15 najvažnijih značajki za vaš mehanizam za rezervacije u 2024

15 najvažnijih značajki za vaš mehanizam za rezervacije u 2024

Uspjeh web stranice hotela ne leži samo u njenom dizajnu, već iu motor za rezerviranje jer može pretvoriti potencijalne goste u stvarne bookere.

Dobro dizajniran čini proces rezervacije lako i učinkovito istovremeno pružajući vrijedne informacije i značajke za poboljšanje ukupnog iskustva gostiju.

Međutim, da biste pronašli onaj koji je optimalan za vaše potrebe, važno je znati koje značajke tražiti.

Čitajte dalje dok dijelimo 15 najvažnijih značajki za vaš mehanizam za rezervacije.

Uronimo u!

15 najvažnijih značajki koje trebate potražiti u sustavu rezervacija

1. Kalendar

Kalendar pokazuje gostima dostupni datumi i vremena za rezervaciju, omogućujući im da odaberu prikladan termin. 

Nadalje, također vam pruža jasan pregled raspoloživosti vaše nekretnine tako da možete jednostavno:

  • Upravljanje rezervacijama, 
  • Učinkovito rasporedite i planirajte resurse kako biste izbjegli prebukiranje,
  • Mjerite produktivno i neproduktivno vrijeme,
  • Kreirajte posebne ponude i promocije tijekom vremena slabije popunjenosti itd.

💡 Savjet:

OTA SYNC omogućuje vam upravljanje rezervacijama povlačenjem i ispuštanjem, brze prijave i odjave, upravljanje plaćanjima i statusom rezervacije i više, sve u jedan interaktivni i intuitivni kalendar. 

Na ovaj način ne morate mijenjati više kartica i možete imati jasan pregled svih svojih svojstava.

2. Voditelj kanala

Omogućuje vam povežite svojstva s više distribucijskih kanala, Kao što su online putničke agencije (OTA), metatražilice i izravna rezervacija motori. 

Povezivanje s ovim kanalima može povećati vidljivost objekta i dosegnuti širu publiku, što u konačnici pomaže povećati broj rezervacija i prihod.

💡 Savjet:

OTA SYNC'S Upravitelj kanala ima dvosmjernu vezu koja vam omogućuje besprijekornu i simultanu sinkronizaciju preko svih 2+ vodećih OTA kanala, omogućujući vam da izbjegnete prebukiranje i nižu prodaju.

Stoga možete upravljati i ažurirati dostupnost soba, cijene i rezervacije u stvarnom vremenu, osiguravajući dosljednost na više OTA-a i platformi za rezervacije.

Nadalje, također možete koristiti iCAL veze za pregled i prikaz podataka kalendara u aplikacijama.

3. Mobilna kompatibilnost

Budući da sve više i više ljudi koristi svoje mobilne uređaje za rezerviranje putovanja, dizajn na prvom mjestu mobilnih uređaja bitna je značajka.

Osigurava da je mehanizam za rezervacije optimiziran za manje zaslone i unose temeljene na dodiru, pružajući glatko iskustvo u pokretu. 

udio-rezervacija-po-uređaju

4. Mobilna aplikacija

Osim mehanizma za rezervacije prilagođenog mobilnim uređajima, trebali biste potražiti i onaj s aplikacija.

Osigurat će brzi pristup putnim informacijama, kao i mogućnost rezerviranja i upravljanja rezervacijama samo nekoliko dodira.

Nadalje, može pružiti dodatne značajke i funkcionalnosti koje možda nisu dostupne na web stranici sustava za rezervacije.

Na primjer, može se integrirati s drugim aplikacijama za putovanja ili nuditi pristup ekskluzivnom sadržaju ili popustima.

💡 Savjet:

Nakon što instalirate OTA SYNCmobilna aplikacija, dobit ćete trenutni pristup svim ključnim podacima, rezervacijama, pa čak i MRZ skeneru za dokumente gostiju.

Tako ćete u svakom trenutku znati kako stoji vaš smještaj.

5. Višejezična podrška

Mehanizam za rezervacije koji podržava više jezika ključan je za opskrbu različitih gostiju. 

Omogućuje im jednostavno i udobno iskustvo rezerviranja, a istovremeno smanjuje moguće nesporazume.

💡 Savjet:

Jeste li znali da OTA SYNC je dostupan u više od 15 jezika? Tako možete zadovoljiti međunarodne goste i proširiti svoj doseg i vidljivost.

Osim toga, pružanje ugodnog iskustva rezervacije povećava šanse da se gosti vrate i izvrsne preporuke. 

6. Siguran proces plaćanja

Siguran proces plaćanja osigurava sigurnu enkripciju i prijenos plaćanja gostiju i drugih osjetljivih podataka do pristupnika plaćanja.

Pristupnik plaćanja trebao bi u skladu sa svim relevantnim sigurnosnim standardima i pružiti mjere za otkrivanje i sprječavanje prijevara, kao što su enkripcija i tokenizacija.

💡 Savjet:

OTA plaćanja je usklađen s PCI DSS i PSD2, što znači da se podaci o vašem posjedu i gostima uvijek pohranjuju i obrađuju na siguran način, smanjujući rizik od prijevare, krađe ili ručnih pogrešaka.

Nadalje, pruža tokenizacija, end-to-end enkripcija i 3D Secure autentifikacija, što znači da unutra nema sirovih podataka OTA SYNC, a nitko ne može vidjeti stvarne podatke o kreditnoj kartici gosta.

7. Integrirani pristupnik plaćanja

Integrirani pristupnik plaćanja automatizira cijeli proces plaćanja tako da možete odmah obraditi transakcije.

Štoviše, ne morate ručno naplaćivati ​​rezervacije, provjeravati valjanost kreditne kartice itd. 

tablica-statistike-putnika

💡 Savjet:

OTA Payments, potpuno integrirani pristupnik plaćanja, omogućuje vam da:

  • Pokrenite plaćanja jednim klikom,
  • upravljati fleksibilna i nepovratna plaćanja, 
  • Automatski tereti virtualne kreditne kartice,
  • Vidjeti pregled u stvarnom vremenu svih platnih aktivnosti,
  • Pratite plaćanja i pokrenuti prilagođena izvješća,
  • Predautorizacija kreditnih kartica itd.

8. Više opcija plaćanja

Ponuda višestrukih opcija plaćanja, kao što su kreditne kartice, debitne kartice, PayPal itd., pruža gostima fleksibilnost i praktičnost u odabiru željenog načina plaćanja. 

💡 Savjet:

OTA SYNC nudi širok raspon opcija plaćanja, kao što su virtualne kreditne kartice, kreditne kartice, Google Pay, Apple Pay itd.,  

opcije plaćanja

To potiče goste da rezerviraju usluge koje inače oklijevaju učiniti zbog dostupnih opcija plaćanja.

9. Više valuta

Omogućavanjem više valuta eliminirate potrebu za ručnom pretvorbom cijena, što može biti dugotrajan i zbunjujući.

Ponuda više valuta također pomaže spriječiti napuštanje kolica, budući da je veća vjerojatnost da će gosti dovršiti rezervaciju ako jasno razumiju ukupnu cijenu u svojoj lokalnoj valuti. 

💡 Savjet:

OTA SYNC pokriva više od 150 zemalja, nudeći sve glavne svjetske valute, i svakodnevno automatski ažurira tečajeve.

Na taj način sustav za rezervacije može privući širi krug gostiju diljem svijeta, pomažući u povećanju prodaje i prihod dok povećava globalnu vidljivost.

10. Mogućnosti prilagodbe

Prilagodljiva tema mehanizma za rezervacije vam to omogućuje prilagoditi izgled i dojam mehanizma za rezervacije koji odgovara vašem brendu. 

Posljedično, gradi prepoznatljivost marke, stvara profesionalni izgled i osigurava kohezivno iskustvo.

💡 Savjet:

S OTA SYNC, možete prilagoditi svoj mehanizam za rezervacije i uključiti prilagođene logotipe, boje itd. odabirom razni widgeti za rezervacije i kalendare dostupnosti.

11. Mogućnosti povećanja prodaje

Značajke veće prodaje omogućuju gostima da dodajte proizvode ili usluge na njihove rezervacije, kao što je nadogradnja u bolju sobu ili tretman u toplicama.

Stoga je vjerojatnije da će kupci kupiti ove dodatke i povećati svoju ukupnu potrošnju.

Štoviše, povećanje prodaje može poboljšati iskustvo gosta nudeći personalizirane preporuke i opcije koje su u skladu s njihovim interesima ili potrebama.

hotel-upselling-vs-cross-selling

12. Promotivni kodovi, popusti i posebne ponude

Gore navedene značajke mogu značajno pridonijeti uspjehu mehanizma za rezervacije. 

Na primjer, možete uključiti besplatan doručak, besplatno parkiralište ili druge dodatke kako bi njihov boravak bio ugodniji ili praktičniji.

Dodatno, možete koristiti popuste i druge posebne ponude u sklopu program lojalnosti za nagrađivanje stalnih kupaca, kao što je snižena cijena za određeni paket ili besplatna nadogradnja sobe.

Štoviše, popusti i posebne ponude mogu stvoriti osjećaj hitnosti i promovirati prodaju tijekom sporih razdoblja, kao što je izvan sezone.

add-ons-meter-to-travellers

💡 Savjet:

OTA SYNC'S Rezervacijski stroj dolazi s različitim prodajnim i promotivnim značajkama, što vam omogućuje izradu različitih cjenika po smještajnoj jedinici.

Dakle, možete ponuditi dodatne akcijske cijene i pakete, na primjer, sniženi boravak od 3 noćenja bez mogućnosti povrata novca.

Nadalje, možete koristiti promotivni kodovi i kodovi za popust reći “hvala” svojim vjernim gostima ili privući nove promotivnim ponudama.

13. Integracija s tehničkim paketom vašeg posjeda

Osim integracije s vanjskim sustavima i aplikacijama trećih strana, bitno je da vaš mehanizam za rezervacije integrira s unutarnjim temeljnim sustavima, kao što su:

Na ovaj način, svaki podatak i statistika, od ponašanja gostiju do rezervacija, nalazi se pod jednim krovom, što vam omogućuje upravljanje i automatizaciju poslovanja hotela.

💡 Savjet:

OTA SYNC nema zasebne programe, već integraciju "sve u jednom" koja vam omogućuje pregled i upravljanje svim vašim svojstvima s centralizirana nadzorna ploča.

Na ovaj način ne morate mijenjati kartice kada upravljate više svojstava, a vi smanjiti rizik prevelikih rezervacija, duplih rezervacija, pogrešaka u cijenama itd.

14. Računi

Automatizirano fakturiranje može smanjiti administrativni teret, osigurati da fakture sadrže točne podatke i spriječiti računovodstvene pogreške.

Također možete integrirati fakturiranje s funkcijama obrade plaćanja sustava za rezervacije kako biste točno pratili prihode i troškove i pojednostavili proces plaćanja.

💡 Savjet:

OTA SYNC'S Neograničene profesionalne fakture omogućuju vam izradu prilagodljivih faktura u 2 klika. 

Sustav automatski izvlači sve informacije, a vi birate status i po potrebi ubacujete dodatne usluge. 

Nadalje, možete izvesti napredne fakturne operacije, kao što je dijeljenje ili spajanje prema stavci, sobi, gostu, iznosu itd.

15. Analitika i izvješćivanje

Pomaže vam mehanizam za rezervacije koji pruža izvješća i analitiku trag ključne metrike izvedbe, kao što su stope popunjenosti, prosječna dnevna stopa i prihod po dostupnoj sobi.

Nadalje, značajka izvješćivanja pruža detaljna izvješća o izvorima rezervacija, demografskim podacima kupaca i drugim mjernim podacima za optimizaciju vaših strategija rezerviranja.

You Can steći vrijedne uvide u ponašanje kupaca, trendove rezervacija i tokove prihoda putem analitike i izvješćivanja kako bi pomogli u donošenju budućih poslovnih odluka.

💡 Savjet:

OTA SYNC'S napredno izvješćivanje i analitiku pružiti opsežnu statistiku za bilo koji kanal ili sobu podijeljenu po razdobljima, kanalima, iznosima, vrsti sobe i prihodima.

Tako dobivate alate za upravljanje prihodima, financijama i hotelskim izvješćima.

Završavajući It Up

Naš popis 15 najvažnijih značajki za vaš mehanizam za rezervacije trebala bi biti odlična polazna točka za određivanje koje su značajke bitne za vaš ugostiteljski posao.

Istini za volju, ovisno o trenutnom opsegu vašeg poslovanja, možda vam u početku neće trebati svi.

Ipak, zašto ne odmah idite na rješenje koje ispunjava sve gore navedene okvire i također prijeđe nekoliko dodatnih kilometara?

Zašto se odlučiti za OTA SYNCMotor za rezervacije? 🚀

OTA SYNC temelji se na oblaku, sveobuhvatan je sustav upravljanja imovinom koji pruža punu uslugu hotelski menadžment nego jedna određena funkcionalnost.

Prepun robusnog Upravitelj kanala i Booking Engine, pruža robusna rješenja za olakšati i automatizirati hotelsko poslovanje i procesi plaćanja.

Štoviše, to ne ide nauštrb zadovoljstva gostiju. 

Naša aplikacija za goste prilagođava se potrebama vaših gostiju i omogućuje im:

✅ Obavite prijave i odjave neprimjetno u jednom "kliku",

✅ Dobiti sve potrebne informacije o njihovom boravku, kućnom redu itd.

✅ Adresirajte zahtjeve i povratne informacije u stvarnom vremenu

✅ Dobijte prilagođene prijedloge o tome što raditi, posjetiti, gdje jesti, itd.

Nadalje, s našim sustavom za rezervacije možete:

🔥 Učinite prijavu brzom i bez muke s našim ugrađenim modul za online prijavu.

🔥 Sigurno prikupite podatke o kreditnoj kartici i naplatite karticu u kući.

🔥 Jednostavno podijelite svoju vezu na mehanizam za rezervacije s bilo kojim influencerom ili agencijom i dopustite im da zarade unaprijed odabrana komisija svaki put kad vam rezerviraju.

🔥 Postaviti minimalni i maksimalni boravak te primjenjivati ​​posebna pravila za određena razdoblja i godišnja doba.

🔥 Koristiti značajka licitiranja kako biste svojim potencijalnim gostima omogućili da ponude svoju 'ponuđenu' cijenu kako ih ne biste izgubili ako žele platiti nešto nižu cijenu.

🔥 Prilagodite izgled vašeg online obrasca za rezervaciju, e-poruke s prilagođenim zaglavljima i podnožjima, fakture i postavke.

🔥 Automatski šaljite izvješća na svoju e-poštu željenom učestalošću bez prijave na sustav i ručnog podešavanja parametara.

I tako puno više.

Spremno zaroniti u OTA SYNC?

Prijavite se za OTA SYNC danas kako bismo pojednostavili proces rezervacije za vas i vaše goste.

Nastavi učiti:

10 značajki koje morate imati u sustavu hotelskog upravljanja

5 najboljih motora za rezervaciju hotela u 2024

Što je sustav upravljanja imovinom u hotelu – ultimativni vodič

Povezivati ​​se Pošta
indeks