Sezoni veror 2021. – tendencat dhe pritshmëritë

Sezoni veror 2021. – tendencat dhe pritshmëritë

Sezoni i dytë i verës, i prekur nga kriza e shkaktuar nga pandemia e koronavirusit, sjell parashikime të ndryshme mes ekspertëve të turizmit. Ndërsa disa qeveri janë optimiste, të tjerat janë skeptike. Sigurisht, sezoni sfidues është përpara nesh, për të cilin do të zbatohen tendenca të ngjashme si për sezonin e kaluar, 2020.

Turizmi vendas dhe rajonal si një zgjidhje vendimtare për rimëkëmbjen

Masat dhe kufizimet e ndryshueshme, të kombinuara me rrethana të paparashikueshme jashtë vendit, kanë ndikuar që tendenca e turizmit vendas të mos ndryshojë në një masë më të madhe.

Hotele dhe agjenci të shumta të menaxhimit të pronave kanë për qëllim promovimin e destinacioneve lokale dhe inkurajimin e klientëve për të kontribuar në ekonominë e vendit.

Bashkëpunimi në hotele

Trendi, i cili u rrit në mënyrë eksponenciale vitin e kaluar, është bashkëpunimi në hotele dhe marrja me qira e dhomave të hoteleve ditore. Pritet që këtë vit ky trend të vazhdojë të rritet dhe të përfaqësojë potencialin për hotelet që përfshijnë këtë lloj shërbimi në ofertën e tyre.

Shitjet direkte do të jenë një faktor përshpejtues për të rritur të ardhurat

Viti i kaluar na tregoi se sa i brishtë është kontraktimi i shitjeve dhe se mbështetja në kanalet online si p.sh. Rezervimi, Expedia dhe Airbnb, së bashku me agjencitë e huaja të udhëtimit nuk është një strategji adekuate e shitjes. Aftësia për të gjeneruar rezervime pa komision, nëpërmjet një faqe interneti apo përmes kanaleve personale të shitjes ishte një nga faktorët kryesorë të mbijetesës në vitet e krizës.

Hotelet dhe qiratë afatshkurtra duhet të sigurojnë që ata të kenë një prezantim adekuat në ueb (faqe interneti dhe rrjete sociale) dhe se kanë gjithashtu një motor rezervimi miqësor për përdoruesit (pritje në internet), i cili do të ndihmojë në gjenerimin e më shumë rezervimeve.

Mbështetja në serverë joefikas dhe në sistemet e vjetëruara të motorëve të rezervimit është një pengesë dhe një faktor ngadalësues drejt rikuperimit.

Duke iu kthyer sistemeve të automatizuara

Siguria dhe kontaktet e reduktuara kanë ndikuar në kthesën drejt aplikacioneve celulare dhe zgjidhjeve cloud.

Aftësia për të aksesuar informacionin nga çdo vend, në çdo kohë, është thelbësore për menaxherët profesionistë të shitjeve që të modifikojnë strategjinë e tyre të shitjeve në kohë reale edhe këtë vit. Fleksibiliteti është një virtyt që ndan të suksesshëm nga ata që nuk janë.

Rezervime online i kanë mundësuar hoteleve të mbledhin sa më lehtë informacione për mysafirët dhe të përshpejtojnë komunikimin.

Aktualisht ekziston një gamë të ndryshme zgjidhjesh në treg që u mundëson hoteleve të ofrojnë automatizim në shumë nivele dhe lidhje të punonjësve.

Aftësia për të deleguar aksesin e përdoruesit, aksesi celular në sistem në kohë reale dhe shpejtësia e sistemit janë provuar të jenë mjete efektive në drejtimin e një hoteli.

Sistemet e hoteleve dhe sistemet e pritjes bazuar në teknologjinë cloud në periudhën e ardhshme do të zëvendësojë pothuajse plotësisht sistemet e bazuara në teknologjinë e instalimit direkt në kompjuter.

Qëndrueshmëria

Trendet tregojnë se mysafirët janë gjithnjë e më të interesuar për hotelet që janë të përkushtuar ndaj qëndrueshmërisë dhe që kanë certifikata të gjelbra, energji diellore dhe zgjidhje të ngjashme.

Konsiderata mjedisore e hotelierëve dhe menaxherëve të pronave duhet të formësohen nga vendime që kanë përfitime mjedisore (çelsat e thjeshtë mjedisorë, reduktimi i konsumit të energjisë nga llambat LED, etj.)

Shkathtësi

Për shkak të ndryshimeve të mëdha në masa, hotelet dhe apartamentet duhet të përgatiten për një numër më të madh rezervimesh, por edhe një numër më të madh anulimesh.

Politika fleksibël të anulimit, përgjigje të automatizuara ndaj pyetjeve të të ftuarve dhe një ofertë e larmishme janë disa nga faktorët që dallojnë hotelet dhe qiratë afatshkurtra që marrin një numër më të madh rezervimesh dhe atyre që nuk marrin. Nëse shitjet vijnë nga kanalet e shitjeve në internet (Rezervimi, Airbnb, Expedia, shtretër hoteli, etj.) ose nëpërmjet agjentëve të udhëtimit ose drejtpërdrejt, shkathtësia është një trend në rritje.

Postimet e ngjashme
indeks