Upravljanje prihodima tijekom globalnih ograničenja putovanja

Upravljanje prihodima tijekom globalnih ograničenja putovanja

Zbog brzog širenja Covid-19 virus i proglašenje pandemije od strane WHOgodine, gotovo sve zemlje svijeta uvele su neku vrstu ograničenja kretanja i putovanja. Mnoge od ovih zemalja dodatno preporučuju svojim građanima da idućih mjeseci budu posebno oprezni pri odlučivanju o putovanju i odabiru odredišta.

Vlasnici i upravitelji hotela, hostela i privatnog smještaja u neizvjesnosti, dok se nove odluke donose iz dana u dan i često mijenjaju na tjednoj bazi. Oni koji su donijeli odluku o nastavku poslovanja, pred njima je težak zadatak stabilizacije poslovanja.

Evidentno je da je vanjska pomoć uz povoljnije kreditne uvjete mnogima prijeko potrebna kako bi se temeljito dezinficirali smještajni kapaciteti, osigurala sva potrebna oprema za rad i osigurala stabilna isplata plaća. Osim toga, fleksibilnost je dodatna prednost. Dakle, vidimo da mnogi hoteli u svijetu dodatno usavršavaju i prilagođavaju svoje koncepte. Određeni hoteli iznajmljuju svoje sobe i apartmane na mjesečnoj bazi, onima koji se žele privremeno izolirati od drugih, onima koji su ranjivi na situaciju ili osobama kojima je potrebno privremeno mjesto za rad do početka rada ureda.

Trebaju li smještaji sniziti cijene?

Mala potražnja – sniženje cijena, odluka kao knjiga, ali nije tako jednostavno. Ova odluka o smanjenju pristupačnija je vlasnicima apartmana, manjih hotela i hotela niže kategorije. Ovom iskušenju treba se suočiti jer ako niže cijene dodatno utječu na kvalitetu usluge, postoji opasnost od dugoročnog problema. Kada se manifestira dugotrajni problem, gosti mogu posumnjati u kvalitetu, tražiti dodatne popuste i, na kraju, privremeno povećati prihode, donijeti dodatne komplikacije.

Menadžeri i vlasnici moraju pažljivo pristupiti izradi strategije cijena. Popusti i pogodnosti su poželjni, ali radije privlače dugoročne boravke i rezervacije bez mogućnosti povrata novca.

Pratite natjecanje i aktualne vijesti iz cijelog svijeta! Vrlo je važno biti u tijeku s najnovijim informacijama. Bilo da se radi o akcijama koje aktiviraju smještaji iz vaše okoline ili otvaranju zračne luke, budite spremni i na vrijeme formirajte svoje ponude. Ako hotel s 4* snizi cijenu, postaje konkurencija hotelima i apartmanima s 3*, takva situacija dodatno mijenja sliku na tržištu.

Stupite u kontakt sa stalnim gostima! Gosti koji često posjećuju vaš boravak ili su izrazili želju da se ponovno vrate vjerojatno će sami pratiti vijesti kako bi organizirali svoja potencijalna putovanja. Besplatan doručak, popust za više noćenja, besplatan transfer od ili do zračne luke, spa paket, samo su neke od opcija koje možete ponovno ponuditi svojim gostima.

Ne otkazujte putovanja, pomičite datume – akcija koju provode brojne agencije i smještaji diljem svijeta. Ukoliko i dalje imate otkazanih rezervacija u narednom periodu, obavijestite svoje goste da mogu promijeniti samo datum boravka. Ponudite im potencijalne alternative ili pogodnosti u slučaju da odluče zadržati svoj datum ili jednostavno promijeniti boravak.

Usredotočite se na pojedinačne rezervacije! Grupnim rezervacijama, GDS-u, putnim aranžmanima i poslovnim putovanjima trebat će više vremena za oporavak. Pojedinačne rezervacije će se vratiti brže i uspjeh se može postići lakše.

Vaša web stranica i mehanizam za rezervacije! Putničke agencije i oni koji su vas kontaktirali putem distribucijskih sustava vjerojatno će htjeti dodatni prostor za izravnu suradnju. Možete kreirati promotivne kodove za te agencije u svom sustavu za rezervacije tako da imaju dodatne pogodnosti za svoje rezervacije. Time se smanjuje ovisnost o distribucijskim sustavima, a pitanje je koliko će njih prebroditi ovu krizu i u kojem će obliku kasnije biti dostupni.

Lokalni turizam – Osmisliti dodatne pogodnosti za građane. Poseban potencijal ima smještaj izvan urbanih sredina, gdje su manje gužve.

Sve što smo znali prijašnjih godina i što smo predviđali za ovu godinu sada moramo staviti na uvidde. Otvara se novi list i unosimo potpuno nova pravila i prilagođavamo im se. Cilj je da ne dođe do novog vala epidemije, da zaštitimo sebe, naše zaposlenike, naše goste, te sve potencijalne goste i sugrađane. Tijekom blagdana pohlepa ne bi trebala doći do izražaja, a cijene bi trebale drastično porasti jer gosti pamte i lako vas sljedeći put zaobiđu. Planirajte svoje kratkoročne, srednjoročne i dugoročne ciljeve, oblikujte strategiju koju ćete vi i vaši zaposlenici slijediti u skladu sa savjetima stručnjaka i trenutnom situacijom u turizmu.

Povezivati ​​se Pošta