5 Softueri më i mirë i menaxherit të kanaleve të hoteleve për hotelet në 2024

5 Softueri më i mirë i menaxherit të kanaleve të hoteleve për hotelet në 2024

A keni menduar ndonjëherë se çfarë i bën mysafirët të zgjedhin një hotel të veçantë mbi mijëra opsione të ngjashme?

Për t'u dalluar në tregun e turizmit, hotelet duhet ofrojnë përvoja unike dhe një prani inovative në internet, duke u fokusuar në tendencat si teknologjia dhe qëndrueshmëria.

Gati për të revolucionarizuar funksionimin e hotelit tuaj dhe përvojën e mysafirëve?

Zhytuni në udhëzuesin tonë gjithëpërfshirës mbi 5 softuerin më të mirë të menaxherit të kanaleve të hoteleve.

Zbuloni se si këto mjete mund t'i transformojnë sfidat tuaja unike të menaxhimit në mundësi për rritje dhe shërbim të jashtëzakonshëm!

Çfarë është softueri i menaxherit të kanaleve të hotelit?

Softueri i menaxherit të kanaleve të hotelit thjeshton dhe optimizon shpërndarjen e inventarit të dhomave të hotelit rezervim online kanaleve. 

Shumica e hoteleve rendisin dhomat e tyre në platforma të shumta online, si OTA, GDS dhe faqet e tyre të internetit, për të rritur dukshmërinë e tyre dhe për të zgjeruar shtrirjen e tyre. 

hotel-channel-menaxher-software

Megjithatë, menaxhimi i këtyre kanaleve me dorë mund të jetë kërkon kohë dhe të prirur për gabime.

Dhe kjo është ajo ku Softueri i menaxherit të kanaleve të hotelit hapat brenda.

Kjo është një platformë e centralizuar që u mundëson hotelierëve të përditësojnë disponueshmërinë e dhomave, tarifat dhe informacione të tjera në të gjitha kanalet e lidhura në kohë reale. 

Ky automatizim jo vetëm që kursen kohë, por edhe ndihmon parandaloni prenotimet ose mospërputhjet në çmime, duke siguruar që prania në internet e hotelit të jetë e qëndrueshme dhe e përditësuar.

Pse duhet të konsideroni përdorimin e softuerit të menaxherit të kanaleve të hotelit?

Përveç thjeshtimit të operacioneve, duke rritur shikueshmërinë në internet, dhe në fund të fundit duke rritur të ardhurat, softueri i menaxherit të kanaleve të hotelit ofron përfitime dhe përfitime shtesë.

1. Merrni përditësime në kohë reale

Duke mundësuar sinkronizimin në kohë reale të disponueshmërisë së dhomave, tarifave dhe detajeve të tjera në të gjitha kanalet e lidhura në internet, goditni menaxherët e kanaleve minimizoni rrezikun e rezervimeve të tepërta.

2. Zvogëloni rrezikun e gabimeve

Futja manuale e të dhënave rrit gjasat e gabimeve, duke çuar në disponueshmërinë e dhomës ose mospërputhje çmimesh. 

Kështu, një menaxher i kanalit të hotelit minimizon rreziqe të tilla duke automatizimi i procesit të përditësimit, duke rritur saktësinë e informacionit në të gjitha kanalet.

3. Zgjero qasjen në internet 

Një menaxher i kanalit të hotelit zgjeron shtrirjen në internet të një hoteli duke u lidhur me agjenci të shumta udhëtimi në internet (OTAs), sistemet globale të shpërndarjes (GDS) dhe platforma të tjera. 

Për më tepër, ju lejon të menaxhoni rezervimet nga burime të shumta përmes një platforme të centralizuar pa probleme.

Përveç kësaj, ju mund ta integroni atë me platformat e mediave sociale për të lejuar rezervime direkte dhe inkurajoni përmbajtjen e krijuar nga përdoruesit dhe rishikime për të ndërtuar besueshmëri.

Si rezultat, rritja e shikueshmërisë mund të tërheqë një audiencë më të gjerë, duke arritur potencialin mysafirë që preferojnë të rezervojnë përmes kanaleve të ndryshme.

4. Optimizoni menaxhimin e të ardhurave

Menaxherët e kanaleve të hoteleve shpesh vijnë me veçori që lejojnë çmime dinamike bazuar në:

Kjo strategji dinamike e çmimeve i ndihmon hotelet parimize të ardhurat duke rregulluar normat në kohë reale për të kapitalizuar majat e kërkesës dhe për të mbushur boshllëqet gjatë periudhave me kërkesë të ulët.

5. Keni kontroll të centralizuar

Një softuer i menaxherit të kanaleve të hotelit ofron një panel i centralizuar ku mund të menaxhoni të gjitha kanalet e lidhura nga një platformë. 

Rrjedhimisht, ju mund të thjeshtoni procesin e menaxhimit, duke e bërë më të lehtë për stafin të kontrollojë inventarin e dhomave, tarifat dhe promovimet pa u kyçur në sisteme të shumta.

6. Gjeni analitikën e performancës

Softueri shpesh përfshin mjete analitike që ju lejojnë të monitoroni performancën e çdo kanali.

Kështu, këto njohuri mund t'ju ndihmojnë të merrni vendime të informuara në lidhje me strategjitë e marketingut, rregullimet e çmimeve dhe menaxhimin e përgjithshëm të të ardhurave.

5 Softueri më i mirë i menaxherit të kanaleve të hoteleve për t'u provuar këtë vit

1. OTA SYNC

ota-sync-homepage

OTA SYNC është një zgjidhje mikpritjeje e bazuar në renë kompjuterike që ndihmon lehtësojnë dhe automatizojnë rezervimet e hoteleve dhe Menaxhimi nga një platformë e centralizuar.

Një nga qëllimet kryesore të OTA SYNC është i jap mundësi të hotelet dhe partnerët e udhëtimit për të lartësojnë shërbimet e tyre dhe ripërcaktoni përvojën e të ftuarit

OTA SYNC'S karakteristika të gjithanshme përfshin 6 kategori:

 • Menaxher i kanalit,
 • Menaxhim Prone,
 • Motori i rezervimit,
 • Pagesat OTA,
 • Multi-Property Hub, dhe
 • Aplikacioni i mysafirëve.

Për më tepër, OTA SYNC ofron një lidhje 2-kahëshe me kanalet OTA, si Booking.com, AirBnB, Expedia Group, CTrip, etj.

Për më tepër, mundeni personalizoni miniaplikacionet OTA SYNC siguron ose përdorë atë hap API

për të zhvilluar zgjidhjen tuaj.

Key Features

Mjetet e menaxherit të kanalit – Ju lejon të lidhni dhe sinkronizoni kanalet tuaja OTA.

Për më tepër, mjetet e menaxherit të kanaleve sinkronizojnë kanalet OTA me aktivitetet tuaja në PMS, të gjitha nga një panel i centralizuar.

Opsioni i kalendarit – Ofron paraqitje dhe pamje të ndryshme kalendarike, në varësi të parametrave tuaj.

ota-sync-kalendar

Kështu, ju mund të shihni statusin e dhomës, numrin e netëve, planimetrinë, etj. Përveç kësaj, mund të vendosni edhe çmimet, disponueshmërinë dhe kufizimet.

ota-sync-kalendar-rezervimet

Përshtatja e opsioneve – Mund ta personalizoni pamjen tuaj rezervim online formularët, emailet, faturat dhe cilësimet, duke përfshirë logot dhe ngjyrat e personalizuara.

Pagesat OTA – Një sistem plotësisht i automatizuar që pranon pagesa në internet, në dyqan ose celular.

Statistikat dhe raportet – Ofron analitikë dhe metrikë të vlefshëm në lidhje me zënien sipas muajve, të ardhurat mesatare dhe maksimale, mbërritjet sipas vendeve dhe kanaleve, etj.

ota-sync-statistika

Në përgjithësi, OTA SYNC is një zgjidhje e gjithanshme e mikpritjes mund ta përdorni si një shtesë gjithëpërfshirëse ose modulare. 

çmimi

Çmimet varen nga numri i pronave dhe dhomave, duke filluar nga 22.08 € në muaj per 1 prone me 1 dhome. 

Për më tepër, çdo plan çmimi vjen me një provë 14-ditore falas. 

OTA SYNC: Të mirat dhe të këqijat

Pro:

🟢 Menaxher i gjithanshëm i kanalit.

🟢 Një pult i centralizuar dhe miqësor për përdoruesit.

🟢 Futje e lehtë pa pasur nevojë për ndihmën e menaxherit të llogarisë.

Cons:

🔴 Aktualisht i mungojnë veçoritë e check-in dhe Upselling në internet, por ato do të vijnë së shpejti.

2. Cubilis

cubilis-faqe kryesore

Cubilis është një menaxher kanali që ju ndihmon të menaxhoni OTA të ndryshme nga pulti i centralizuar.

Përveç kësaj, ajo gjithashtu ofron Motori i Rezervimeve, i cili integrohet me çdo faqe interneti dhe mundëson rezervime pa komision.

në lidhje me integrimet, Cubilis integrohet me:

 • Kanalet e rezervimit online, të tilla si Booking.com, Expedia, Airbnb, etj.,
 • Sistemet e pagesave si Mollie, Stripe, KBC, Worldline, etj., dhe
 • Aplikacionet PMS, si Mews, Bookingplanner, Protel, Fidelio, etj.

Key Features

Ratebox – Një mjet për krahasimin e çmimeve që nxjerr në pah çmimin tuaj më të mirë dhe e krahason atë me çmimet e ofruara nëpërmjet OTA.

Menaxhimi i normës – Ofron sinkronizim në kohë reale të çmimeve dhe shkëmben automatikisht të dhëna midis Cubilis dhe PMS sipas zgjedhjes suaj.

Shtesa & Shtesa – Mundëson rezervimin e gjërave si marrja me qira e biçikletave, mbajtja e luleve në dhomë, ofertat speciale të paketave, etj.

Vështrime dhe Raporte – Tregoni se cili kanal rezervimi jep qarkullimin më të mirë, tregoni shifrat e qarkullimit bazuar në llojin e dhomës, rregullimin, etj.

Pagesat e optimizuara – Automatizon procesin e pagesës, pranon pagesa direkte ose garanci pagese kur rezervoni online, ofron opsione të shumta pagese, etj.

çmimi

Planet e çmimeve ndryshojnë sipas numrit të dhomave, pra çmimet variojnë nga 40 € në muaj për 1 dhomë deri në 610 € në muaj për 100 dhoma.

Cubilis ofron gjithashtu një provë falas.

cubilis-çmimi

Kubis: Të mirat dhe të këqijat

Pro:

Integrime të shumëfishta me OTA të ndryshme.

🟢 Një mjet për krahasimin e çmimeve.

Opsione të avancuara të raportimit.

Cons:

🔴 Kompleks për t'u mësuar për përdoruesit që nuk kanë njohuri për teknologjinë.

🔴 Jo aq optimale për menaxhimin dhe shpërndarjen e avancuar të të ardhurave.

🔴 Mund të jetë i kushtueshëm për hotelet e vogla.

3. Hostaway

hostaway-homepage

Hostaway është një softuer i menaxherit të kanaleve për qiratë e pushimeve, duke ofruar një sërë veçorish që përfshihen 8 kategori kryesore:

 • Menaxher i pronës
 • Menaxheri i kanalit
 • Mjetet e automatizmit
 • Komunikim
 • Marketing
 • operacionet
 • Shërbimet, dhe
 • Analitika dhe Raportimi.

Një nga veshjet më të forta të Hostaway është fleksibiliteti dhe personalizimi që u ofron hotelierëve për shkak të hap API.

Kështu, ju mund të përdorni API-në e hapur për të ndërtoni mjete shtesë dhe gjithashtu përdorni Zapier për t'u lidhur çdo platformë për Hostaway. 

në lidhje me integrimet, Hostaway integrohet me Airbnb, Expedia, Vrbo, Booking.com, HomeAway, Stripe, etj.

Key Features

Multi-Kalendar –  Ofron një pasqyrë të koduar me ngjyra të rezervimeve bazuar në parametrat e zgjedhur. Ju gjithashtu mund të bëni përditësime në masë.

Mbështetje me shumë njësi - Ju mundëson të lidhni disa lloje dhomash me prona të vetme nën një listë. 

Megjithatë, mbani në mend se shumë njësi duhet të jenë në të njëjtën adresë, me të njëjtat pajisje dhe strategji çmimesh.

Pagesat e automatizuara – Automatizoni pagesat e mysafirëve si p.sh rezervime, taksat, tarifat shtesë, qëndrimet e zgjatura dhe depozitat e dëmtimit.

Analitika dhe Raportimi – Siguroni raporte të personalizueshme për tuaj KPIs, raportet e zënies, deklaratat e pronarëve, raportimi financiar, etj.

Menaxhimi i të ardhurave – Ju mundëson të maksimizoni të ardhurat tuaja gjatë sezoneve të ulëta dhe të larta duke vendosur zbritjet, ofertat speciale, etj., me modifikime në masë.

çmimi

Hostaway ka përshtatur çmimet në varësi të nevojave tuaja dhe pa provë falas.

Hostaway: Të mirat dhe të këqijat

Pro:

🟢 Shërbim i shkëlqyer ndaj klientit.

🟢 Raporte financiare të personalizueshme.

🟢 Hap API dhe integrime të shumta.

Cons:

🔴 Një kurbë mësimi më e pjerrët.

🔴 Duhet shumë kohë për të ngarkuar informacionin dhe për t'u lidhur me çdo kanal.

🔴  Jo të gjitha sistemet janë të integruara me konfigurimin fillestar.

4. Menaxher i kanalit STAAH

staah-faqja kryesore-faqja e internetit

STAAH është softuer i menaxhimit të kanaleve të bazuara në cloud, i fokusuar në menaxhimin e të ardhurave për të monitoruar konkurrencën dhe për të rregulluar çmimet e dhomave në bazë të kërkesës dhe zënies.

STAAH gjithashtu funksionon si një sistemi global i shpërndarjes online (GDS), duke ju lidhur me agjentë të shumtë udhëtimesh nëpërmjet 4 sistemeve kryesore GDS:

 • Sabre, 
 • Amadeus, 
 • Hapësira botërore, dhe 
 • Kanalet Galileo PLUS IDS.

Përveç kësaj, motori metakërkues shfaq tarifat e dhomave nga kanale të shumta online brenda një platforme të vetme.

STAAH është gjithashtu i pasur kur bëhet fjalë për integrimet, dhe ofron integrime me OTA të ndryshme, PMS, porta pagese etj.

Key Features

Menaxheri i kanalit – Mbulon proceset e automatizimit dhe shpërndarjes nëpërmjet panelit të centralizuar.

Menaxhimit të inventarit - Ofron një sërë veçorish për të mbajtur inventarin tuaj të saktë në kohë reale, lëshoni gradualisht inventarin tuaj në kanale, inventarin me kapak, etj.

Menaxhimi i normës dhe të ardhurave - Ofron veçori të rregullueshme dhe dinamike të çmimeve bazuar në kërkesën, sezonet ose komisionet e kanalit

Sistemi Qendror i Rezervimeve (CRS) – Ofron një panel të centralizuar me një pamje kalendarike të inventarit tuaj me rezervime nëpër kanale.

Vështrime – Analizoni të dhënat e performancës nëpër kanalet e rezervimit, në mënyrë që të mund të gjurmoni rezervimet, të ardhurat dhe kohën e ofrimit sipas kanalit.

çmimi

Çmimi nuk është i shënuar në faqen e internetit, por sipas Capterra, çmimet fillojnë nga 80 dollarë në muaj, dhe ka një provë falas.

STAH: Të mirat dhe të këqijat

Pro:

  Përditësim në kohë reale të çmimeve dhe ndarjeve të dhomave. 

  Një pjesë e një sistemi të rezervimit të hoteleve GDS për të zgjeruar dukshmërinë dhe shtrirjen tuaj.

  Një panel i vetëm menaxhimi për të parë rezervime të shumta.

Cons:

🔴 Jo gjithmonë intuitiv për të vendosur disa parametra.

🔴 Sinkronizimi mund të vonojë ndonjëherë.

5. eZee Absolute

ezee-absolute-homepage

eZee Absolute is një tërësisht Sistemi PMS i hoteleve i bazuar në cloud që automatizon të gjitha operacionet e hotelit, nga zyra e përparme dhe e pasme mbi rezervimet deri te faturimi dhe mbajtja e shtëpisë.

Softueri është i përqendruar te mysafirët dhe ofron veçori të ndryshme për të nxitur përvojë të ftuar.

Disa nga produktet e eZee përfshijnë:

 • eZee Centrix – Menaxher i kanalit të hotelit,
 • Rezervimi eZee – Software Rezervimi i Hoteleve
 • eZee Panorama – Softuer për krijimin e faqeve të internetit të mikpritjes, etj.

Përveç të qenit plotësisht i bazuar në cloud, eZee Absolute inkurajon shërbimet pa kontakt nga check-in në check-out dhe të gjithë hapat në mes.

eZee integron me motorë metakërkimi, si TripAdvisor, Trivago, Google Hotel Ads, etj., me porta të ndryshme pagesash, OTA kryesore, portalet e shpërndarjes së ushqimit, etj.

Key Features

Paneli me një pikë - Menaxhon të gjitha kanalet dhe rezervimet tuaja online nga një vend.

OTA synckronizues – Shpërndan në çast të gjithë tarifën dhe inventarin e hotelit në të gjitha kanalet, të gjithë motorët metakërkues të lidhur, GDS, faqen e internetit të hotelit dhe faqen FB.

Mjeti i Menaxhimit të të Ardhurave – Nxjerrë automatikisht strategjinë e çmimeve dhe vlerëson BAR (Norma më e mirë e disponueshme me pakicë).

Vlerëso mjetin e blerësit – Monitoron normat e inventarit të konkurrentit tuaj dhe ofron informacion në kohë reale për ato tarifa.

Mjetet e analitikës – Mblidhni të gjitha të dhënat përkatëse për të krijuar raporte të tilla si Analiza e të Ardhurave-OTA, ndarja mujore e të ardhurave, rezervimet sipas kanalit, etj. 

çmimi

Çmimet variojnë nga 30 deri në 450 dollarë, në varësi të numrit të dhomave, dhe çdo plan vjen me një provë falas 14-ditore.

ezee-çmimi alternativ

eZee: Të mirat dhe të këqijat

Pro:

🟢 Menaxhimi i shumë pronave nga një panel i vetëm. 

🟢 Një shumëllojshmëri integrimesh.

🟢 Një aplikacion celular për shërbimet pa kontakt.

Cons:

🔴 Ndonjëherë mund të vonojë për shkak të PMS plotësisht të bazuar në cloud.

🔴 Mungojnë opsionet më të avancuara të raportimit.

🔴 Ndryshimi në detajet e të ftuarit ndikon në të gjitha rezervimet e mëparshme të të njëjtit mysafir.

Duke It Up

Zgjedhja e softuerit më të mirë të menaxherit të kanalit të hotelit varet kryesisht nga buxheti juaj dhe nevojat e pronës.

Kështu, shikoni nëse është i softuerit veçoritë kryesore dhe funksionaliteti përputhen me nevojat e biznesit tuaj. 

Opsionet e mësipërme janë të gjitha yjet në mënyrat e tyre përkatëse, secila duke iu përshtatur nevojave specifike.

Sidoqoftë, nëse mund t'ju japim një shtytje, do ta bëjmë shkojne per OTA SYNC.

Pse duhet të zgjidhni OTA SYNC?

OTA SYNC është softuer gjithëpërfshirës për menaxhimin e kanaleve dhe pronës që lehtëson dhe automatizon çdo ditë operacionet hoteliere.

Kështu, OTA SYNC është një ndihmë e madhe nëse keni nevojë:

🔥  Thjeshtoni dhe optimizoni shpërndarja e inventarit të dhomave të hotelit nëpër kanale të ndryshme online dhe marrja e përditësimeve në kohë reale.

🔥 Minimizoj prenotim ose nën shitje falë një lidhjeje të certifikuar 2-kahëshe që sinkronizohet pa probleme në të gjitha kanalet.

🔥 Zgjeroni shtrirjen e tregut për shkak të lidhjeve dhe integrimeve të bollshme me OTA.

🔥 Rritja e të ardhurave duke qenë më i ekspozuar dhe më i dukshëm për shkak të përdorimit të sistemit të rezervimit në faqen tuaj të internetit si një kanal shtesë shitjesh

🔥 dhe shumë më tepër.

Të joshur për të gërmuar më thellë?

Regjistrohu për OTA SYNC sot për të revolucionarizuar dukshmërinë dhe performancën e pronës suaj.

Vazhdoni të Mësoni

Çfarë është një Menaxher Kanali?

Si të filloni reklamimin në Booking.com?

Si të filloni në Airbnb dhe çfarë duhet të dini?

Postimet e ngjashme
indeks