Kako da povećate popunjenost hotela za vreme sezonskog pada?

Kako da povećate popunjenost hotela za vreme sezonskog pada?

Большое впечатление и прилив гостию доприноси высокой популярности отеля, что характерно для сезона. Uticaj sezone može varirati, od vrha, preko stagnacije do značajnog pada. У случае падения сезона, izražena je borba za privlačenje gostiju i popunjenosti, pa hotelijeri moraju dobro da razumeju sezonski karakter kako bi optimizovali profitabilnost.

Priprema za nisku sezonu omogućava hotelijerima da adekvatno upravljaju troškovima i izbegnu nisku popunjenost i negativan novčani tok. Predviđanje Perioda niske popunjenosti hotela je ključni korak. Примена инициативног приступа omogućava menadžmentu da uspešno utvrdi razloge pada sezone, kontroliše troškove i učinak, kao i potencijalne inicijative za promenu niske popunjenosti.

Postoji mnogo načina da povećate popunjenost hotela tokom sezonskog pada. Sprovođenje marketinških aktivnosti или isticanje prednosti koje vaš hotel nudi je odličan način da povećate direktne rezervacije. Evo nekoliko ideja koje će vam pmoći da počnete.

Программы лояльности

Programi lojalnosti su odličan način da povećate broj redovnih gostiju u hotelu. Prednost ovakvih programa je stvaranje veza i dugoročnih odnosa sa stalnim gostima.

Корищенье рецептурная система omogućava vam da prikupljate informacije o vašim gostima, koje se mogu koristiti za kreiranje liste электронной почты. Sistem nagrađivanja kao što su popusti, bonusi, pogodnosti liste može privući više gostiju, dobar je za ponovljene rezervacije i stalan prihod. Поред тога, программы лояльности су добар начин за изградню идентичности бренда и препозитивности отеля.

Организация собак

Jedan период у godini obično je rezervisan za poslovne događaje. Iznajmljivanje konferencijske продажи, семинары и партнерство са organizatorima может бити odličan način promocije hotela, а также zbog pada сезона и povećanog broja rezervacija. Lokalne događaje, manifestacije, Festivale Možete iskoristiti i kao marketinšku priliku za privlačenje novih gostiju.

Друга ideja je da se organizuju promocije u vidu popusta za localne manifestacije, bilo da su u pitanju sajmovi, koncerti, Festivali ili koncerti, što može rezultirati povećanim brojem rezervacija.

Политика поп-пуста

Люди главном полевом попусте, а попусти се праве и в сезон. Usvajanje politike popusta sigurno će privući više gostiju u hotel. Postoji mnogo načina promocije koji će povećati vaše rezervacije u niskoj sezoni.

Moguće je odobravanje popusta ciljnoj grupi (npr. grupa, student..), kao i promocije za duži boravak u hotelu ili popusta u nekom od lokalnih restorana. Aktivnosti na društvenim mrežama su dobar vid komunikacije sa potencijalnim gostima, pa je povezivanje uz popuste siguran put do veće popunjenosti hotela.

Одредит цену

Pad sezone sa sobom nosi i malu popunjenost, zbog čega se hotelijeri najčešće odlučuju da snize cenu do te mere da privuku goste.

Svaki hotel ima svoje ciljne goste koje je lako odrediti tokom špice sezone. У том случае, prilikom određivanja vansezonske cene, важно je pažljivo segmentirati svoju ciljnu grupu, što u combinaciji sa other Trendovima, kao sto su potrebe i ponašanje gostiju, služi kao snova za njeno blije.e.

Cene treba da budu dovoljno niske da budu atraktivne i privlačne i dovoljno visoke da pokriju troškove.

Ulaganje u hotelski softver

Za povećanje broja rezervacija potreban je hotelski softver koji značajno olakšava proces privlačenja gostiju u hotel. Već smo naveli Рецепционные системы као главные системы за контроль резервации, информация о приеме и регистрации гостей, распореду собака, контроль цены и доступности. Поред система за управление некретинама, два ключа софтвера за повечанье продажи и прихода су Система бронирования i Менеджер каналов.

Система онлайн бронирования или Booking Engine je sistem za direktne rezervacije, bez provizije, koji omogućava synhronizaciju ne samo sa sajtom hotela, već i sa Fejsbuk stranicom. Интеграция Менеджер канала-a sa Рецепционными системами je jedan od najboljih alata za povećanje prodaje hotelskih soba, koji omogućava da svi OTA (онлайн туристическое агентство) kanali budu na jednom mestu.

Похожие сообщения