Kada je pravo vreme za promenu recepcijskog sistema?

Kada je pravo vreme za promenu recepcijskog sistema?

Sistem de management al proprietății și sistem de recepție ima glavnu ulogu za poslovanje hotela. Recepcijski sistem pruža informacije o prijavi i odjavi gostiju, rasporedu soba, restrikciji i raspoloživosti, analitici kompanije i prodajnih kanala. Softver doprinosi uštedi vremena i troškova, povećanju broja rezervacija i olakšava komunikaciju između prodajnog i recepcijskog sektora.

Ukoliko niste zadovoljni functionisanjem trenutno integrisanog PMS u vašem object, u nastavku govorimo o potencijalnim znacima da je vašem object već sada potreban novi PMS.

Ne predstavlja integrisano rešenje

Ukoliko PMS nije jedinstveno rešenje koje se uspešno integriše sa Channel Manager-om i rezervacionim sistemom (Motor de rezervări) prvi je znak za promenu postojećeg recepcijskog sistema. Cloud tehnologija je odličan način za konekciju koja omogućava hotelijerima da uspešno obavljaju svoje poslove sa bilo kog mesta u bilo koje vreme.

Integrisanje PMS sa različitim provajderima koji nude Channel Manager și Booking Engine și neke dodatne features koje su potrebne za poslovanje objekta, oduzima dosta novca i vremena. Osim toga, komplikovan je za vaše zaposlene i može zahtevati više vremena za obuku, nego integrisani sistemi.

Zaposleni nisu zadovoljni trenutnim PMS

Ukoliko su zaposleni isfrustrirani činjenicom da PMS ne functionniše kako bi trebalo, takođe je signal za promenu postojećeg sistema. Naime, ukoliko je previše komplikovan i nije effectivean ili korisnička podrška nije dostupna kada je potrebno, možda bi trebalo se obratiti drugom provajderu čije je iskustvo klijenata bolje rangirano.

Glavna caracteristica dobrog recepcijskog sistema jednostavnost. Komplikovaniji Property Management System zahteva dosta vremena da se zaposleni prilagode, odnosno mouguće je da lake zadatke obavljaju duže. Cloud tehnologija, automatizacija, mobilna aplicacija doprinose lakšem obavljanju zadataka.

Odnos kvaliteta i cene nije zadovoljavajući

Ukoliko i dalje koristite zastarele IT sisteme, koje zahtevaju fizicke servere i visoke troškove ulaganja, održavanja i korišćenja sistema, definitivno bi trebalo da se fokusirate na pronalazak novog provajdera. Preterano visoka cena za ne tako dobar kvalitet ne ispalti se u dužem vremenskom period.

Pre nego što se odlučite za nov recepcijski sistem, pažljivo razmotrite da li je cena odraz kvaliteta i obrnuto. S obzirom da većina ljudi prvo prilikom odluke o kupovini razmatra cenu, obično je niža cena odraz niskog kvaliteta, ali i visoka cena ne mora značiti nužno vrhunski kvalitet. Dakle, birajte recepcijski sistem koji je user-friendly, jednostavan za korišćenje i koje obezbežuje funkcije koje su potrebne vašem object.

ROI nije zadovoljavajući

Poslednji na spisku, ali ne i najmanje značajan signal za promenu je loš ROI vašeg objekta. ROI predstavlja finansijsku metriku koja je veoma važna za poslovanje. Satisfakcija gostiju jedan od načina za povećanje ROI, tako da cloud tehnologija naspram on-premise definitivno dovodi do većih prihoda i zadovoljnih gostiju. Kako?

Automatizacijom poslovanja, marketinga, upravljanjem analitikom i automatizovanim izveštajima o gostima i svim drugim karatkteristikama koje donosi cloud tehnologija, doprineće povećanju produktivnosti i effectivenosti vašeg osoblja kroz smanjivanje troškova. Osim toga, ne samo da smanjuje vreme osoblja za obavljanje dnevnih administrativnih aktivnosti, već i generiše prihode za vaše poslovanje.

Većina hotelijera ima strah od prelaska na novi PMS, znog čega nerado koriste postojeći, iako nisu zadovoljni, što se može negativno odraziti na poslovanje. Zato, ukoliko se bar malo dvoumite oko trenutnog softvera, sada je vreme da isti promenite.

Uz OTA Sync sistem integrat: PMS, Channel Manager și Booking Engine , automatizarea svoje poslovanje, uštedite vreme i novac i obezbedite vašim zaposlenima veću produktivnost i effectivenost!

Probaj Besplatno.

postări asemănatoare