Različite vrste hotelskih gostiju

Različite vrste hotelskih gostiju

Suočavanje s velikim brojem putnika i njihovim personaliziranim potrebama izazov je za menadžment hotela.

Pogrešno postavljena marketinška strategija sa sobom nosi potencijalne pogreške, koje mogu narušiti ugled hotela. Poznavanje ciljne skupine ključno je za provedbu strategije, što će rezultirati povećanjem broja rezervacija.

Koji su tipični gosti koje hoteli susreću?

Osobnost gosta je opis profila gosta rezerviranog u hotelu, na temelju kojeg ga je moguće ciljati, kreirati marketinšku strategiju i komunicirati s njim, kako bi se izbjegle navedene greške.

Korištenje Sustav upravljanja imovinom omogućuje prikupljanje demografskih podataka o vašim gostima prilikom rezervacije na temelju kojih je moguće izvršiti segmentaciju. Grupiranjem ciljane publike možete povećati broj rezervacija, prihoda, recenzija gostiju.

Komercijalni gosti

Ovu skupinu čine svi putnici ograničenog budžeta, koji se odluče putovati tijekom godišnjeg odmora. Osjetljivi su na cijene i uglavnom ih zanimaju turističke atrakcije, obično u pratnji turističkih vodiča.

Pogodan položaj hotela je važan kako bi bio dostupan za bilo koje mjesto. Svojim gostima možete dati preporuke o lokalnim atrakcijama koje mogu posjetiti, lokalnog vodiča ili restorane s jedinstvenom hranom koja će poboljšati njihovo iskustvo.

Poslovni putnici

Za razliku od prethodne skupine, u ovu kategoriju spadaju svi gosti koji su došli zbog posla, manje su cjenovno osjetljivi jer ne plaćaju račun. Učinkovitost i usluga osoblja su od presudne važnosti jer ovi gosti većinu vremena provode u hotelu. Manje su zainteresirani za turističke atrakcije, ali informacije o lokalnim kafićima i restoranima mogu biti korisne.

Obitelji

Obiteljska putovanja karakteriziraju uglavnom strogi budžeti, koji očekuju da će dobiti najveću vrijednost za novac. Ove skupine putnika često rezerviraju mjesto na mjestu koje je prikladno za djecu i sigurno.

Imaju dobro pripremljen plan svojih aktivnosti, a načini koji mogu povećati njihovo zadovoljstvo mogu biti informiranje i davanje popusta na lokalne turističke atrakcije prilagođene djeci, zoološki vrt ili aqua park. Osim toga, veće sobe savršene su za ovu skupinu gostiju.

Generacija Z

Sve popularnija skupina putnika je Generacija Z. Mladi ljudi, studenti, tek diplomirani studenti koji preferiraju pristupačnije opcije, prilikom rezervacije hotelske sobe očekuju moderan smještaj, dostupnost Wi-Fi-ja i napredniju tehnologiju.

Druženja su im najčešći razlog putovanja, ekološki su osviješteni i preferiraju doživljaj lokalnih specijaliteta. Ono što ih izdvaja je to što svoja iskustva s putovanja i recenzije dijele na društvenim mrežama, stoga je prisutnost hotela na društvenim mrežama vrlo važna za ovu skupinu putnika.

Luksuzni putnici

Ova skupina uključuje putnike koji su spremni platiti više za svoje jedinstveno iskustvo. Uglavnom su stariji, traže vrhunsku uslugu i izvrsne pogodnosti.

Zadaća hotela je istaknuti svoju prednost, bilo da se radi o izvrsnoj lokaciji ili nekoj drugoj konkurentskoj prednosti, kako bi ovu kategoriju privukli u svoj hotel. Potrudite se slušajući njihove potrebe, informirajući ih o najboljim autentičnim restoranima ili lokalnim mjestima koja mogu posjetiti. Ponudite im nezaboravno iskustvo koje će rado podijeliti s okolinom.

Razumijevanje potreba i želja svakog pojedinog gosta vrlo je teško, stoga je segmentacija odabrane ciljne skupine važna za uspostavu adekvatne marketinške strategije, kako bi se bolje razumjele i u potpunosti zadovoljile njihove potrebe. Zadovoljni gosti pridonijet će poboljšanju ugleda Vašeg hotela, povećanju broja rezervacija iu konačnici većim prihodima.

Povezivati ​​se Pošta
indeks