7 mënyra për të përmirësuar biznesin tuaj të hotelit në kohë sfiduese

7 mënyra për të përmirësuar biznesin tuaj të hotelit në kohë sfiduese

Menaxhimi i pronave, qofshin apartamente, bujtina apo hotele, i është dhënë një peshë e veçantë këtë vit. COVID-19 hasëm në një treg të papërgatitur, rrezikoi shëndetin e bashkëqytetarëve tanë, rrezikoi zhvillimin tonë ekonomik dhe na tregoi se çfarë do të thotë sfida. Natyrisht, disa sektorë të turizmit, si ai malor dhe ai rural, kanë përjetuar lulëzime dhe rekorde të paprecedentë shitjesh.

Edhe pse vaksinat e shpallura kanë treguar një efikasitet mbi 90%, sigurisht që jemi të sigurt se rimëkëmbja nuk do të jetë e shpejtë dhe se ka sfida shtesë me të cilat përballet turizmi urban dhe bregdetar, të cilat duhen kapërcyer. Një nga këto sfida është: si të mirëmbahet dhe përmirësohet biznesi në kohë krize?

Për t'ju ndihmuar të ecni përpara, ne kemi përgatitur një listë me 7 artikuj që mund t'ju ndihmojnë të organizoheni.

1. Lëreni pastërtinë të jetë marka juaj tregtare

Sondazhet e shumta, si me mysafirët, ashtu edhe me pronarët dhe menaxherët e akomodimit dhe hoteleve, na kanë vënë në dukje një gjë të rëndësishme - higjiena nuk ka qenë kurrë më e rëndësishme në sytë e udhëtarëve. Mbi 96% e pronarëve dhe menaxherëve besojnë se higjiena do të jetë një faktor vendimtar në periudhën e ardhshme, pasi turizmi të rimëkëmbet..

Ndryshimet që ndodhin në anën e kërkesës duhet të ndiqen në detaje në mënyrë që biznesi të zhvillohet. Duke pasur një certifikatën e pastërtisë nga institucionet e verifikuara padyshim që mund të ndihmojë, por nuk do të jetë një pikë vendimtare për vlerësimin e pastërtisë. Mysafirët e mundshëm do të shqyrtojnë përvojat e të ftuarve të mëparshëm, rishikoni gjendjen e dhomave dhe ju kontaktojmë nëse kanë pyetje shtesë.

Një element jashtëzakonisht i rëndësishëm që mund të ngjall besim është faqja e informacionit në faqen tuaj të internetit dhe në dhoma. Ky është informacion se çfarë po bëni për të parandaluar përhapjen e virusit dhe për të mbrojtur mysafirët tuaj? Procedurat shpjeguese të pastrimit, proceset e regjistrimit dhe një numër i kufizuar njerëzish në zonat e përbashkëta janë pikat kryesore që vizitorët do të shqyrtojnë kur zgjedhin destinacionin e tyre të ardhshëm.

2. Përmirësoni komunikimin tuaj me të ftuarit

Procesi i vendosjes për të rezervuar akomodimin tuaj fillon në momentin që mysafiri mëson për ju. Ai moment mund të jetë përmes medias së shkruar, medias dixhitale, kërkimit të kanaleve të shitjeve në internet (Rezervimet, Airbnb, Expedia, Shtretër hoteli, etj.), në faqen tuaj të internetit, por edhe një rekomandim nga të ftuar të tjerë.

Secili prej këtyre momenteve duhet të promovohet nga ju. Si shembull mund të marrim tuajin dhe fluksi i informacionit që arrin tek një mysafir i mundshëm:

  • Faqja kryesore e faqes suaj të internetit duhet të jetë koncize dhe të theksojë qartë pikat tuaja të forta
  • Faqja e internetit duhet të ngarkohet shpejt
  • Faqja e internetit duhet të jetë e orientuar drejt shitjeve (lista postare, oferta speciale, zbritje shtesë, etj.)
  • Motori juaj i rezervimit duhet të jetë i qartë, konciz dhe modern. Po vijnë kohë të reja dhe të ftuarit po gjykojnë në bazë të vogëlusheve.

Duhet të keni një organizim listë pajtimtareve, e cila do t'i informojë të ftuarit tuaj në detaje për të rejat, duke ofruar ulje të veçanta. Për më tepër, komunikimi i automatizuar, me informacion të qartë, nuk është më e ardhmja, por e tashmja. Ky opsion duhet të ekzistojë në tuaj sistemi i menaxhimit te pasurise dhe integrohuni drejtpërdrejt me menaxherin e kanalit tuaj dhe sistemet e motorit të rezervimit.

3. Filloni një program stimujsh dhe rekomandimesh

Ky nuk është një opsion i ri në treg, por përfaqëson një praktikë që e ka dëshmuar veten mirë në biznesin e kanalit të shitjeve. Duke parë tregun global, statistikat tregojnë këtë mbi 81% e blerësve online ndikohen kryesisht nga miqtë dhe të njohurit. Rekomandimi është një mënyrë cilësore dhe e besueshme për të arritur mysafirë të rinj.

Megjithëse lloji i zakonshëm i rekomandimit, fjalë goje, ka dëshmuar se është mënyra më e mirë për të përmirësuar shitjet, ka mundësi shtesë për përmirësim.

Njerëzit i përgjigjen stimujve! Përfitimet shtesë, të tilla si një zbritje për çdo referim që një person gjen, një qëndrim falas për çdo X persona të rekomanduar, apo edhe një pagesë me para në dorë e një përqindje të caktuar ose një shumë fikse për natë/qëndrim mund të jenë një mjet efektiv për të promovuar këtë lloj. të promovimit.

4. Përmirësoni markën dhe historinë tuaj

Markë është ajo me të cilën të ftuarit ju njohin, ajo që i bën ata të kthehen tek ju dhe ndjenja që ju ngjallni tek ata kur studioni akomodimin tuaj. Vëmendje e veçantë duhet t'i kushtoni historisë që ju shtroni të ftuarve, pra elementëve të historisë që ju bëjnë të ndryshëm nga të tjerët. Mund të jetë një shërbim i veçantë, një eksperiencë e parë unike gjatë qëndrimit, por edhe vetë lloji i akomodimit. Eksploroni konkurrencën tuaj, shikoni praktikat globale që janë dëshmuar pozitive dhe krijoni një mundësi unike për mysafirët tuaj.

Rekomandimi ynë është të aktivizoheni më shumë në rrjetet sociale, të ngarkoni histori të shkurtra të të ftuarve, ngjarje që ju rrethojnë, rëndësinë historike të vendit tuaj, por edhe aktivitete të përditshme që ju bëjnë të veçantë.

5. Përgjigjuni shqetësimeve të mysafirëve tuaj të mundshëm

Paraprakisht në tuaj Rrjetet sociale, uebsajti dhe kanalet e tjera promovuese, merrni një moment për t'iu përkushtuar shqetësimet e mundshme e të ftuarve tuaj.

Disa nga këto shqetësime mund të jenë: pamundësia për të paguar menjëherë për akomodimin pas mbërritjes, parkimi, cilësia e internetit, aksesi, kushtet higjienike, mosha dhe cilësia e mobiljeve në dhoma/apartamente, aktivitete dhe lehtësira shtesë (spa, ecje, ski, not, çiklizëm, etj.) dhe shumë të tjerë. Shpjegojuni të ftuarve se çfarë i pret, cilat janë alternativat dhe pse ajo që ofrohet është pikërisht ajo që u nevojitet.

Nëse i përgjigjeni paraprakisht shqetësimeve të mundshme të mysafirëve, ju u jepni atyre siguri shtesë. Kjo teknikë e shitjeve ka rezultuar të jetë efektive veçanërisht në periudhat e kërkesës së lartë kur çmimet janë më të larta se jashtë sezonit. Më pas të ftuarit planifikojnë buxhetin e tyre në mënyrë më të detajuar dhe sigurohen që për atë çmim të kenë kënaqësi maksimale.

6. Dilni nga zona juaj e rehatisë

Zona e rehatisë për disa është që të lejohen të paktën 7 netë, me turne javore. Për të tjerët, është se nuk i lejojnë kafshët shtëpiake të qëndrojnë. Ndërsa për disa mund të jenë rregulla të tepërta dhe tarifa të larta shtesë që të ftuarit duhet të paguajnë gjatë qëndrimit të tyre.

Numri minimal i netëve me ndërrime të përcaktuara qartë është ideale kur biznesi juaj mbështetet në agjencitë e udhëtimit. Ju kujtojmë se këtë vit edhe agjencitë e udhëtimit janë të prekura, shpesh të paaftë për të përmbushur nevojat e pasagjerëve, dhe fleksibiliteti shtesë mund të ndihmojë vetëm në plotësimin e kapaciteteve.

Shpesh është një nga kërkesat që të ftuarit të kenë mundësinë të marrin ato kafshe me ta në pushime. Ky opsion është i neveritshëm për pronarët e hoteleve dhe apartamenteve, nga frika se kafsha mund të shkaktojë dëme. Sigurimin e atij dëmi mund ta zgjidhni duke depozituar ose paraautorizuar një shumë të caktuar nga karta e mysafirit, në mënyrë që të mundësohet qëndrimi i kafshës shtëpiake dhe të jeni të mbrojtur në rast dëmtimi.

Depozita dhe tarifa të tepërta mund të dekurajojë mysafirin, kështu që së pari duhet të përcaktoni kostot tuaja në detaje në rast dëmtimi.

7. Investoni në veten dhe biznesin tuaj

Nëse nuk keni njohuri të mjaftueshme, nuk do të arrini të arrini maksimumin nga biznesi juaj. Njohuria në vetvete nuk do të thotë domosdoshmërisht që ju të dini të interpretoni raportet, të llogaritni çmimet e natës në dinarë, por ajo që është e qartë është se ju duhet të dini punën tuaj. Nga çfarë lloj mysafirësh prisni, cilat janë pritshmëritë e tyre, si të arrini mysafirë të caktuar, si të silleni me mysafirë të vështirë, por edhe si të mbani hapin me tregun.

Shpesh mund t'i mbledhësh të gjitha këto njohuri falas në internet, duke lexuar blogje, duke marrë pjesë në webinare, duke ndjekur udhëzuesit e biznesit përmes platformave si Youtube. Nëse jeni të gatshëm të investoni para, kurse të detajuara, trajnime në internet dhe trajnime janë të disponueshme në internet për çmime që shpesh janë shumë të ulëta dhe të përballueshme.

Mos hezitoni të eksploroni teknologjive moderne që do ta bëjë më të lehtë biznesin tuaj, i cili do të jetë punonjësi juaj dhe dora e djathtë. Biznesi online është e tashmja dhe duhet të qëndrojë aktual. Nëse zgjidhni: Sistemi i menaxhimit të pronës (pritja), Menaxher i kanalit, Motori i rezervimit (pritje në internet), ose aftësi të tjera CRM ose RMS.

Puna fillon me ju, motivimin tuaj dhe njohuritë tuaja. Kur je maksimalisht i përkushtuar, fleksibël dhe i përqendruar te të ftuarit, rezultatet janë shpesh më të lehta për t'u arritur sesa në rastet kur e bën punën vetëm për përfitim, pa dëshirën për të investuar.

Postimet e ngjashme
indeks