Kako da povećate popunjenost hotela za vreme sezonskog pada?

Kako da povećate popunjenost hotela za vreme sezonskog pada?

Velika potražnja e priliv gostiju doprinosi visokoj popunjenosti hotela, što karakteriše špicu sezone. Uticaj sezone može varirati, od vrha, preko stagnacije do značajnog pada. Na área de lazer, izražena je borba za privlačenje gostiju e popunjenosti, pa hotelijeri moraju dobro da razumeju sezonski karakter kako bi optimizovali profitabilnost.

Priprema za nisku sezonu omogućava hotelijerima da adekvatno upravljaju troškovima i izbegnu nisku popunjenost i negativan novčani tok. Predviđanje perioda niske popunjenosti hotela je ključni korak. Primena proaktivnog pristupa omogućava menadžmentu de uspešno utvrdi razloge pada sezone, kontroliše troškove e učinak, kao e potencialmente iniciativo za promenu niske popunjenosti.

Postoji mnogo načina da povećate popunjenost hotela tokom sezonskog pada. Sprovođenje marketinških aktivnosti ili isticanje prednosti koje vaš hotel nudi je odličan način da povećate direktne rezervacije. Evo nekoliko ideia koje će vam pomoći da počnete.

Programi lojalnosti

Programi storelnosti su odličan način da povećate broj redovnih gostiju u hotelu. Prednost ovakvih programa je stvaranje veza i goročnih odnosa sa stalnim gostima.

Korišćenje sistema de recepção omogućava vam da prikupljate informacije o vašim gostima, koje se mogu koristiti za kreiranje e-mail liste. Sistema nagrađivanja kao što su popusti, bonusi, pogodnosti liste može privući više gostiju, dobar je za ponovljene rezervacije i stalan prihod. Pored toga, programi lojalnosti su dobar način za izgradnju identiteta brenda i prepoznatljivosti hotela.

Organizacija događaja

Jedan period u godini obično je rezervisan za poslovne događaje. Iznajmljivanje konferencijske sale, seminários e parceiros na organização podem ser alguns dos melhores hotéis de promoção, a partir de agora e de acordo com a reserva. Lokalne događaje, manifestacije, festivale možete iskoristiti e kao marketinšku priliku za privlačenje novih gostiju.

A ideia da droga é organizar a promoção do vídeo popusta para manifestações locais, desde o seu pitanju sajmovi, concertos, festivais ou concertos, que podem ser usados ​​como fonte de reserva.

Politika popusta

Ljudi uglavnom vole popuste, a popusti se prave i van sezone. Políticas de privacidade estão disponíveis para você no hotel. Postoji mnogo načina promocije koji će povećati vaše rezervacije u niskoj sezoni.

Moguće je odobravanje popusta ciljnoj grupi (npr. grupa, student..), kao e promocije za duži boravak u hotelu ili popusta u nekom od lokalnih restaurana. Aktivnosti na društvenim mrežama su dobar vid komunikacije sa potencijalnim gostima, pa je povezivanje uz popuste siguran put do veće popunjenosti hotela.

Odredite cenu

Pad sezone sa sobom nosi i malu popunjenost, zbog čega se hotelijeri najčešće odlučuju da snize cenu do te mere da privuku goste.

Svaki hotel ima svoje ciljne goste koje je lako odrediti tokom špice sezone. Como resultado, prilikom određivanja vansezonske cene, važno je pažljivo segmentirati svoju ciljnu grupu, što u u combinaciji sa drugim trendovima, kao što su potrebe i ponašanje gostiju, služi kao osnova za njeno bliže plasiranje.

Cene treba of budu dovoljno niske of budu atraktivne i privlačne i dovoljno visoke of pokriju troškove.

Ulaganje u hotelski softver

Za povećanje broja rezervacija potreban je hotelski softver koji značajno olakšava proces privlačenja gostiju u hotel. Već smo naveli Recepcijski sistem kao glavni sistem za kontrolu rezervacija, informacije o prijavljivanju e odjavi gostiju, rasporedu soba, kontroli cena e dostupnosti. Pored sistema za upravljanje nekretninama, dva ključna softvera za povećanje prodaje e prihoda su Mecanismo de reservas i Gerente de canal.

Sistema onlajn reserva ou motor de reservas je sistem za directervacije rezervacije, bez provizije, koji omogućava sinhronizaciju ne samo sajtom hotela, već i sa Fejsbuk stranicom. Integracija Gerente de Canal-a sa Recepcijskim sistemom jedan od najboljih alata za povećanje prodaje hotelskih soba, koji omogućava de svi OTA (Online Travel Agenci) kanali budu na jednom mestu.

Artigos relacionados