Ljetna sezona 2021. – trendovi i očekivanja

Ljetna sezona 2021. – trendovi i očekivanja

Druga ljetna sezona, pogođena krizom izazvanom pandemijom koronavirusa, donosi drugačija predviđanja turističkih stručnjaka. Dok su neke vlade optimistične, druge su skeptične. Svakako, pred nama je izazovna sezona za koju će vrijediti slični trendovi kao i za prošlu sezonu 2020.

Domaći i regionalni turizam kao ključno rješenje za oporavak

Promjenjive mjere i ograničenja, u kombinaciji s nepredvidivim okolnostima u inozemstvu, utjecali su da se trend domaćeg turizma ne mijenja u većoj mjeri.

Brojni hoteli i agencije za upravljanje imovinom usmjereni su na promicanje lokalnih destinacija i poticanje kupaca da doprinesu gospodarstvu zemlje.

Coworking u hotelima

Trend koji je prošle godine eksponencijalno porastao je coworking u hotelima i dnevni najam hotelskih soba. Očekuje se da će i ove godine ovaj trend nastaviti rasti i predstavljati potencijal za hotele koji u svoju ponudu uključuju ovu vrstu usluge.

Izravna prodaja bit će faktor ubrzanja povećanja prihoda

Prošla godina nam je pokazala koliko je outsourcing prodaje krhak i da oslanjanje na online kanale kao što su Booking, Expedia i Airbnb, zajedno sa stranim putničkim agencijama nije adekvatna prodajna strategija. Mogućnost generiranja rezervacija bez provizije, putem web stranice ili putem osobnih prodajnih kanala bio je jedan od glavnih čimbenika preživljavanja u godinama krize.

Hoteli i kratkoročni najmovi trebaju osigurati odgovarajuću web prezentaciju (web stranica i društvene mreže), kao i user friendly booking engine (online recepcija), koji će pomoći u stvaranju većeg broja rezervacija.

Oslanjanje na neučinkovite poslužitelje i zastarjele sustave za rezervaciju kamen je spoticanja i faktor usporavanja oporavka.

Okretanje automatiziranim sustavima

Sigurnost i smanjeni kontakti utjecali su na okretanje mobilnim aplikacijama i rješenjima u oblaku.

Mogućnost pristupa informacijama s bilo koje lokacije, u bilo koje vrijeme, ključna je za profesionalne voditelje prodaje kako bi i ove godine modificirali svoju prodajnu strategiju u stvarnom vremenu. Fleksibilnost je vrlina koja odvaja uspješne od onih koji to nisu.

Online rezervacije omogućili su hotelima da na što lakši način prikupljaju informacije o gostima i ubrzaju komunikaciju.

Trenutno postoji raznolik izbor rješenja na tržištu koji hotelima omogućuju višerazinsku automatizaciju i povezanost zaposlenika.

Mogućnost delegiranja korisničkog pristupa, mobilni pristup sustavu u stvarnom vremenu i brzina sustava pokazali su se kao učinkoviti alati u vođenju hotela.

Hotelski sustavi i recepcijski sustavi temeljen na cloud tehnologiji će u narednom razdoblju gotovo u potpunosti zamijeniti sustave koji se temelje na tehnologiji instaliranja direktno na računalu.

Održivost

Trendovi pokazuju da su gosti sve više zainteresirani za hotele koji su opredijeljeni za održivost i koji imaju zelene certifikate, solarnu energiju i slična rješenja.

Razmatranje okoliša hotelijera i upravitelja nekretnina treba oblikovati odlukama koje imaju koristi za okoliš (jednostavni ekološki prekidači, smanjenje potrošnje energije pomoću LED žarulja, itd.)

Agilnost

Zbog velikih promjena mjera, hoteli i apartmani moraju biti spremni na veći broj rezervacija, ali i veći broj otkazivanja.

Fleksibilna pravila otkazivanja, automatski odgovori na upite gostiju i raznolika ponuda neki su od čimbenika koji razlikuju hotele i kratkoročne najamnike koji primaju veći broj rezervacija od onih koji ne primaju. Bilo da prodaja dolazi iz online prodajnih kanala (Booking, Airbnb, Expedia, Hotelbeds, itd.) ili putem putničkih agenata ili izravno, agilnost je rastući trend.

Povezivati ​​se Pošta
indeks