Trendovi ugostiteljstva koje očekujemo u 2022

Trendovi ugostiteljstva koje očekujemo u 2022

S obzirom na to da je pandemija dovela do potpuno novog načina putovanja, ugostiteljstvo stvara nove načine prilagođavanja i praćenja trendova. Postojeći trendovi koji se uglavnom fokusiraju na materijalizam više nisu atraktivni jer gosti traže sadržajnije putovanje i bogatije iskustvo. Uz analizu trendova, automatizacija poslovanja postaje sve važnija, što značajno olakšava obavljanje svakodnevnog poslovanja.

Sigurnost i sigurnost putnika, kao trend koji je bio dominantno prisutan tijekom prethodne dvije godine, nastavlja svoj trend i tijekom 2022. godine. Kombinacija hotelske tehnologije i praćenja najnovijih trendova može pomoći hotelijerima da ostanu u tijeku sa svim promjenama u ugostiteljstvu. . U novom članku detaljnije se bavimo hotelskim trendovima planiranim za 2022. godinu.

Tehnološki trendovi

Kako je ugostiteljski sektor jedan od najkonkurentnijih, ulaganje u modernu hotelsku tehnologiju korak je naprijed u odnosu na konkurenciju. Osim što olakšavaju vođenje poslovanja, pridonose smanjenju troškova i smanjenju opterećenja osoblja.

Neka od već poznatih tehnoloških rješenja koja su dobila na posebnom značaju od pojave COVID-19 odnose se na:

Beskontaktno plaćanje pruža brojne pogodnosti za sve izdavače smještaja jer doprinosi ubrzanju procesa naplate i poboljšanju iskustva gosta.

A chatbot što se ogleda u brzom i učinkovitom odazivu gostiju, bez potrebe za ljudskim prisustvom. Ovo rješenje smanjuje potrebu za stalnom dostupnošću osoblja.

Osim toga, značajni tehnološki trendovi dovode do stvaranja Veliki podataka gostima pružiti što bolje personalizirano iskustvo, a hoteli mogu biti od velike važnosti za razumijevanje trenutne situacije, upravljanje prihodima te razumijevanje trendova i brojnih vanjskih utjecaja.

Virtualna stvarnost je trend za koji se očekuje da će rasti u budućnosti. Dostupan je i može se pregledavati putem web preglednika, a gostima na najbolji mogući način prenosi elemente hotela i prije rezervacije. Ovo rješenje pogodno je prilikom donošenja odluke o rezervaciji jer gosti mogu napraviti jasniji i racionalniji izbor.

Ključevi mobilne sobe odnosi se na mogućnost gosta da pristupi sobi putem aplikacije na mobilnom uređaju. Ovaj trend također je sve popularniji među hotelima, jer nudi sigurnost i smanjuje rizik od gubitka ključa sobe, jer je vjerojatnije da će gosti zaboraviti plastični ključ sobe nego pametni telefon.

Još neke od inovacija koje hoteli mogu uvesti kako bi uspješno bili ispred konkurencije su pojava otisaka prstiju ili prepoznavanja lica za pristup gosta hotelskoj sobi, što bi doprinijelo poboljšanju iskustva gosta.

Održivost

Trend koji sve više dobiva na važnosti je održivost. Gosti preferiraju ekološki prihvatljivije proizvode i usluge, što od hotela zahtijeva smanjenje upotrebe štetnih i manje učinkovitih proizvoda i materijala. Ugradnja LED rasvjete, smanjenje potrošnje plastike i papira, korištenje organskih materijala su ekonomičniji i ekološki prihvatljiviji izbor. Etička i ekološka odgovornost s razlogom postaje rastući i značajan trend među hotelijerima

Usmjerenost na ekološku održivost hotela donosi i veći broj rezervacija, s obzirom na to da gosti sve više smještaj rezerviraju u hotelima koji su posvećeni društvenoj odgovornosti i zaštiti okoliša.

Personalizacija

Poboljšanje iskustva gostiju trend je koji će se nastaviti u 2022. Prikupljanje podataka o klijentima provodi se putem tehnologije kako bi se zadovoljile njihove jedinstvene potrebe i uspostavili dugoročniji odnosi. Potreba za sve većom personalizacijom, beskontaktnom tehnologijom i uslugama zahtijeva korištenje Sustav upravljanja imovinom.

PMS kao fleksibilan sustav uspješno se koristi za upravljanje sobama i cijenama, ograničenjima, dostupnošću koji će pridonijeti poboljšanju iskustva gostiju. Pomoću PMS, lakše i učinkovitije možete pratiti svoje smještajne jedinice putem mobilne aplikacije.

Smanjen broj putovanja

Trend koji će biti popularan iu 2022. godini zbog brojnih ograničenja koje nameće pandemija je boravci. Pojam se odnosi na odmor proveden u domovini, a ne u inozemstvu.

Kako je sve veći broj putnika počeo postajati svjesni ekoloških i etičkih putovanja, dobrobiti ovog trenda odnose se prvenstveno na uštedu novca. Osim toga, prednosti su uštede u prijevozu i smanjenje onečišćenja zraka, jer smanjuju utjecaj štetnih emisija iz prijevoznih sredstava, te pogoduju korištenju bicikla ili pješačenju.





Povezivati ​​se Pošta
indeks