Çfarë është Sistemi i Menaxhimit të Pronës në një Hotel – Udhëzuesi i fundit

Çfarë është Sistemi i Menaxhimit të Pronës në një Hotel – Udhëzuesi i fundit

Nëse jeni në industrinë e hotelerisë, me siguri e keni dëgjuar termin "Sistemi i menaxhimit të pronës" (PMS)

Megjithatë, siç ndodh shpesh me inovacionet teknologjike, njerëzit ngurrojnë t'i përdorin ato nga frika ose duke mos u besuar mjaftueshëm. 

Fatkeqësisht, kështu ju mund të humbisni në zgjidhje të shkëlqyera si PMS. 

La Sistemi i Menaxhimit të Pronave ne nje hotel është një domosdoshmëri nëse dëshironi qëndroni përpara kurbës.

Por çfarë është saktësisht një PMS dhe si mund të përfitojë edhe më shumë biznesi juaj?

Lexoni më tej për të zbuluar të gjitha aspektet kryesore të sistemit të menaxhimit të pronës së hotelit në një hotel dhe pse është kështu një mjet thelbësor për drejtimin e suksesshëm të një hoteli.

Le të zhytemi në!

Çfarë është një sistem i menaxhimit të pronës (PMS) në një hotel?

Sistemi i Menaxhimit të Pronës (PMS) është një aplikacion softuerësh që ndihmon hotelet menaxhojnë operacionet e tyre të përditshme, të tilla si rezervimet, check-in-et, check-out-et, faturimi dhe mbajtja e shtëpisë.

hotel-pronë-sistem-menaxhimi

Në thelb, është një mjet që riorganizon operacionet e hotelit dhe ndihmon në përmirësimin e përvojë të ftuar.

Mund ta shikoni si ekuivalenti dixhital i recepsionit të një hoteli, duke lejuar stafin e hotelit të menaxhojë të gjitha aspektet e qëndrimit të mysafirëve të tyre nga një qendër qendrore.

Cilat janë tiparet kryesore të një sistemi të menaxhimit të pronës në një hotel?

Një sistem tipik PMS ka disa module, ku secili menaxhon operacione specifike të hotelit.

1. Menaxhimi i Rezervimeve

Lejon stafin e hotelit të menaxhojë rezervimet, nga krijimi i rezervimeve për t'i modifikuar ose anuluar ato.

Kështu, ju ndihmon menaxhoni disponueshmërinë e dhomës siguron informacion të saktë të rezervimit.

Për më tepër, jo vetëm që informacioni juaj është i centralizuar, por sistemi u mundëson mysafirëve tuaj të bëjnë rezervime online, përmes agjencive të udhëtimit në internet (OTA) ose direkt në faqen tuaj të internetit.

2. Menaxhimi i Front Desk

Moduli i tavolinës së pritjes menaxhon gjithçka që lidhet me procesin e check-in dhe check-out të vizitorit, duke përfshirë caktimet e dhomave, pagesat dhe përpunimi i depozitave

Ai gjithashtu menaxhon pyetjet e vizitorëve në lidhje me shërbimet e hotelit, komoditetet dhe atraksionet aty pranë.

3.  Menaxhimi i kanalit

Menaxheri i kanalit shpërndan inventarin e hoteleve nëpër kanale të ndryshme online kështu që ju mund të zgjeroni shtrirjen tuaj merrni më shumë rezervime.

Kështu, ju mund të lidheni me kanale të ndryshme rezervimi dhe OTA, Sistemin Global të Shpërndarjes (GDS), metasearch, etj.

4. Menaxhimi i të Ardhurave

Menaxhimi i të Ardhurave përfaqëson një grup mjetesh për të maksimizoni të ardhurat duke optimizuar çmimet dhe disponueshmërinë e produkteve ose shërbimeve tuaja.

Për shembull, mundeni caktoni një çmim dinamik që do të rregullojë çmimet dhe ofertat në varësi të kërkesës, sezonaliteti, tarifat e konkurrentëve dhe tendencat e prenotimeve.

menaxhimi i të ardhurave

Brenda modulit të Menaxhimit të të Ardhurave, ju gjithashtu mund të:

 • Monitoroni dhe menaxhoni disponueshmërinë e dhomës në lidhje me llojet e dhomave, kufizimet dhe datat e ndërprerjes.
 • Përdorni të dhënat e mëparshme, tendencat e tregut dhe analitikën parashikuese për të parashikimi i kërkesës për periudha të ndryshme.
 • Analizoni modelet e rezervimeve dhe sjelljen e klientit për parashikojnë ndryshimet e ardhshme në kërkesë.
 • Përshtatja e strategjive të çmimeve për segmente specifike të klientëve.
 • Identifikoni mundësitë për të shitet shërbime shtesë ose kategori dhomash. 
 • Krahasoni performancën e hotelit tuaj me standardet e industrisë.
 • Monitor strategjitë e çmimeve të konkurrentëve.
 • Monitoroni dhe gjurmoni KPIs, të tilla si Norma mesatare ditore (ADR), Të ardhurat për dhomë të disponueshme (RevPAR), dhe Norma e Okupimit.

5. Përvoja e mysafirëve

Menaxhon dhe ruan një bazë të dhënash të informacionit, preferencave dhe historisë së të ftuarve ju mund të përdorni për shërbime të personalizuara dhe marketing të synuar.

Për shembull, ju mund të krijoni programet e besnikërisë ose oferta speciale për klientët e rregullt.

Për më tepër, ju gjithashtu mund të automatizoj para dhe pas qëndrimit email, shënime falenderimi etj.

6. Menaxhimi i mirëmbajtjes së shtëpisë

Trajton detyrat e mbajtjes së shtëpisë, duke përfshirë pastrimin e dhomës, mirëmbajtjen dhe menaxhimin e inventarit.

Disa nga funksionalitetet kryesore që mbulon menaxhimin e mirëmbajtjes së shtëpisë janë:

 • Përditësimi i statusit të dhomës në kohë reale – i pastruar, i ndotur, i kontrolluar.
 • Detyra të automatizuara të detyrave bazuar në statusin e dhomës, përparësinë dhe kritere të tjera.
 • Menaxhimit të inventarit, të tilla si gjurmimi i lirit, rimbushja e aksioneve, etj.
 • E humbur dhe e gjetur gjurmimi dhe rikuperimi.

7. Menaxhimi i pagesave

Ky modul menaxhon financat e hotelit, si p.sh faturimi, arkëtimi dhe procesimi i pagesave, dhe regjistron transaksionet financiare që të mund të shihni performancën financiare të hotelit.

Për më tepër, kur të integroni sistemin PMS me sistemin tuaj të pagesave, do të keni mundësi automatizoni proceset e pagesave dhe siguroni opsione të ndryshme pagese për klientët tuaj.

Për shembull, ata do të mund të paguajnë me karta krediti, karta virtuale, Google Pay, etj.

8. Raportimi

Të jesh në gjendje të gjurmosh performancën e hotelit në të gjitha kanalet dhe sektorët është një domosdoshmëri për të parë se çfarë funksionon dhe çfarë jo.

Si rezultat, ju do të jeni në gjendje merrni vendime të bazuara në të dhëna.

Këtu funksioni i raportimit dhe analitikës vjen në ndihmë pasi ato ofrojnë një shumëllojshmëri raportesh:

📜 Raportet e Okupimit – Vështrime mbi përqindjen e dhomave të zëna gjatë një periudhe të caktuar.

📜 Raportet e të ardhurave – Të ardhurat e përgjithshme të krijuara nga hoteli juaj.

📜 Raportet Financiare – Shpenzimet që lidhen me operimin, mirëmbajtjen dhe kategori të tjera.

📜 Analiza e performancës së kanalit – Vlerësimi i performancës së ndryshme platformat e rezervimit online dhe OTA.

📜 Raportet e kënaqësisë së mysafirëve – Komentet dhe komentet e vizitorëve në mënyrë që të mund të identifikoni fushat për përmirësim.

9. Siguria dhe Pajtueshmëria

Kur që kanë të bëjnë me informacione të ndjeshme që përfshin informacionin e të ftuarit dhe detajet e kartës së kreditit ose të pagesës, është e rëndësishme të bëhet mysafiri juaj ndjehet i sigurt nuk do të bëhet asnjë dëm.

Kështu, një PMS me cilësi të lartë mbulon kriptimi i të dhënave, kontrollet e aksesit, mbrojtjen e të dhënave të mysafirëve, kopje rezervë të të dhënave, API dhe integrime të sigurta, pajtueshmëria me rregulloret lokale, etj.

🎁 6 veçori shtesë që duhet të ketë një PMS më i mirë

Përveç funksionaliteteve kryesore, zgjidhjet kryesore të PMS ofrojnë gjithashtu veçori për të lehtësojnë proceset operacionale dhe përvojën e të ftuarve gjithashtu.

1. Të jesh i bazuar në renë kompjuterike

Megjithëse shumica e sistemeve moderne të menaxhimit të pronave janë të bazuara në renë kompjuterike, kontrollimi i dyfishtë i informacionit është një ide e mirë.

Pra, çfarë e bën një PMS të bazuar në renë kompjuterike një opsion më të mirë sesa një në premisë?

cloud-vs-tradicionale-PMS

✨ Është më shumë kosto-efektive sepse kostot e funksionimit janë më të ulëta.

✨ Të rrezik e humbjes së të dhënave është më të ulët.

✨ Është shumë më fleksibël.

Dëshironi të gërmoni më thellë në këtë temë? Pa djersë - hyni në blogun tonë, Pse duhet të zgjidhni një Cloud PMS mbi PMS në vend? Dhe gjeni detaje më interesante.

2. Të kesh një aplikacion celular

Duke pasur një aplikacion celular lejon akses më i përshtatshëm në informacion. 

Për më tepër, mundëson gjithashtu përditësime dhe ndryshime të shpejta në lëvizje, për të mos përmendur që ofron një përvojë më të mirë të përdoruesit.

3. Ofrimi i taksave dhe tarifave të personalizuara

Sistemet më të avancuara të menaxhimit të pronës do të ofrojnë mundësi për të personalizoni dhe aplikoni tarifa specifike bazuar në preferencat e mysafirëve, rregulloret lokale, etj.

Në këtë mënyrë, ju do të jeni në gjendje të përshtatni strukturën tuaj të çmimeve për të përmbushur nevojat specifike të mysafirëve dhe në përputhje me kërkesat rajonale të taksave.

4. Ofrimi i mbështetjes së shkëlqyer për klientët

Nëse keni shfletuar ndonjëherë Capterra ose platforma të ngjashme në kërkim të një PMS, me siguri keni vënë re se një nga ankesat kryesore kanë të bëjnë me shërbimin ndaj klientit - ose mungesa e tij.

Të kesh shërbim të ngadaltë për t'u përgjigjur ose joefikas ndaj klientit mund të jetë një pengesë e madhe. Sipas Sondazhi i Zendex, 73% e klientëve do të shkojnë te një konkurrent pasi kanë përjetuar disa ndërveprime negative.

5. Sigurimi i një ndërfaqeje miqësore për përdoruesit

Të kesh një PMS intuitiv shkurton shumë kohën e trajnimit të stafit dhe bën një kalim pa probleme në një sistem të ri. 

Sa më shpejt që ju dhe stafi juaj të njiheni me sistemin, aq më shpejt mund të filloni ta zbatoni atë.

Për më tepër, e njëjta gjë vlen edhe për mysafirët tuaj në rast se keni një aplikacion celular. 

6. Të kesh një panel të centralizuar

Pasi të kuptoni se çfarë një jetëshpëtues një panel i centralizuar është, ju kurrë nuk do të dëshironi të ktheheni në mënyrat e vjetra.

Kjo ju tregon një pamje në kohë reale të të gjitha aspekteve të operacioneve, detyrave, rezervimeve, statistikave, etj, të gjitha në një vend.

Pse duhet të përdorni një sistem të menaxhimit të pronës?

arsye-për-përdorim-a-PMS

Gjërat që duhet t'u kushtoni vëmendje kur zgjidhni PMS-në e duhur për hotelin tuaj

Edhe pse zgjidhjet PMS ofrojnë shumë përfitime, ata gjithashtu kanë mangësitë e mundshme.

Prandaj, përpara se të zgjidhni një PMS, sigurohuni që:

✨ Ofron veçori që ju sjellin dobi.

✨ Ka masa të fuqishme sigurie.

✨ Ka shërbim të shpejtë ndaj klientit.

✨ Ofron integrimet relevante për ju.

✨ Ka futje e lehtë dhe e shpejtë.

✨ Ka mjaftueshëm opsionet e personalizimit.

✨ Ofron migrimi i qetë i të dhënave.

✨ Përputhet me buxhetin tuaj.

Duke It Up

Integrimi i një PMS të fortë në biznesin tuaj të hotelit bëhet i domosdoshëm nëse kërkoni:

 • efikasiteti, 
 • të ardhura më të mëdha, 
 • vendimmarrja e drejtuar nga të dhënat, dhe 
 • ndërveprime pa probleme me të ftuarit. 

Megjithatë, një pjesë e madhe e zgjidhjeve PMS trajtojnë vetëm një ose dy funksionalitete dhe mos jepni të gjithë paketën.

Pra, nëse jeni duke kërkuar një PMS që përfshin të gjitha tiparet nën çatinë e tij, ne kemi një zgjidhje për ju - OTA SYNC.

Pse duhet OTA SYNC Të jetë sistemi juaj i menaxhimit të pronës në një hotel?

ota-sync-homepage

OTA SYNC is një softuer gjithëpërfshirës për menaxhimin e pronave të bazuara në renë kompjuterike që lehtëson dhe automatizon menaxhimin e hoteleve dhe akomodimeve private. 

Qëllimi ynë kryesor është që maksimizoni përfitimet zgjidhjet teknologjike sjellë në botën e mikpritjes.

Pra, çfarë mund të ofrojmë?

Hyrja pa probleme pa ndihmën e menaxherit të llogarisë.

Pult me ​​shumë prona që ju lejon të menaxhoni prona të shumta nga një panel i centralizuar dhe të shmangni rezervimet e tepërta.

Taksa fleksibël dhe cilësime të përgjithshme që janë specifike për tregun.

Mbrojtja e vërtetimit me 2 faktorë në Microsoft Azure.

Mundësi dinamike të çmimeve duke ju lejuar të ndryshoni cilësimet e shitjeve dhe çmimeve në mënyrë të pavarur dhe bazuar në kufizimet e paracaktuara.

Lidhje 2-kahëshe me OTA, platformat e rezervimit dhe mundësinë e lidhjeve iCAL dhe API-së së hapur.

Një motor rezervimi miqësor për përdoruesit që i lejon mysafirët të rezervojnë dhoma drejtpërdrejt dhe të kontrollojnë disponueshmërinë e dhomës, të shikojnë çmimet, etj.

Zgjidhje për menaxhimin e ruajtjes së shtëpisë për caktimin efikas të detyrave, përditësimet në kohë reale mbi statusin e dhomës dhe komunikimin e qetë mes personelit të shtëpisë.

Aplikacioni i mysafirëve për të përmirësuar përvojën e vizitorëve duke ofruar kontrolle të shpejta, rekomandime të përshtatura dhe njoftime të menjëhershme në lëvizje.

OTA SYNC Procesori i pagesave, një portë pagese plotësisht e integruar që automatizon menjëherë transaksionet e procesit në një mënyrë të sigurt.

Gati për të kërcyer OTA SYNCbandwagon?

Regjistrohu për OTA SYNC sot dhe çlironi fuqinë që ofron PMS-ja jonë.

Vazhdoni të Mësoni

5 softuerët më të mirë të menaxhimit të hoteleve për t'u provuar në 2024

Kur është koha e duhur për të ndryshuar PMS-në tuaj?

Zgjedhja e sistemit të duhur të menaxhimit të pronës për hotelin tuaj

Postimet e ngjashme
indeks