Što je Channel Manager?

Što je Channel Manager?

Kao što ime sugerira, sustav upravitelja kanala omogućava smještajnim objektima (apartmani, hoteli, sobe, vile, vikendice, hosteli…) da učinkovito i jednostavno upravljaju svojim prodajnim kanalima na kojima oglašavaju svoje smještajne jedinice.

Osim što olakšava upravljanje, sustav upravitelja kanala pruža upraviteljima objekata mogućnost da istovremeno ažuriraju svoje cijene i dostupnost na stranicama za rezervacije (booking, airbnb, expedia, tripadvisor, trivago, hostelworld, ostrovok…). Za vlasnike objekata ili agencije, koji upravljaju s više jedinica (apartmani, sobe…), ovo je idealna prilika da uštede svoje vrijeme i spriječe overbooking.

Osim mogućnosti upravljanja cijenama i dostupnošću, vlasnici i upravitelji također imaju mogućnost kontrole ograničenja. Minimalan boravak, maksimalan boravak, formiranje paketa, cjenika i sl., sve su to prednosti jednostavnijeg upravljanja prodajnim kanalima koje omogućuju kanal manager sustavi

Što je prebukiranost i kako to spriječiti? Postoji prilično jednostavan odgovor na ovo pitanje. Zahvaljujući kanal manager sustavu može se spriječiti overbooking, a onda nema neugodnosti za domaćine i goste. Overbooking je situacija kada dolazi do duple rezervacije za iste datume, zbog nepažnje i lošeg ažuriranja raspoloživosti na stranicama.

Vlasnici smještaja ovaj sustav dobivaju između ostalog i ove dvije koristi:

  • Mogućnost iznajmljivanja smještaja (apartmana, sobe…) na što više stranica, bez overbookinga
  • Smanjenje administrativnih i vremenskih troškova, jer se svim jedinicama upravlja iz jednog središnjeg sustava

Bez sustava za upravljanje kanalima, vlasnici i upravitelji provode sate ažurirajući dostupnost i cijene na stranicama. A to nije nimalo lak posao, jer u razdobljima kada je sezona izražena to znači gotovo kontinuirano trošenje vremena zbog velikog broja rezervacija i otkazivanja.

Ako koristite sustav upravitelja kanala, sve vaše prodajnih kanala (booking, airbnb, expedia.com, trivago…) prikazat će točne cijene i slobodne termine, kako bi gosti imali pravovremenu informaciju bez greške.

Kada se oglašavate na velikom broju stranica, vaše šanse za rezervaciju stalno rastu. Svaki profesionalac u izdavačkoj djelatnosti želi svoju popunjenost i zaradu održati maksimalnom. Zato je upravitelj kanala najbolja odluka koju možete donijeti kako biste unaprijedili svoje poslovanje, povećali broj rezervacija i izbjegli loše situacije poput prebukiranosti.

Oglašavanje na velikom broju stranica pomaže doći do gostiju iz zemalja koje teško pronalaze smještaj putem interneta jer često imaju posebne preferencije za pojedine stranice za rezervaciju. Tako, u nekim zemljama, Booking.com je vrlo popularan, dok je u drugim AirBnB.com, u drugom Tripadvisor.com, a u Rusiji je npr. Ostrovok.ru. Što je veći broj stranica, to su veće šanse da budete rezervirani.

Korištenje električnih romobila ističe OTA Sync sustav upravljanja kanalima pruža vam sve prethodno navedene mogućnosti, a osim toga dobivate mogućnost praćenja svih svojih prihoda iz jedne administracije, imate izravan pregled svih rezervacija. Mogućnost formiranja neto cijena i na taj način kontrolirati svoju zaradu nakon odbitka provizija kanala prodaje. Pratite bruto cijene na stranicama i upravljajte zalihama (u zadnji čas, ranoranilac…). Korištenjem ovog sustava proširuju se vaše poslovne mogućnosti i raste zarada.

Povezivati ​​se Pošta
2 Komentari

[…] u tom slučaju preporučujem korištenje sustava upravitelja kanala koji će umjesto vas kontrolirati sve kalendare i osigurati trenutne rezervacije […]

[…] cijene, a ako oglašavate na drugim stranicama, provjerite jesu li kalendari povezani s upraviteljem kanala kako biste izbjegli duplo […]

Komentari su zatvoreni.