Hotel Channel Manager sustav

Hotel Channel Manager sustav

Sve veća prisutnost online rezervacija putem brojnih stranica kao što su Booking.com, Expedia i mnogi drugi, utječe na potrebu da se na ovaj trend adekvatno odgovori i upravlja njime na najučinkovitiji i najučinkovitiji način.

Tehnologija se, posebno u ugostiteljstvu, brzo razvija, pa postoji niz opcija koje hoteli mogu koristiti za upravljanje. Jedno takvo tehnološko rješenje za sve hotele i pružatelje usluga smještaja je Sustav Channel Manager.

U nastavku bloga otkrivamo vam što je hotelski Channel Manager sustav, kako funkcionira i pomaže u poslovanju te koje su njegove ključne prednosti.

Što je sustav Hotel Channel Manager?

Po definiciji, Channel Manager je alat koji hotelima omogućuje da istovremeno distribuiraju i ažuriraju svoje hotelske sobe i cijene na svim povezanim stranicama za rezervacije. Ovaj sustav omogućuje učinkovito upravljanje kanalima prodaje na kojima oglašavaju svoje smještajne jedinice.

Upravitelj kanala sastoji se od jedne pregledne upravljačke ploče, što uvelike olakšava preglednost i dostupnost, bez potrebe pristupa svakom pojedinom kanalu.

Na primjer, kada bi hotel oglašavao svoje smještajne jedinice na 5 različitih OTA kanala, bez postojanja Channel Manager sustava, morao bi stalno ažurirati dostupnost i cijene (jer se one stalno mijenjaju), što bi bilo vrlo naporno i težak zadatak.

Sustav bilježi i pohranjuje sve podatke o rezervacijama, sprječava potencijalne pogreške i štedi vrijeme.

Kako Hotel Channel Maneger System pomaže u poslovanju?

Hotel Channel Manager predstavlja mnogo više od jednostavnog upravljanja cijenama i dostupnošću.

Njime se mogu obavljati mnogi poslovi pri upravljanju hotelom, što u konačnici osigurava više rezervacija i prihoda te dugoročnije poslovanje.

Budući da sustav pokazuje dostupnost na svim kanalima i automatski se ažurira, hotelima omogućuje brže prihvaćanje rezervacija i eliminira mogućnost dvostrukih rezervacija.

Gosti mogu rezervirati sobu koja je stvarno slobodna, što značajno smanjuje rizik od overbookinga.

Također, prisutnost većeg broja booking kanala, utječe na poboljšanje prepoznatljivosti hotela, za koje gosti možda nisu imali priliku čuti i izvršiti rezervaciju.

Korištenje Channel Manager sustava pridonosi povećanju produktivnosti jer eliminira ručni unos podataka koji zahtijeva puno vremena.

Osim toga, smanjenje tradicionalnih metoda rezerviranja, kao što je korištenje telefona i povezivanje s više stranica za rezerviranje, osigurat će da popunjenost ostane stabilna.

Prednosti korištenja sustava Hotel Channel Manager

  • Istovremeno upravljanje na više kanala
  • Integracija Channel Managera s Booking Engineom
  • Manje vremena za ažuriranje podataka o inventaru
  • Uklonite pogreške ljudskog unosa
  • Povećana globalna vidljivost i prepoznatljivost
  • Povećanje popunjenosti
  • Povećanje prihoda
  • Automatsko ažuriranje
Povezivati ​​se Pošta
indeks