Zašto je komunikacija sa gostima bitna za hotelsko poslovanje?

Zašto je komunikacija sa gostima bitna za hotelsko poslovanje?

Komunikacija je ključna za hotelsku industriju, pa je odnos sa gostima od izuzetne važnosti za razvijanje i unapređenje brenda hotela. Adekvatno postavljena strategija je važna za prenošenje iskustva klijenata, jer je pozitivan Feedback, pažljivo slušanje njihovih želja i potreba važna za kreiranje njihove lojalnosti prema hotelu. Stvaranje lojalnosti doprinosi i većim rezervacijama, povećanju poslovanja i prihoda hotela.

Особые хотелки би требование да развитие персонализированное общение са своим гостим како би се креативно позитивно искуство клиената. Гости očekuju jedinstveno skustvo, brze i lake rezervacije и bezbednost, a hotelka technologija olkašava poslovanje и obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Zašto je komunikacija bitna za poslovanje hotela donosimo u nastavku teksta.

Efikasna komunikacija pre svega podrazumeva slušanje mišlenja i ideja svojih zaposlenih. Osoblje hotela je u najposrednijoj komunikaciji sa gostima, stoga može imati uticaj na poboljšanje usluga. Kada zaposleni imaju dobar feedback od nadređenih i kada se njihovo mišljenje poštuje, zaposleni će se osećati angažovano, produktivno i bitno.

Zaposleni moraju znati kako da komuniciraju sa gostima, jer u slučaju potencijalnih žalba gostiju na miran način rešiti проблема. Govor tela zaposlenih govori o načinu komunikacije sa gostima. Osoblje bi trebalo da bude ljubazno i ​​nasmejano prema gostima, kako bi im stavili do znanja da u potpunosti slušaju njihove zahteve. Stoga su obuke zaposlenih veoma značajne za sticanje komunikacijskih veština.

Kako je cilj u potpunosti se prilagoditi gostu, na osoblju hotela je da se maskimalno potrude da osluškuju potrebe i pribave potrebne informacije pre njihovog dolaska. Различайте типы гостей, изускую и различайте информацию. Tako na primer, ukoliko imamo poslovne putnike koje svoje vreme najvećim delom provode po poslovnim sastancima, hotelsko osoblje može im data preporuku o localnim restoranima i kafićima i time im značajno olakšati. Осим тога, razvijenost hotelske tehnologije znatno je olakšala pubavljanje potrebnih information kako bi se uspostavila dobra komunikacija i eliminisalo loše iskustvo.

Društvene mreže su takođe dobar alat za uspostavljanje bliže i bolje komunikacije. Путем Facebooka, Instagram-a, Messengera и других приложений, gosti danas brže dobijaju sve informacije. Nuđenjem autentičnog sadržaja i odgovora poboljšava se iskustvo gosta. Развиженность интернета и порастом коммуникация пути друштвених мрежа, люди су са традиционны метод прешли на современи начин коммуникацие. Umesto telefona i e-pošte, hoteli bi trebalo da poseuju platformu za upravljanje i razmenu poruka. Automatizacija poruka značajno skraćuje vreme za odgovaranje poruka.

Uzimajući U obzir činjenicu da je veliki broj gostiju iz različitih zemalja koji ne govore localnim jezikom, uspostavljanje efikasinije komunikacije je teže. Zadatak hotela je da obezbedi да je mehanizam za rezervacije i веб-сайт hotela višejezičan, što će ujedno i smanjiti potencijalan broj pitanja i nedoumica koje imaju gosti.

Успешная коммуникация са гостина выгода и на останковке дугорочного успеха. Veća satisfakacija i zadovoljsvo gostiju dovešće i do boljeg poslovanja i ostvarivanja većeg broja rezervacija.

Похожие сообщения