4 tendencat kryesore të hoteleve në 2023

4 tendencat kryesore të hoteleve në 2023

Viti 2023 është padyshim viti i udhëtimit!

Sipas hulumtimeve të fundit, numri i udhëtimeve të realizuara këtë vit pritet të rritet me 40% krahasuar me vitet e mëparshme. Këto të dhëna hapin mundësi të reja për hotelet për t'u rritur dhe zhvilluar.

Priten standarde të reja sigurie, popullaritet ekologjik dhe fokus në ofrimin e përvojave të jashtëzakonshme dhe qasjeve të personalizuara për çdo mysafir. Me ndihmën e inovacioneve teknologjike, industria e hotelerisë do të përpiqet të përmirësojë cilësinë e shërbimit dhe të përshtatet me nevojat e udhëtarëve modernë.

Më poshtë po shqyrtojmë tendencat e hoteleve që do ta bëjnë vitin 2023 një vit eksperiencash të paharrueshme udhëtarësh.

Tendencat e mikpritjes

Zhvillimi i shpejtë teknologjik

Përparimi teknologjik po përshpejton automatizimin dhe personalizimin në hotele.
Booking.com statistikat tregojnë se aq sa 47% e të anketuarve duan shërbime dixhitale kur rezervojnë dhe qëndrojnë, të tilla si check-in në internet.
Si mund të ofrojnë hotelet shërbime të tilla për mysafirët e tyre?

Një hap i rëndësishëm është kalimi në automatizim, të cilat mund të bëjnë funksionimin e operacioneve dhe pritjes 70% më e lehtë në krahasim me menaxhimin manual.
Sigurimi i një sistemi të tillë ofron efikasitet në kosto dhe kohë dhe i mundëson stafit të fokusohet në kërkesat dhe nevojat e mysafirëve të tyre.

Një nga qasjet më të reja ndaj tendencave të hoteleve është realiteti virtual. Kjo lloj teknologjie i lejon udhëtarët të eksplorojnë dhe planifikojnë qëndrimin e tyre në hotel edhe para se të mbërrijnë në destinacion. Ndihmon gjithashtu në krijimin e turneve virtuale të hotelit, duke i lejuar hotelet të tërheqin më shumë vizitorë. Megjithatë, sipas Të dhënat e Booking.com, 60% e të anketuarve pohojnë se udhëtimi virtual nuk mund të zëvendësojë një përvojë të vërtetë, por mund të shërbejë si bazë për vendimmarrje.

Qëndrueshmëria

Ekologjia dhe qëndrueshmëria janë bërë çështje gjithnjë e më të rëndësishme vitet e fundit. Mysafirët po bëhen më të vetëdijshëm për nevojën për përgjegjësi sociale, kështu që hotelet duhet t'u ofrojnë miqve të tyre opsione miqësore me mjedisin.

Sipas hulumtimit, 58% e udhëtarëve duan të shohin hotele duke përdorur praktika më të qëndrueshme si riciklimi, përdorimi i burimeve të rinovueshme të energjisë dhe reduktimi i mbetjeve. Hotelierët do të fokusohen në reduktimin e gjurmës së tyre ekologjike dhe teknologjia do të jetë një ndihmë e madhe në këtë. Për shembull, sensorët do të përdoren për të reduktuar konsumin e energjisë në hotele dhe dixhitalizimi do të mundësojë reduktimin e letrës dhe mbetjeve

Destinacione të reja, sfida të reja

Ndërsa turizmi rimëkëmbet nga kriza, gjithnjë e më shumë hotele po hapen në destinacione të reja, duke përfshirë qytete më pak të njohura, majat malore dhe zonat rurale që ofrojnë përvoja unike dhe natyrë të jashtëzakonshme.

Pothuajse 73% e udhëtarëve duan të përjetojnë udhëtime jashtë zonës së tyre të rehatisë, dhe 30% prej tyre duan të eksplorojnë qytete më pak të njohura. Standardet e shëndetit dhe sigurisë janë kyçe në zgjedhjen e një destinacioni këtë vit.

Hotelierët përpiqen t'u ofrojnë mysafirëve sa më shumë shërbime të ndryshme në objektin e tyre, duke përfshirë Wellness dhe Spa, aktivitete sportive dhe aktivitete në natyrë.

Preferencat e udhëtarëve ndryshojnë dhe është e vështirë të parashikohen dëshirat e tyre. Disa hotele përdorin analizat e të dhënave për të parashikuar tendenca të reja dhe për të zhvilluar oferta për destinacione të tilla. Nga ana tjetër, disa hotele fokusohen në përmirësimin e atraksioneve turistike në destinacionet ekzistuese për të tërhequr mysafirët në diçka krejtësisht të re dhe autentike.

Përvoja e mysafirëve

Hotelet anembanë botës janë përqendruar në përmirësimin e përvojës së mysafirëve vitet e fundit, nga përshtatja e dhomës te preferencat e mysafirëve deri te ofrimi i ofertave të personalizuara të ushqimit dhe pijeve.

Sipas hulumtimit, 53% e udhëtarëve besojnë se do të kenë një përvojë më të mirë nëse hotelet mbledhin dhe përdorin të dhënat e mysafirëve për të personalizuar përvojën dhe kënaqësinë e mysafirëve. Duke mbledhur të dhëna, personeli i hotelit mund të sigurojë që të gjitha nevojat janë përmbushur dhe se ofrohen aktivitete që janë më të rëndësishme.

Teknologjia e hotelit mund të kontribuojë në një përvojë të përmirësuar. Duke përdorur aplikacionin e mysafirëve, hotelet mund t'i lejojnë mysafirët të personalizojnë nevojat e tyre përpara se të mbërrijnë në hotel. Ka edhe shërbime të veçanta si turne, turne në qytet ose darka speciale, duke u ofruar atyre një trajtim të veçantë që është në përputhje me interesat e tyre individuale.

Përvojat e personalizuara janë të rëndësishme në arritjen e besnikërisë afatgjatë të mysafirëve. Kur hotelet marrin parasysh nevojat e mysafirëve të tyre dhe u ofrojnë atyre një qëndrim unik dhe të paharrueshëm, ata do të ndihen të vlerësuar dhe do të kthehen përsëri.

Postimet e ngjashme
indeks