Zašto je komunikacija s gostima toliko važna?

Zašto je komunikacija s gostima toliko važna?

Komunikacija je ključna za hotelijerstvo, stoga je odnos s gostima iznimno važan za razvoj i unapređenje hotelskog brenda. Adekvatno postavljena strategija važna je za prenošenje iskustva klijenata, jer su pozitivne povratne informacije, pažljivo osluškivanje njihovih želja i potreba važni za stvaranje njihove lojalnosti hotelu. Stvaranje lojalnosti također pridonosi većem broju rezervacija, povećanom poslovanju i prihodima hotela.

Osoblje hotela treba razviti personaliziranu komunikaciju sa svojim gostima kako bi se stvorilo pozitivno korisničko iskustvo. Gosti očekuju jedinstveno iskustvo, brze i jednostavne rezervacije te sigurnost, a hotelska tehnologija olakšava poslovanje i svakodnevne aktivnosti.

Zašto je komunikacija važna za hotelijerstvo donosimo u nastavku.

Učinkovita komunikacija prvenstveno podrazumijeva slušanje mišljenja i ideja svojih zaposlenika. Osoblje hotela je u najizravnijoj komunikaciji s gostima, pa može utjecati na poboljšanje usluge. Kada zaposlenici imaju dobre povratne informacije od nadređenih i kada se njihovo mišljenje poštuje, zaposlenici će se osjećati angažirano, produktivno i relevantno.

Zaposlenici moraju znati komunicirati s gostima jer, u slučaju eventualnih pritužbi gostiju, problem moraju riješiti na miran način. Govor tijela zaposlenika govori o načinu komunikacije s gostima. Osoblje treba biti ljubazno i ​​nasmijano prema gostima, kako bi im dalo do znanja da u potpunosti slušaju njihove zahtjeve. Stoga je obuka zaposlenika vrlo važna za stjecanje komunikacijskih vještina.

Kako je cilj potpuna prilagodba gostu, na osoblju hotela je da se potrudi osluhnuti potrebe i dobiti potrebne informacije prije njihovog dolaska. Različite vrste gostiju trebaju različite informacije. Primjerice, ako imamo poslovne putnike koji većinu vremena provode na poslovnim sastancima, osoblje hotela im može dati preporuku o lokalnim restoranima i kafićima i tako im uvelike olakšati posao. Osim toga, razvoj hotelske tehnologije uvelike je olakšao dobivanje potrebnih informacija za uspostavljanje dobre komunikacije i otklanjanje loših iskustava.

Društvene mreže također su dobar alat za uspostavljanje bliže i bolje komunikacije. Putem Facebooka, Instagrama, Messengera i drugih aplikacija gosti danas brže dobivaju sve informacije. Ponuda autentičnog sadržaja i odgovora poboljšava iskustvo gostiju. S razvojem interneta i porastom komunikacije putem društvenih mreža, ljudi su prešli s tradicionalnih metoda na suvremeniji način komunikacije. Umjesto telefona i e-maila, hoteli bi trebali imati platformu za upravljanje i razmjenu poruka. Automatizacija poruka značajno skraćuje vrijeme odgovora.

S obzirom na to da je veliki broj gostiju iz različitih zemalja koji ne govore lokalni jezik, uspostavljanje učinkovitije komunikacije je teže. Zadaća hotela je osigurati da mehanizam rezervacija i hotelska web stranica budu višejezični, što će također smanjiti potencijalni broj pitanja i nedoumica koje gosti imaju.

Uspješna komunikacija s gostima također utječe na postizanje dugoročnog uspjeha. Veći užitak i zadovoljstvo gostiju dovest će do boljeg poslovanja i većeg broja rezervacija.

Povezivati ​​se Pošta