Kada je pravo vreme za promenu recepcijskog sistema?

Kada je pravo vreme za promenu recepcijskog sistema?

Система управления недвижимостью или система приема има главный улогу за poslovanje hotela. Рецепционные системы пружа информация о приеме и регистрации гостей, распореду собак, ограничениях и размещении, аналитических компаниях и продающих каналах. Softver doprinosi uštedi vremena i troškova, povećanju broja rezervacija i olakšava komunikaciju između prodajnog i recepcijskog sektora.

Ukoliko niste zadovoljni funkcionisanjem treutno integrisanog PMS u vašem objektu, u nastavku govorimo o potencijalnim znacima da je vašem objektu već sada potreban novi PMS.

Не представляет комплексное решение

Уколико PMS nije jedinstveno rešenje koje se uspešno integriše sa Channel Manager-ом i резервная система (Движок бронирования) prvi je znak za promenu postojećeg recepcijskog sistema. Облачные технологии je odličan način za konekciju koja omogućava hotelijerima da uspešno obavljaju svoje poslove sa bilo kog mesta u bilo koje vreme.

Integrisanje PMS с различными provajderima koji nude Channel Manager i Booking Engine или neke dodatne karakteristike koje su potrebne za poslovanje objekta, oduzima dosta novca i premena. Osim toga, complikovan je za vaše zaposlene i može zahtevati više vremena za obuku, nego integrisani sistemi.

Zaposleni nisu zadovoljni trenutnim PMS

Ukoliko su zaposleni isfrustrirani činjenicom da PMS ne funkcioniše kako bi trebalo, takođe je signal za promenu postojećeg sistema. Naime, ukoliko je previše complikovan i nije efikasan ili korisnička podrška nije dostupna kada je potrebno, možda bi trebalo se obratiti otherom provajderu čije je iskustvo klijenata bolje rangirano.

Главная характеристика доброг рецепционной системы je jednostavnost. Komplikovaniji Система управления недвижимостью zahteva dosta vremena da se zaposleni prilagode, odnosno mouguće je da lake zadatke obavljaju duže. Облачные технологии, автоматизация, мобильная аппликация доприносе лакшем обавляню задачи.

Однос квалитета и цена их удовольствия

Ukoliko i dalje koristite zastarele IT sisteme, koje zahtevaju fizicke servere i visoke troškove ulaganja, održavanja i korisćenja sistema, definitivno bi trebalo da se fokusirate na pronalazak novog provajdera. Preterano visoka cena za ne tako dobar kvalitet ne ispalti se u dužem временный период.

Pre nego što se odlučite za nov recepcijski sistem, pažljivo razmotrite da li je cena odraz kvaliteta i obrnuto. S obzirom da većina люди prvo prilikom odluke o kupovini razmatra cenu, obično je niža cena odraz niskog kvaliteta, ali i visoka cena ne mora značiti nužno vrhunski kvalitet. Dakle, birajte recepcijski sistem koji je удобный для пользователя, jednostavan za corišćenje i koje obezbežuje funkcije koje su potrebne vašem objektu.

ROI nije zadovoljavajući

Poslednji на spisku, али не я najmanje značajan сигнал за promenu je loš ROI vašeg objekta. ROI представляет финансовую метрику koja je veoma važna za poslovanje. Satisfakcija gostiju je jedan od načina za povećanje ROI, tako da cloud technologija naspram on-premise definitivno dovodi do većih prihoda i zadovoljnih gostiju. Како?

Automatizacijom poslovanja, marketinga, upravljanjem analyticom i autotizovanim izveštajima o gostima i svim other karatkteristikama koje donosi cloud technologija, doprineće povećanju produktivnosti i efikasnosti vašeg osoblja kroz smanjivanje troškova. Осим тога, не само да smanjuje время особенно за obavljanje дневных administrativnih aktivnosti, već i generise prihode za vaše poslovanje.

Većina hotelijera ima strah od prelaska na novi PMS, znog čega nerado koriste postojeći, iako nisu zadovoljni, što se može negativno odraziti na poslovanje. Zato, ukoliko se bar мало dvoumite oko trenutnog softvera, sada je vreme da isti promenite.

Uz OTA Sync Интегрированная система: PMS, Channel Manager и Booking Engine, автоматизируйте свое пословье, увеличьте время и новац и обезвредите ваш запас вечь продуктивности и эффективности!

Пробай Бесплатно.

Похожие сообщения