Hotelski Trendovi koje očekujemo u 2022.godini

Hotelski Trendovi koje očekujemo u 2022.godini

Uzimajući u obzir činjenicu da je pandemija dovela do potpuno novog načina putovanja, ugostiteljska industrija kreira nove načine za prilagođavanje i praćenje trendova. Postojeći trendovi koji uglavnom u fokus stavljaju materijalizam više nisu atraktivni, jer gosti traže smislenija putovanja i bogatije iskustvo. Pored analize trendova, automatizacija poslovanja sve više dobija na značaju, što značajno olakšava obavljanje svakodnevnog poslovanja.

Sigurnost i bezbednost putnika, kao trend koji je dominantno bio zastupljen tokom prethodne dve godine, nastavlja svoj trend tokom 2022. godine. Kombinacija hotelske tehnologije i praćenje najnovijih trendova hotelijerima može pomoći da ostanu u toku sa svim promenama u ugostiteljskoj industries. U novom članku bavimo se detaljnije hotelskim trendovima predviđenih za 2022. godinu.

Tehnološki trendovi

Kako je ugostiteljski sektor jedan od najkonkurentnijih, ulaganje u savremenu hotelsku tehnologiju je korak napred u odnosu na konkurenciju. Osim što olakšavaju upravljanje poslovanjem, doprinose i smanjenju troškova i smanjenju opterećenosti radnog osoblja.

Neke od već poznatih tehnosloških rešenja koja svoj značaj posebno dobijaju od pajave COVID-19 odnose se na:

Beskontaktno plaćanje koja pruža brojne beneficie za sve izdavaoce smeštaja jer doprinosi ubrzanju procesa naplate i poboljšanju iskustva gostiju.

chatbot koji se ogleda u brzom i eficientnom pružanju odgovora gostima, bez potrebe za ljudskom prisutnošću. Ovakvo rešenje umanjuje potrebu za konstantnom dostupnošću osoblja.

Pored toga, značajni tehnološki trendovi vode ka kreiranju velike baze podataka kako bi se gostima pružilo što bolje personalizovanije iskustvo, a hotelima mogu biti od velikog značaja radi sagledavanje trenutne situacije, upravljanjem prihodima kao i razumevanje trendova i brojnih spoljnih uticaja.

Virtuelna stvarnost je trend za koji se očekuje da će u budućnosti rasti. Dostupna je i može se gledati preko web pretraživača, a gostima na što bolji način dočarava elemente ale hotelului și pre same rezervacije. Ovakvo rešenje je pogodno prilikom donošenja odluke o rezervaciji, jer gosti mogu napraviti jasniji i racionalniji izbor.

Cheile camerei mobile odnosi se na mogućnost da gost pristupi sobi putem aplicacije na mobilnom uređaju. Ovaj trend je takođe sve više popularniji među hotelima, nudi sigurnost i smanjuje rizik od gubitka ključa sobe, jer veća verovatnoća da će gost pre zaboraviti plastični ključ od sobe nego pametni telefon.

Još neke od inovacija koji hoteli mogu uvesti kako bi uspešno bili ispred konkurencije odnosi se na pojavu otiska prsta ili prepoznavanja lica za pristup gosta hotelskoj sobi što bi doprinelo poboljšanju iskustva gostiju.

Durabilitate

Trend koji sve više dobija na značaju jeste održivost. Gosti preferiraju ekološki prihvatljivije proizvode i usluge, što od hotela zahteva smanjivanje upotrebe štetnih i food effectivenih proizvoda i materijala. Instaliranje LED osvetljenja, smanjenje upotrebe plastike i potrošnje papira, upotreba organskih materijala predstavljaju ekonomičnije i ekološki prihvatljivije izbore. Etička i ekološka odgovornost postaje sa razlogom sve veći i značajni trend među ugostiteljima.

Fokus na ekološku održivost hotelima donosi i veći broj rezervacija, uzimajući u obzir činjenicu da gosti sve više bukiraju svoj smeštaj u hotelima koji se zalažu za društvenu odgovornost i zaštitu životne životne.

Personalizare

Poboljšanje iskustva gostiju je trend koji se nastavlja i tokom 2022. godine. Prikupljanje podataka klijenata sprovodi se posredstvom tehnologije u cilju zadovoljenja njihovih jedinstvenih potreba i uspostavljanja dugoročnijih odnosa. Potreba za sve većom personalizacijom, beskontaktnom tehnologijom i uslugama zahteva upotrebu Sistemul de management al proprietății (sistem de recepție)

PMS kao flexibililan sistem uspešno se koristi za upravljanje soba i cena, restrikcija, raspoloživosti koja će doprineti poboljšanju iskustva gostiju. Svoje smeštajne jedinice uz pomoć PMS lakše i eficientije mogu se pratiti i putem mobilne aplicacije.

Smanjen broj putovanja

Trend koji će nastaviti da bude popularan u 2022. godini usled brojnih restrikcija koja je pandemija nametnula jeste sejururi. Termin se odnosi na odmor proveden u domaćoj zemlji, a ne u inostranstvu.

Kako je kod sve većeg broja putnika počela da raste svest o ekološkim i etičkim putovanjima, beneficii ovakvog trenda odnose se pre svega na ušedi novca. Osim toga uštede u transportu i smanjenje zagađenja vazduha su prednosti, budući da se smanjuje uticaj štetnih emisija iz transportnih sredstava, a favorizuje koriščenje bicikli ili pešačenje.

postări asemănatoare