Trendovi ugostiteljstva koje očekujemo u 2021.

Trendovi ugostiteljstva koje očekujemo u 2021.

Iza nas je nezaboravna godina velike neizvjesnosti. Godina koja je pokazala gdje su nedostaci u poslovanju i koja nam je omogućila da se detaljnije posvetimo unapređenju poslovnih procesa.

Hotelska i turistička industrija pretrpjela veliki udarac, osobito u primorskim i velikim gradovima. Način na koji ljudi žive, rade, kreću se i putuju vjerojatno više nikad neće biti isti. Što dugoročno ne mora biti loše! U 2021. nadamo se uspješno cijepljenje i početak oporavka u hotelijerstvu, kao i povećani broj stranih turista.

Promjene u ponašanju potrošača (gostiju).

Od načina organizacije putovanja, odabira lokacija, preko uvjeta rezervacije i načina plaćanja, postupci se značajno i brzo mijenjaju.

Ove godine očekujemo od gostiju da se pridržavaju putovanja na mjesta u koja mogu ući i vratiti se u svoje mjesto uz minimalna ograničenja. Tako, lokalni i regionalni turizam i dalje će zauzimati značajan postotak u ukupnom broju noćenja.

Zbog velike neizvjesnosti i negativnog iskustva s kanalima rezervacija i povratom novca prošle godine, gosti će se rjeđe odlučivati ​​za smještaj u kojem postoje akontacije i akontacije. Ono što će gosti biti spremni dodatno platiti svakako je fleksibilnost, odnosno mogućnost da u slučaju nepredviđenih okolnosti mogu promijeniti datum putovanja.

Kanali za rezervacije kao što su Booking, Airbnb i Expedia prošle godine smo izgubili veliko povjerenje, a ove godine očekujemo da će se gosti okrenuti mogućnostima izravne rezervacije na web stranici hotela ili smještaja. Iz tog razloga smatramo da hotel ili privatni smještaj u 2021. mora imati sustav Booking engine-a koji je moderan, brz i jednostavan za korištenje.

Oporavak počinje u drugoj polovici godine

Već sada možemo primijetiti najave iz pojedinih zemalja o popuštanju mjera, uvjetima putovanja, kao i o statusu imunizacije pojedinih zemalja. Mogućnost pristupa ovim informacijama daje nam dodatno povjerenje da sve zemlje zajedno rade na tome da se turizam što prije vrati na potpuno stabilne staze.

Svakako da nas čeka proces u kojem ćemo svi morati odigrati svoju ulogu i pomoći da se kriza što prije prebrodi i da se gostima omogući što lakši odlazak.

Neće se svaka vrsta međunarodnog putovanja oporaviti istom brzinom. Očekujemo da će se odmori i individualna putovanja, ili putovanja u paru, prvi oporaviti, za koji već vidimo trend u azijskim zemljama. Nakon toga očekuje nas oporavak od obiteljskih putovanja i na kraju poslovnih putovanja, kao najrigoroznijeg tipa putovanja.

Što možeš učiniti?

Pregledajte svoje postupke i standarde čistoće. Istaknite na svojoj web stranici i u drugim brošurama koje su dostupne gostima kako se borite protiv širenja ne samo koronavirusa već i drugih virusa i bakterija.

Ukoliko se pobrinete da imate standardizirane postupke čišćenja i o njima na vrijeme informirate goste, zajedno možemo pomoći zdravstvenom sustavu i uliti dodatno povjerenje budućim gostima.

Modernizirajte upravljanje svojim hotelom/smještajem. U godinama ograničenog kretanja primijetili smo da nam recepcijski sustavi koji su instalirani na samom računalu, za vođenje rezervacija i prodaje, predstavljaju dodatno opterećenje. Tehnologija temeljena na oblaku nudi nove značajke, preglede rezervacija, upravljanje cijenama i fakturiranje u pokretu.

Kao većina hotelijera i domaćina, vjerojatno ste već napravili značajne promjene u svojoj strategiji distribucije. Iako zračni i međugradski promet još miruju, domaći putnici spremni su za odmor.

Razmislite o partnerstvu s lokalnim tvrtkama ili oglašavanju putem lokalnih kanala kao što su radio postaje, novine i udruge za privlačenje gostiju bliže domu.

Očekujte neočekivano

Iako se optimizam polako vraća na tržište, još ne možemo spustiti grad. Pred nama je godina borbe za oporavak i moramo biti spremni reagirati brzo, planirati kratkoročno i pritom mijenjati planove. Ako nas je išta naučila 2020., to je da uvijek moramo biti spremni.

Povezivati ​​se Pošta
indeks