom pomoći.

🔥 Pokretanje i upravljanje više svojstava s jedne nadzorne ploče bez prebacivanja s jednog računa na drugi.

🔥 Dobijte korisne uvide o uspješnosti vašeg posjeda zahvaljujući našoj naprednoj poslovnoj inteligenciji.

🔥 i još mnogo toga.

Spremno za preuzimanje OTA SYNC za vrtnju?

Prijavite se za OTA SYNC danas kako biste osigurali da vaša nekretnina maksimalno povećava svoj potencijal prihoda.

Nastavi učiti:

10 stručnih savjeta za više rezervacija na Airbnbu

Prihod po dostupnoj sobi (RevPAR) – Kako funkcionira?

5 ključnih razloga zašto se hotelski prihodi smanjuju i rješenja

Povezivati ​​se Pošta
indeks