TOP 6 arsyet për të filluar blogun tuaj të hotelit

TOP 6 arsyet për të filluar blogun tuaj të hotelit

Një nga parakushtet bazë për një biznes të pavarur hotelerie është të ketë faqen e saj të internetit. Në faqen e tyre të internetit, hotelet, si dhe llojet e tjera të akomodimit (bujtina, apartamente, vila…) duhet të shfaqin objektet e tyre, të ndajnë informacione me mysafirët e mundshëm dhe të ofrojnë mundësinë e rezervimit.

Kur vendosin se ku të qëndrojnë në një qytet të caktuar, të ftuarit pothuajse gjithmonë do ta kontrollojnë atë prania online e nxehtëel. Ky prezantim online përfshin tuajin faqe interneti dhe komente në kanalet e shitjes. Nëse ofroni përmbajtje cilësore dhe këshilla në faqen e internetit për mysafirët që vijnë në hotelin tuaj, atëherë patjetër që po përmirësoni pozicionin tuaj të shitjeve. Cila është përmbajtja cilësore dhe pse hotelet kanë nevojë për një blog?

1. Tërheqja e mysafirëve të rinj

Fillimi i një blogu në faqen tuaj, i cili trajton tema të rëndësishme për mysafirët dhe ata që janë të interesuar për qytetin/qytetin tuaj, rrit mundësinë e arritjes së mysafirëve të rinj. Qoftë individ, familje, çift apo person biznesi, patjetër kur zgjedhin një destinacion, një numër i madh njerëzish bëjnë kërkimet e tyre për destinacionin.

Disa nga pyetjet themelore që të ftuarit duan të zgjidhin janë padyshim:

  • Cilat janë pamjet në një vend të caktuar?
  • Çfarë është ajo që e dallon një vend nga të tjerët dhe e bën atë domethënës?
  • Si është ushqimi vendas?
  • Historia dhe kultura lokale

Duke përfshirë këto pyetje në blogun tuaj, ju ofroni përgjigje për të interesuarit dhe merrni një mundësi për të shitur për t'u ofruar atyre strehimin dhe shërbimet e tjera që ju ofroni.

2. Ju keni një histori që duhet të tregoni

Kjo do të thotë që pas hotelit, vendit ose qytetit tuaj fshihet një histori e caktuar që e bën qëndrimin tuaj domethënës dhe u ofron miqve një përvojë të re. Pavarësisht nëse është një fakt historik, pamja, mënyra se si i keni arreduar dhomat (mobilje të punuar me dorë, teknologji inteligjente shtëpie në dhoma, mënyra eko-miqësore e të bërit biznes, etj.), specifikat e ushqimit që shërbeni në restorant (organike , recetë shtëpiake, familjare, kuzhina lokale, etj.) ose ulje të caktuara për festat e fundvitit, tregoni historinë tuaj.

3. Ndani rregullisht informacione rreth biznesit tuaj me mysafirët e rregullt

Mysafirët tuaj të rregullt dhe ata që ende nuk janë bërë të tillë, duan të kenë informacion të përditësuar për akomodimin e tyre të preferuar. Renovimet, menuja e re, rritja e kapaciteteve, informacioni për çmimet e natës dhe shërbime të tjera, të gjitha këto duhet të gjejnë vendin e tyre në faqen e internetit.

Imagjinoni blogun tuaj si një kanal për komunikim të drejtpërdrejtë, jo vetëm me të ftuar individualë por edhe me konkurrencën dhe kompanitë dhe organizatat që duan të bashkëpunojnë me ju.

4. Keni një strategji të zhvilluar marketingu

Nëse lidhni rrjetet tuaja sociale me një faqe interneti, ju mund të komunikoni dhe të ofroni mundësi për palët e interesuara.

Kur organizoni një konkurs ose një promovim specifik, mund t'i ridrejtoni lexuesit e blogut tuaj në faqen e hotelit në Facebook, Instagram ose Twitter. Gjithashtu, personat që ju ndjekin në rrjetet sociale mund të informohen rregullisht për lajmet që përshkruani në blog, duke ndarjen e përmbajtjes drejtpërdrejt me ta.

Secili prej këtyre veprimeve sjell me vete përfitime të caktuara për biznesin tuaj, në formën e promovimit më të mirë dhe komunikimit më interaktiv me të ftuarit. Duke rritur trafikun në blogun tuaj të faqes në internet, ju rritni mundësinë që të ftuarit e rinj të bëjnë një rezervim direkt përmes faqes dhe në këtë mënyrë shmangni koston e komisioneve të kanalit të shitjeve OTA (Rezervimi, Expedia…)

5. Ju ndihmon të rrisni bazën tuaj të postës elektronike

Marketingu me email është një nga strategjitë më të mira që ruan besnikërinë e mysafirëve tuaj dhe ju ndihmon të rrisni numrin e rezervimeve. Por një nga problemet kryesore është, si të rritet databaza e emaileve? Nëse ofroni mjaftueshëm informacion cilësor, histori interesante, dhe mundësi për lexuesit tuaj, atëherë këta lexues patjetër do të duan të regjistrohen në listën tuaj të postimeve. Ju duhet të ofroni rregullisht informacion të mjaftueshëm të larmishëm dhe origjinal për të rritur atë bazë të dhënash.

6. Ju qëndroni në trend

Çdo risi ose një tendencë e re që shfaqet në vendin tuaj ose që lidhet në një farë mënyre me biznesin tuaj dhe që ka të bëjë me mysafirët, duhet të përfshihet në blogun tuaj. A ka ndonjë ngjarje botërore, festival apo ngjarje sportive të organizuar në qytetin tuaj? Shpjegoni pse vizitorët e asaj ngjarjeje duhet të qëndrojnë me ju.

Gjithashtu, çështje të tilla si ruajtja e shëndetit publik, p.sh. për shkak të pandemisë së koronavirusit Covid19, duhet të komunikohen qartë nga ana juaj. Çfarë hapash po ndërmerrni për të mbrojtur mysafirët tuaj? Çfarë masash keni marrë për të mbrojtur punonjësit tuaj? Cilat janë planet tuaja për periudhën e ardhshme për përmirësimin e kushteve higjienike? Përgjigjet e kësaj pyetjeje kanë një rëndësi të madhe për mysafirët e mundshëm, në mënyrë që të ndihen të sigurt në zgjedhjen e hotelit apo akomodimit në të cilin duan të qëndrojnë.

Postimet e ngjashme
indeks