5 gjërat që udhëtarët kontrollojnë përpara se të rezervojnë një hotel në internet

5 gjërat që udhëtarët kontrollojnë përpara se të rezervojnë një hotel në internet

Qëndrimi i një mysafiri në një hotel vendos disa detyra përballë hotelierit. Siguria, përkushtimi dhe dashamirësia e stafit janë të parat për të ftuarit dhe për hotelierët që të bëjnë qëndrimin e tyre të paharrueshëm. Para se të vendosin të bëjnë një rezervim në një hotel të caktuar, udhëtarët janë të prirur për kontrolle. Ata janë më shpesh të prirur të rezervojnë hotele që janë renditur fillimisht në kanalet OTA (Airbnb, Bookin.com…) dhe ato që janë më të lira. Prandaj në vazhdim të blogut trajtojmë gjërat që udhëtarët zakonisht kontrollojnë përpara se të vendosin për një rezervim në një hotel të caktuar.

Lokacioni

Vendndodhja është një nga pikat fillestare kur rezervoni. Sa më afër të jetë hoteli me atraksionet turistike, restorantet, kafenetë ose diçka tjetër që ata planifikonin të vizitonin gjatë qëndrimit të tyre, aq më shumë ka të ngjarë që ata të zgjedhin atë hotel dhe të rezervojnë akomodimin atje. Kjo nuk do të thotë se është e rëndësishme që hoteli të jetë i vendosur në qendër të qytetit, por në një vend që është i aksesueshëm për mysafirët.

Vlera e parase

Çmimi është gjithashtu një nga pikat më të rëndësishme kur merrni një vendim. Njerëzit në përgjithësi janë të gatshëm të paguajnë edhe më shumë për gjëra që i tejkalojnë pritjet e tyre. Çmimi dhe promovimi janë të rëndësishme për rezervimet përmes faqes së internetit të hotelit. Nëse hoteli ose akomodimi i ofron, është mirë që të bëni një rezervim direkt përmes faqes së internetit. Përveç kësaj, jo çdo hotel më i lirë është më i keq se ai më i shtrenjtë. Duhet të kontrollohet nëse hoteli ofron shërbim cilësor për çmimin e caktuar, për të marrë vendimin më racional.

Vlerësime

Shqyrtimet me meritë janë në këto 5 gjërat kryesore. Vendndodhja dhe çmimi ka të ngjarë të jenë të papërfillshme nëse vlerësimet negative të hotelit janë dominuese mbi ato pozitive. Në hotele, është e rëndësishme t'u kërkoni të gjithë të ftuarve të kënaqur dhe besnikë të lënë komentet e tyre për përvojën e tyre gjatë qëndrimit të tyre. Një hotel që nuk ka një koment ka shumë të ngjarë të mos zgjidhet nga mysafiri pavarësisht vendndodhjes dhe çmimit të mirë.

Fotografitë

Fotot me rezolucion të mirë janë të rëndësishme për të tërhequr vëmendjen e mysafirëve të mundshëm. Si dhe komentet, fotografitë mund të jenë të rëndësishme për krahasimin e fotove të hotelit dhe fotografive të mysafirëve. Në këtë mënyrë krijohet një pasqyrë realiste dhe parandalohen përvojat negative.

Përfitime shtesë

Ajo që sigurisht tërheq vëmendjen janë përfitimet shtesë që ofron hoteli. Përveç kontributit në personalizimin dhe ndërtimin e një imazhi pozitiv të objektit, ka një shans të mirë që të ftuarit të zgjedhin pikërisht atë objekt. Është e rëndësishme të segmentoni me kujdes mysafirët tuaj dhe t'u ofroni atyre gjithçka që u nevojitet gjatë qëndrimit të tyre. Qoftë vetëm, biznesi apo udhëtarë të tjerë, është e rëndësishme të dëgjoni me kujdes nevojat e tyre dhe t'u përshtatni shërbime atyre. Është sigurisht një hap drejt më shumë rezervimeve dhe të ardhurave!

Zgjedhja e akomodimit përcakton përvojën e të ftuarve. I takon hoteleve të sigurohen që shërbimet që ofrojnë brenda objektit të tyre të çojnë në kënaqësinë e tyre. Falë internetit dhe disponueshmërisë së tij, të gjitha gjërat e listuara janë shumë më të aksesueshme dhe më të dukshme, kështu që mysafirët mund t'i kontrollojnë ato përpara se të rezervojnë.

Postimet e ngjashme