Tendencat e industrisë së mikpritjes që presim në 2021.

Tendencat e industrisë së mikpritjes që presim në 2021.

Një vit i paharrueshëm me pasiguri të madhe mbetet pas nesh. Një vit që tregoi se ku janë mangësitë në biznes dhe që na mundësoi t'i përkushtohemi më në detaje përmirësimit të proceseve të biznesit.

Industria e hotelerisë dhe e udhëtimeve ka pësuar një goditje të madhe sidomos në qytetet bregdetare dhe të mëdha. Mënyra se si njerëzit jetojnë, punojnë, lëvizin dhe udhëtojnë ndoshta nuk do të jetë më kurrë e njëjtë. E cila nuk duhet të jetë një gjë e keqe në planin afatgjatë! Në vitin 2021 shpresojmë imunizimi i suksesshëm dhe fillimi i një rikuperimi në industrinë e hotelerisë, si dhe një numër i shtuar i turistëve të huaj.

Ndryshimet në sjelljen e konsumatorit (mysafirit).

Nga mënyra se si organizohet udhëtimi, tek zgjedhja e vendndodhjeve, përmes kushteve të rezervimit dhe mënyrës së pagesës, procedurat ndryshojnë ndjeshëm dhe me shpejtësi.

Këtë vit, ne presim që mysafirët t'u përmbahen udhëtimeve në vendet ku mund të hyjnë dhe të kthehen në vendin e tyre me kufizime minimale. Kështu, Turizmi lokal dhe rajonal do të vazhdojë të zërë një përqindje të konsiderueshme të numrit total të fjetjeve.

Për shkak të pasigurisë së madhe dhe përvojës negative me kanalet e rezervimit dhe rimbursimet vitin e kaluar, mysafirët do të kenë më pak gjasa të zgjedhin akomodimet ku ka pagesa paradhënie dhe rezervime depozita. Ajo që mysafirët do të jenë të gatshëm të paguajnë ekstra është sigurisht fleksibiliteti, pra mundësia që në rast rrethanash të paparashikuara të mund të ndryshojnë datat e udhëtimit.

Kanalet e rezervimit si p.sh Rezervimi, Airbnb dhe Expedia humbi shumë besime vitin e kaluar dhe këtë vit presim që mysafirët t'i drejtohen mundësive të rezervimit direkt në faqen e internetit të hotelit ose akomodimit. Për këtë arsye, ne besojmë se një hotel ose akomodim privat në vitin 2021 duhet të ketë një sistem të motorit të rezervimit që është modern, i shpejtë dhe i lehtë për t'u përdorur.

Rimëkëmbja fillon në gjysmën e dytë të vitit

Tashmë mund të vërehen njoftime nga vende të caktuara për lehtësimin e masave, kushtet e udhëtimit, si dhe për statusin e imunizimit të vendeve të caktuara. Mundësia e aksesit në këtë informacion na jep besim shtesë se të gjitha vendet po punojnë së bashku për ta kthyer turizmin në një rrugë krejtësisht të qëndrueshme sa më shpejt të jetë e mundur.

Sigurisht që na pret një proces në të cilin të gjithë do të duhet të luajmë rolin tonë dhe të ndihmojmë që kriza të kapërcehet sa më shpejt dhe t'u mundësojmë mysafirëve të lëvizin sa më lehtë.

Jo çdo lloj udhëtimi ndërkombëtar do të rikuperohet me të njëjtin ritëm. Presim që pushimet dhe udhëtimet individuale ose në çift të jenë të parat që do të shërohen, për të cilën tashmë po shohim një trend në vendet aziatike. Pas kësaj, presim një rikuperim nga udhëtimet familjare dhe në fund udhëtimet e biznesit, si lloji më rigoroz i udhëtimit.

Çfarë mund të bëni?

Rishikoni procedurat tuaja dhe standardet e pastërtisë. Theksoni në faqen tuaj të internetit dhe në broshurat e tjera që janë në dispozicion të mysafirëve, se si luftoni kundër përhapjes jo vetëm të koronavirusit, por edhe të viruseve dhe baktereve të tjera.

Nëse siguroheni që keni procedura të standardizuara të pastrimit dhe i informoni mysafirët për to në kohë, së bashku ne mund të ndihmojmë sistemin shëndetësor dhe të rrënjosim besim shtesë tek mysafirët e ardhshëm.

Modernizoni menaxhimin e hotelit/akomodimit tuaj. Në vitet e lëvizjes së kufizuar, kemi vënë re se sistemet e pritjes që instalohen në vetë kompjuterin, për menaxhimin e rezervimeve dhe shitjeve, janë një ngarkesë shtesë. Teknologjia e bazuar në renë kompjuterike ofron veçori të reja, rishikime të rezervimeve, menaxhim të çmimeve dhe faturim në lëvizje.

Ashtu si shumica e hotelierëve dhe pritësve, ju ndoshta keni bërë tashmë ndryshime të rëndësishme në strategjinë tuaj të shpërndarjes. Edhe pse udhëtimet ajrore dhe udhëtimet në distanca të gjata janë ende në gjumë, pasagjerët vendas janë gati për pushime.

Konsideroni partneritetin me bizneset lokale ose reklamimin përmes kanaleve lokale të tilla si stacione radio, gazeta dhe shoqata për të tërhequr mysafirë më afër shtëpisë.

Prisni të papritura

Edhe pse optimizmi po kthehet dalëngadalë në treg, ne ende nuk mund ta ulim qytetin. Para nesh është një vit lufte për rikuperim dhe ne duhet të jemi gati për të reaguar shpejt, për të planifikuar në afat të shkurtër dhe për të ndryshuar planet në proces. Nëse ajo na mësoi diçka në vitin 2020, është se ne duhet të jemi gjithmonë gati.

Postimet e ngjashme
indeks