5 mënyrat kryesore për të rritur të ardhurat nga hoteli ose nga STR

5 mënyrat kryesore për të rritur të ardhurat nga hoteli ose nga STR

Qoftë udhëtime, takime apo raste të tjera, njerëzit preferojnë të bëjnë rezervime online.

Falë zhvillimit të teknologjisë, sot, sistemet e rezervimit online kanë një avantazh të rëndësishëm dhe tejkalojnë numrin e rezervimeve personale. Në pjesën tjetër të tekstit ju sjellim 5 këshilla të dobishme se si të rrisni numrin e rezervimeve tuaja.

1. Faqja në internet

Faqja e internetit, e biznesit të hotelit ose me qira afatshkurtër, mund të luajë një rol vendimtar në rritjen e numrit të rezervimeve direkte.

Për të tërhequr vizitorë, faqja e internetit duhet të jetë e lehtë për t'u përdorur, e lehtë për t'u naviguar, tërheqëse vizualisht dhe e përshtatur për pajisjet mobile, sepse ka një trend të dukshëm rritjeje, nga viti në vit, të rezervimeve që vijnë nga pajisjet mobile. Përveç kësaj, faqja e internetit e hotelit duhet të jetë e optimizuar siç duhet, veçanërisht për algoritmet e Google, gjë që e bën faqen e internetit më të dukshme në motorët e kërkimit.

2. CTA (Thirrje për Veprim)

Meqenëse një numër i madh i mysafirëve të mundshëm vizitojnë faqen e internetit të hoteleve dhe akomodimit, Butoni CTA (Thirrje për veprim) është vendi qendror dhe kryesor për të bërë më shumë rezervime në faqen e internetit.

E thënë thjesht, "Libri tani"Ose"Kontrolloni disponueshmërinëButoni y” është dëshmuar të jetë një zgjidhje efektive për rezervimin e shpejtë dhe të lehtë të akomodimit. Ato janë një mënyrë e shkëlqyer për të përcjellë një mesazh, si dhe për të informuar mysafirët e mundshëm për vlerën e shtuar që sjellin rezervimet direkte në hotele ose akomodime. Një avantazh tjetër është ulja e sasisë së korrespondencës direkte me e-mail.

3. Vlerësimet e të ftuarve

Komentet e vizitorëve janë një nga artikujt më të rëndësishëm kur rezervoni. Hulumtimet kanë treguar se rreth 98% e udhëtarëve lexoni dhe konsiderojeni shumë të rëndësishme kur rezervoni. Kritikat gjithashtu mund të ndikojnë ndjeshëm në ndryshimet në vendimet e të ftuarve, prandaj është e rëndësishme të promovoni vlerësime pozitive në faqen tuaj të internetit.

Duhet të jetë i dukshëm në një faqe interneti ose faqe në rrjetet sociale, dhe përgjigje në kohë ndaj tyre mund të ndikojë shumë në reputacionin, madje edhe të rrisë numrin e rezervimeve.

4. Rezervime nëpërmjet Rrjeteve Sociale

Rrjete sociale janë një mjet i shkëlqyeshëm për kërkimin dhe ndërgjegjësimin për praninë e hoteleve dhe akomodimit. Krijimi i një mekanizmi rezervimi me Facebook, i lejon mysafirët të rezervojnë drejtpërdrejt përmes faqes në Facebook, në një mënyrë shumë më të lehtë. Ju mund ta provoni këtë opsion përmes tuajit Sistemi i motorit të rezervimit duke e lidhur me faqen tuaj të hotelit ose akomodimit në Facebook.

5. Programi i Besnikërisë

Në marketingun për hotele dhe akomodim, tërheqja e miqve të rinj kushton shumë më tepër sesa mbajtja e atyre ekzistuesve. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme t'u ofrohen miqve stimuj, të cilët do t'i tërheqin ata të kthehen përsëri dhe të rezervojnë. Përfitimet e tilla i referohen uljeve në ri-rezervimet, kuponat, pikat që mund të përdoren në disa pika shitjeje.

Ofrimi i shërbimit cilësor, për të kënaqur dëshirat e tyre specifike është një nga mënyrat për të përmirësuar përvojën e mysafirëve dhe për të krijuar lidhje afatgjata me ta.

Me zbatimin e OTA Sync Motori i rezervimit (sistemi i rezervimeve në internet) në faqen tuaj të internetit, ju keni mundësinë t'u ofroni miqve kode promocionale, të cilat u japin atyre zbritje në rezervimet e përsëritura. Dhe prenotimet përmes faqes, të cilat vijnë përmes motorit të rezervimit janë plotësisht pa komision, duke krijuar kështu kursime në krahasim me rezervimet që vijnë nga portalet e tjera të rezervimeve (p.sh. Rezervimi, Expedia, Airbnb, Agoda, etj.)

Sigurisht, lista nuk mbaron këtu, lista e mundësive që mund të zbatoni në biznesin tuaj po ndryshon dhe rritet vazhdimisht. Së fundi, ju jeni një menaxher ose pronar dhe e dini më së miri se çfarë mund t'ju ndihmojë, dhe nëse nuk jeni të sigurt, mos ngurroni të lexoni bloget tona të tjera dhe ndiqni mediat sociale për këshilla dhe udhëzime falas për të rritur rezervimin tuaj.

Postimet e ngjashme