Vrhunske ideje za digitalnu transformaciju za vaš hotel

Vrhunske ideje za digitalnu transformaciju za vaš hotel

Dok se industrija putovanja počinje vraćati na noge nakon pandemije, putnici traže uvjeravanja da mogu putovati sigurno i odgovorno. Kao rezultat toga, tvrtke diljem svijeta prilagođavaju svoje procese kako bi turistima pružile mir.

Foto Manuel Moreno on Unsplash

Ljudi već uvelike pozivaju na razmatranje digitalnih transformacija u sektoru putovanja. Na primjer, prema istraživanju, 42% putnika željeli bi imati mobilnu aplikaciju koja ističe sve promjene povezane s virusom u području u koje putuju.

Međutim, promjene koje se provode unutar ugostiteljskog sektora nisu isključive za upravljanje učincima pandemije. Hoteli također koriste ovu priliku kako bi bili spremni na budućnost u svjetlu drugih globalnih problema poput klimatskih promjena. Ovdje ističemo tri potencijalne digitalne transformacije koje bi hoteli mogli poduzeti kako bi riješili te probleme, dok se ugostiteljska industrija prilagođava novoj normali.

Digitalni ključevi sobe

Tijekom pandemije, digitalne tehnologije na našim telefonima bile su ključne za pomoć tvrtkama pri ponovnom otvaranju na siguran i odgovoran način. Od naručivanja hrane u restoranu do prijave u objekte, mogućnost korištenja naših telefona za smanjenje ljudske interakcije pomogla je ubrzati oporavak nakon pandemije, osobito u ugostiteljstvu.

Jedna promjena koju hoteli rade kako bi olakšali ovaj trend je stvaranje digitalnih ključeva soba kako bi se uklonila potreba za fizičkim ključevima koji se prenose s osobe na osobu. Kupci su tražili da tehnologija bez ključa postane raširenija u ugostiteljskoj industriji, a tržišni lideri poput Hiltona i Marriotta bili su pioniri u uvođenju u mnoge svoje objekte.

U 2018 sama, Gosti Hiltona preuzeli su 7.6 milijuna mobilnih ključeva, naglašavajući koliko bi ovaj prijelaz mogao biti vrijedan za kupce. Digitalni ključevi sigurniji su način kontrole pristupa i ekološki prihvatljiviji jer se smanjenjem broja fizičkih ključeva smanjuje količina plastike koja se koristi za kartice s ključevima.

Beskontaktna prijava

Smanjenje kontakta licem u lice s drugim ljudima ostaje jedan od najučinkovitijih načina za ograničavanje širenja virusa. Kao rezultat toga, mnogi hoteli traže alternative kako bi zaštitili svoje osoblje i svoje klijente. Tradicionalni postupak prijavljivanja u hotel stvara mnogo kontaktnih točaka, od razgovora gostiju s hotelskim osobljem, do gužvi na recepciji kako se stvaraju redovi.

Korištenjem modernih tehnologija, postupak prijave može postati jednostavniji, a istovremeno se smanjuje potreba za interakcijom licem u lice. To se može postići brojnim metodama. Slično putovanju avionom, goste bi se moglo potaknuti da se prijave na mobilnom uređaju prije dolaska. Alternativno, na recepciji se mogu postaviti kiosci za prijavu gostiju putem QR koda ili slične tehnologije koja može dodatno ubrzati proces. Ne samo da je to korisno iz perspektive javnog zdravlja, već bi moglo omogućiti gostima koji dolaze u nedruštveno vrijeme da se prijave bez pozivanja osoblja ili olakšati onima s određenim invaliditetom.

Upravljanje energijom

Ideje digitalne transformacije ne moraju nužno biti povezane s ublažavanjem zdravstvenih rizika koje predstavljaju putovanja nakon pandemije. Druga ključna briga putnika 21. stoljeća je globalno zatopljenje. Budući da industrija slobodnog vremena trenutno prolazi kroz velike promjene, mnoge hotelske i turističke tvrtke traže načine da smanje svoj utjecaj na okoliš.

Prema studijama, otprilike tri četvrtine utjecaja hotela na okoliš povezano je s prekomjernom potrošnjom resursa, uključujući energiju. Moderne digitalne tehnologije mogu se koristiti na razne načine kako bi se ublažila ova statistika skretanja. Na primjer, pametna brojila mogu biti neprocjenjiv alat u upravljanju potrošnjom energije u hotelima. Programirani su za optimizaciju energetske učinkovitosti koja ne samo da ima učinak smanjenja ugljičnog otiska hotela, već može značajno smanjiti i troškove.

By Geoff Aldis, slobodni producent i istraživač sadržaja

Povezivati ​​se Pošta
indeks