Si të filloni reklamimin në Booking.com?

Si të filloni reklamimin në Booking.com?

Në vitin 1996, holandezi Geert-Jan Bruinsma dhe partnerët e tij filluan një projekt të quajtur Booking.com, e cila u rrit dhe u zhvillua vite më parë, deri në vitin 2005, kur faqja u ble nga Priceline Group.

Pas blerjes, faqja, së bashku me përhapjen e internetit, po bën një zgjerim të madh dhe sot e kësaj dite renditet si një nga faqet më të mëdha për rezervimin e akomodimit në botë. Aktualisht, Booking.com është një lider bindës në Evropë, por përveç tyre, rritje të shitjeve po shënojnë edhe faqe të tjera rezervimi.

Si mund të reklamoni në këtë gjigant rezervimi, të tërheqni mysafirë të rinj dhe cilat janë këshillat që duhet të dëgjoni?

Përpara se të vendosni të reklamoni akomodimin tuaj në Booking, ju duhet mblidhni gjërat e vogla themelore të nevojshme për të përfunduar biznesin tuaj. Për të reklamuar në këtë, si dhe në të gjitha faqet e tjera, duhet të jeni gati për të pritur mysafirë të huaj, të ketë punonjës të trajnuar për të komunikuar në anglisht dhe mundësisht në një gjuhë tjetër të huaj. Përveç kësaj, është shumë e rëndësishme që akomodimi juaj të plotësojë kriteret e kërkuara.

Akomodimi duhet të jetë i pajisur me mobilje funksionale, lidhje interneti, tualete të pajisura, krevate, pa probleme me higjienën, dritë në dhoma, etj. është e nevojshme të kesh gjithçka elementare që do t'i duhej dikujt për t'u vendosur përkohësisht diku.

Pasi të keni pajisur akomodimin tuaj dhe të jeni kujdesur për të gjitha lejet e nevojshme për lëshimin, duhet të bëni fotografi me cilësi të lartë të akomodimit tuaj dhe të filloni të krijoni një profil në faqe. Pasi të keni plotësuar të gjithë informacionin e nevojshëm për akomodimin, ju duhet përcaktoni çmimet tuaja, dhe nëse reklamoni në sajte të tjera, atëherë sigurohuni që kalendarët të jenë të lidhur me menaxheri i kanalit për të shmangur rezervimet e dyfishta.

Në rast të prenotimit të tepërt, dhe nuk jeni në gjendje të akomodoni mysafirin, Rezervimi mund të gjejë një akomodim tjetër për mysafirin, dhe nëse ka një ndryshim në çmimin e akomodimit të ri dhe akomodimit tuaj, atëherë ata mund të llogarisin diferencën në faturë. muajin tjeter.

Si funksionon pagesa e rezervimit? Ka disa opsione se si mund të tarifoni për rezervimet e mysafirëve. Opsioni më i përdorur është tarifimi i qëndrimit gjatë natës në para të gatshme. Kur mysafiri vjen në akomodim dhe sigurohet për cilësinë, ai ju paguan me para në dorë + netë dhe taksa dhe tarifa shtesë nëse i keni. Tatimet zakonisht nënkupton një taksë qëndrimi turistik. Dhe nga tarifa shtesë, janë shpenzimet e pastrimit dhe mirëmbajtjes, ushqimi, transporti etj. Të gjitha këto kosto duhet t'i theksoni në profilin tuaj në mënyrë që të ftuarit të informohen në kohën e duhur.

Përveç pagesës me para në dorë, ju mund t'u kërkoni mysafirëve të lënë të tyren detajet e kartës së pagesës (debiti ose krediti) kur rezervoni. Për të mund të tarifoni një shumë të caktuar nga të dhënat e mbetura, duhet të keni një terminal fizik POS ose llogari në një nga sistemet e përpunimit të pagesave online.

Kërkesa që mysafirët të lënë detajet e kartës është karakteristikë për hotelet dhe suitat luksoze, ndërsa ato të kategorive më të ulëta mund të ndikohen seriozisht nga kërkesa. Përveç kartave, mysafirët mund të ofrohen pagesat e rezervimit online. Në atë rast, të ftuarit paguajnë drejtpërdrejt te Rezervimi, dhe Rezervimi më pas ju ofron Kartë virtuale informacion. Kjo Kartë Virtuale është vetëm një herë, ajo përmban shumën e saktë që duhet të paguajnë të ftuarit për qëndrimet gjatë natës, por jo për taksat dhe kostot e tjera, të cilat duhet të tarifohen drejtpërdrejt nga i ftuari. Për këtë opsion, do t'ju duhet gjithashtu një sistem përmes të cilit mund të karikoni kartat. Në atë rast, banka apo institucioni financiar që përpunon arkëtimin, mund të marrë një tarifë për kompensim dhe ato tarifa variojnë deri në 4-5% për transaksion dhe mesatarisht arrijnë në 2.5-3%.

Çdo fillim të muajit, Booking.com lëshon faturat tuaja për shërbimet e saj. Komisioni për shërbimet varion nga 12% në disa vende, për rezervim, dhe mund ta rregulloni vetë për të qenë më shumë. Në përvojën e klientëve tanë, rritja e komisionit përmes Përforcues i dukshmërisë nuk ndikon ndjeshëm në rritjen e numrit të rezervimeve.

Renditja në vend dhe numri i rezervimeve janë gjithmonë një çështje aktive për këtë faqe. Gjëja më e rëndësishme që ndikon në renditjen tuaj në lidhje me konkurrencën është sigurisht numri i komenteve të akomodimit dhe numri i rezervimeve. Për më tepër, numri i komenteve dhe rezervimeve ndikohet nga Zbritje gjeniale, e cila u jepet mysafirëve që kanë udhëtuar 5 ose më shumë herë nëpërmjet Rezervimit.

Përveç Gjeniut, programi i partnerit të preferuar gjithashtu ka një efekt pozitiv. Për të qenë në gjendje të hyni në këtë program, duhet të keni një rezultat mesatar prej më shumë se 7, të keni një normë të lartë konvertimi (të ftuarit shikojnë apartamentin dhe shpesh rezervojnë), të paguani faturat në kohë dhe të keni kalendarin tuaj të përditësuar dhe të mos ketë shumë ditë të bllokuara. Sigurisht, ky program i rekomanduar sjell me vete një kusht tjetër, dhe ai është që ju t'i jepni Rezervimit një komision 3% më të lartë se ai aktual. Sigurisht, si për Genius ashtu edhe për Partnerin e Rekomanduar, opsioni duhet të marrë pak kohë dhe kur ta keni atë opsion Rezervimi do t'ju njoftojë përmes ekstranetit tuaj.

Nëpërmjet kësaj faqeje, ju mund të postoni rregullisht promovime dhe përfitime të veçanta. Disa nga këto promocione janë të minutës së fundit, zogu i hershëm, netë falas, oferta udhëtimi, zbritje bazë për mysafirët që rezervojnë një numër më të madh netësh, por edhe një listë gjeo-çmimesh përmes së cilës mund të jepni oferta speciale për mysafirët nga vende të caktuara.

Lista e gjeo-çmimeve aktivizohet duke dërguar një mesazh nëpërmjet ekstranetit tek punonjësit e Booking për të aktivizuar një ofertë të caktuar. Të gjitha këto promovime dhe zbritje speciale ndikojnë në numrin e komenteve për akomodimin tuaj dhe gjithashtu përfaqësojnë një motivim shtesë për të ftuarit e mundshëm për të rezervuar.

Këshilla jonë është të tërhiqni mysafirë jashtë sezonit me zbritje, të jepni zbritje të hershme në mënyrë që të mund të mbështeteni në disa rezervime paraprakisht dhe të plotësoni vetëm data boshe midis rezervimeve nga minuta e fundit. Për sa i përket sezonit, rekomandimi ynë është që të mbyllet lirisht programi i partnerit të rekomanduar për nja dy muaj, sepse gjatë sezonit sigurisht që kërkesa është e madhe, kështu që nuk ka nevojë të paguajë komision shtesë.

Ajo që është shumë e rëndësishme me këtë, dhe me të gjitha faqet e tjera, është që të keni një kalendar të përditësuar, që të mos keni probleme me rezervimet dhe t'u përgjigjeni rregullisht mesazheve për mysafirët. Për të qenë më të përditësuar në përgjigjen ndaj mesazheve, mund të konfiguroni përgjigjet automatike, të cilat vizitorët do t'i marrin menjëherë pas rezervimit ose kur dërgojnë një kërkesë. Përveç kësaj, ju mund të konfiguroni mesazhe shabllone në shumë gjuhë, në mënyrë që të mos keni nevojë të shkruani shpjegime për mysafirët çdo herë. Mesazhet shabllone mund të jenë për udhëzime për pagesën e një paradhënieje, si të shkoni në akomodim (lidhja dhe koordinatat e hartave të Google), udhëzime për hyrje dhe dalje nga akomodimi, etj.

Rezervimi u ofron partnerëve të tij një gamë vërtet të gjerë mundësish dhe mund të shkruhet një libër për të gjitha opsionet dhe situatat, por ajo që është evidente është se kanali i rezervimit është shumë i rëndësishëm dhe është e dëshirueshme që të jetë i dukshëm në faqen e tyre.

Postimet e ngjashme