Sistemi i duhur i Menaxhimit të Pronës për hotelin tuaj

Sistemi i duhur i Menaxhimit të Pronës për hotelin tuaj

[et_pb_section admin_label = "seksioni"]
[et_pb_row admin_label = "rresht"]
[et_pb_column type = ”4_4 ″] [et_pb_text admin_label =” Teksti ”]

Zgjedhja e së drejtës Sistemi i Menaxhimit të Pronave (PMS) është një vendim i rëndësishëm, për çdo hotelier në botë. Nga funksionet bazë tek ndërfaqja e mirë e përdoruesit, zbatimi i lehtë dhe mbështetja e klientit, duke vendosur se cili ndonjëherë mund të jetë një dhimbje koke.

Një PMS është një tru që lidh të gjitha tuajat operacionet hoteliere dhe ju ndihmon kurseni kohë dhe para duke rritur të ardhurat tuaja. Disa nga automatizimet bazë janë të lidhura me menaxhimin e rezervimit, lëshimin e faturave dhe raportimin.

E gjithë kjo duhet të pasohet nga një mbështetje e shkëlqyeshme dhe e shpejtë ndaj klientit, për t'ju ndihmuar sa herë që keni një problem ose me trajnime të mira të përdoruesve.

Lista e fundit e kontrollit!

Ose çfarë duhet të kontrolloni përpara se të merrni vendimin tuaj?

Integrimet — çfarë sistemesh keni lidhur ose integruar brenda sistemit të menaxhimit të pronës (PMS)? PMS-ja juaj duhet të ketë lidhje të mira me sisteme të tjera, si menaxheri i kanalit, motori i rezervimit dhe CRM.

Imazh për postim

Lidhja me menaxheri i kanalit menaxheri i kanalit është një sistem që lidh kanalet tuaja OTA (shitje), si p.sh Booking.comAirbnb.com, Expedia.com, Hotelbeds, Webbeds, etj. Të gjitha këto kanale duhet të jenë të lidhura në mënyrë që të mos merrni asnjë prenotim të tepërt. Nëse menaxheri i kanalit është e lidhur me PMS-në tuaj ose edhe më mirë (!) e integruar me brenda PMS-së tuaj, ju mund të kontrolloni lehtësisht planet tuaja të çmimeve, kufizimet (qëndrimi minimal dhe maksimal, ditët e regjistrimit, etj.), disponueshmëria dhe informacione të tjera thelbësore që kanalet tuaja OTA u tregojnë mysafirëve të mundshëm. Lidhja duhet të jetë 2 rrugë, kështu që kur ndryshoni ndonjë gjë në PMS-në tuaj, ajo kalon drejtpërdrejt përmes menaxherit të kanalit në kanalet OTA. Dhe nëse menaxheri i kanalit tuaj merr një rezervim të ri, ai shfaqet në kalendarin tuaj PMS. Nëse lidhja është 1 drejtime, kjo nuk mjafton, do t'ju duhet të bëni akoma një punë, që mund të automatizohet.

Lidhja me motor rezervimi - motor rezervimi është front-zyra juaj online, është funksioni kryesor në faqen tuaj të internetit! Nëpërmjet motorrit të rezervimit, juaj mysafirët bëjnë rezervime direkte në çdo kohë. Atje ata mund të shohin në kohë reale disponueshmërinë e dhomës suaj, të kontrollojnë çmimet, ofertat, etj. Motori i rezervimit duhet të përputhet me dizajnin e përgjithshëm të faqes dhe markës së hotelit tuaj. Dizajni kreativ, i shpejtë, i thjeshtë dhe intuitiv, do t'ju ndihmojë të përqendroni vëmendjen në atë që është më e rëndësishme - përvojën e rezervimit të mysafirëve tuaj.

Lidhja me CRM - CRM ose Customer Relationship Management është një sistem ose mënyrë për të menaxhuar marrëdhëniet me të ftuarit dhe klientët tuaj. Nëpërmjet CRM ju mund të automatizoni emailet për mysafirët tuaj, të ndiqni ndërveprimet e tyre me hotelin tuaj dhe çfarë u pëlqen më shumë. Kjo ju ndihmon të zgjidhni strategjinë e duhur të shitjes. Nëse PMS-ja juaj ka këto funksione, është edhe më mirë.

Cloud PMS

Sistemi cloud është ofrimi i shërbimeve të ndryshme përmes internetit, duke përfshirë ruajtjen e të dhënave, bazat e të dhënave, rrjetet dhe softuerin. Re-i bazuar ruajtja bën të mundur ruajtjen e skedarëve në një bazë të dhënash të largët dhe marrjen e tyre sipas kërkesës.

PMS-ja juaj duhet të jetë në renë kompjuterike, për shumë arsye:

  • Cloud nuk është e ardhmja është e ardhmja nevoja e tashme dhe e ardhme për përmirësimin e biznesit tuaj
  • Instalim i thjeshtë– me PMS të bazuar në cloud, mund të keni një konfigurim të lehtë me më pak kohë të nevojshme për trajnim
  • Opsion më i përballueshëm– për shkak se nuk ka nevojë për konfigurim dhe mbështetje në vend (në hotel) nëse shfaqet ndonjë problem, teknologjia cloud është më e lirë se teknologjia offline.
  • Akses në celular- në çdo kohë nga kudo që mund të përdorni PMS-në tuaj. Nëse nuk ndiheni mirë, ose jeni larg, ju jeni ende në kontroll të hotelit tuaj.
  • Ruajtja e të dhënave jashtë sajtit– kjo ju ndihmon të siguroni informacionin e mysafirëve tuaj dhe nëse PMS përdor serverë cilësorë, të dhënat tuaja janë edhe më të sigurta se ruajtja në vend.

Mobile App

PMS-ja juaj duhet të ketë akses në aplikacionin celular, kjo do t'ju ndihmojë të menaxhoni hotelin tuaj ndërsa jeni në lëvizje. Qasje e lehtë, ndërfaqe e shkëlqyer e përdoruesit, shkarkim i shpejtë dhe ndërrim i shpejtë i ekranit brenda aplikacionit, këto janë gjërat që ju po kërkoni.

Mbështetja dhe trajnimi i klientit

A ofron ofruesi juaj PMS falas apo i përfshirë në çmim, mbështetje për klientët? Kjo është baza, nëse ju ngarkojnë për mbështetje të shpejtë, nëse kanë kufizime, si "ne do të përgjigjemi vetëm për klientët PREMIUM" "Ose përgjigje për 72+ orë" sado i vogël të jetë çmimi i tyre, ata përfundimisht do të bëhen të shtrenjta për ju. Një rezervim i tepërt, një dhimbje koke ose një ditë pa mbështetje mund të jetë e keqe për biznesin tuaj. Çdo sistem ka të meta dhe ne të gjithë duhet ta pranojmë këtë (përderisa ato të meta nuk janë vendimtare dhe problematike për biznesin tuaj), por ai duhet të jetë i besueshëm dhe mbështetja duhet të jetë e shpejtë në zgjidhjen e problemeve kur ato ndodhin.

Ju duhet të bëni disa pyetje:

  • A disponohet mbështetja çdo ditë të javës?
  • A duhet të prisni më shumë se një ditë për të marrë një përgjigje?
  • A ofrojnë ata ndonjë lloj trajnimi, nëse është e nevojshme?
  • A kanë ata një bazë njohurish?
  • A po i zhvillojnë vazhdimisht produktet e tyre?

Sistemet e shkëlqyera po përmirësohen vazhdimisht, funksionet e reja vijnë çdo disa javë dhe sistemi duhet të jetë i lehtë për t'u trajtuar.

Nëse ju duhet të keni disa ditë për trajnim, nëse çdo recepsionisti i ri ka nevojë për më shumë se 10 ditë për të zotëruar përdorimin e sistemit, atëherë patjetër që keni një sistem të vjetër, ndoshta me shumë funksione që janë shumë të vështira për t'u zotëruar - nëse ky është rasti, është koha për ndryshim!

[/ Et_pb_text] [/ et_pb_column]
[/ Et_pb_row]
[/ Et_pb_section]

Postimet e ngjashme
indeks