10 këshilla ekspertësh për të marrë më shumë rezervime në Airbnb

10 këshilla ekspertësh për të marrë më shumë rezervime në Airbnb

A ke ditur atë 4 milionë hostë në Airbnb kontribuojnë në mbi 7 milionë listime? Prandaj, të qëndrosh jashtë në këtë det me bollëk duket si një detyrë sfiduese. 

Dhe le të jemi të sinqertë, është.

Megjithatë, me një qasje, strategji dhe mjete të hartuara mirë, rruga për të pasur sukses në Airbnb mund të jetë shumë më pak e vështirë.

Kjo është ajo ku ne ndërhyjmë - për t'ju siguruar 10 këshilla ekspertësh se si të merrni më shumë rezervime në Airbnb dhe përmirësoni suksesin tuaj si host i Airbnb.

Le të zhytemi në!

Çfarë është Airbnb?

Airbnb është një platformë online që ndihmon në lidhjen e njerëzve që japin me qira pronat e tyre me udhëtarët.

airbnb-shembull

Me kalimin e viteve, Airbnb është rritur duke u bërë një nga tregjet më të mëdha dhe më të njohura në internet për qiratë afatshkurtra.

Kjo nuk vjen si befasi duke marrë parasysh shumëllojshmëria e madhe e akomodimit ju mund të merrni me qira: nga dhoma private në prona unike si kështjella ose shtëpi pemësh.

Airbnb i lejon hostët të:

 • listoni vetitë e tyre
 • caktoni çmimetdhe 
 • jepni detaje për hapësirën.

Ndërkohë, udhëtarët mund të kërkojnë strehim bazuar në vendndodhjen, datat, llojet e pronave, diapazonin e çmimeve, etj. 

Si funksionon Airbnb: Përbërja

1. Regjistrimi i hostit 

Pritësit regjistrohen në platformën Airbnb, krijojnë një profil dhe ofrojnë informacione për pronën e tyre, duke përfshirë detaje rreth hapësirës, ​​komoditeteve, rregullave të shtëpisë dhe fotografive.

2. Krijimi i Listës

Si host, ju listoni pronën tuaj dhe përfshini:

 • një titull, 
 • përshkrim, 
 • çmimi, 
 • kalendari i disponueshmërisë dhe 
 • rregullat e shtëpisë.
airbnb-privat-kopsht-parkim

3. Kërkimi dhe Rezervimi i Vizitorëve

Mysafirët e mundshëm kërkojnë akomodime bazuar në destinacionin e tyre, datat e udhëtimit dhe preferencat e tjera.

Ata mund të shfletojnë nëpër listat e disponueshme dhe lexoni komente nga të ftuarit e mëparshëm.

4. Kërkesë për rezervim

Nëse një mysafir i mundshëm i pëlqen prona juaj, ai mund t'ju dërgojë një kërkesë rezervimi, gjë që mundeni pranoni ose refuzoni bazuar në disponueshmërinë dhe pajtueshmërinë me rregullat e shtëpisë tuaj.

5. Përpunimi i Pagesave

Si host, ju duhet konfiguroni një metodë pagese të dëshiruar dhe zgjidhni një monedhë pagese

Airbnb zakonisht lëshon pagesën tënde 24 orë pas kohës së planifikuar të check-in të vizitorit.

6. Konfirmimi dhe komunikimi

Pasi të konfirmoni rezervimin, ju dhe mysafiri juaj merrni detajet e konfirmimit. 

Më pas, mund të komunikoni përmes sistemit të mesazheve Airbnb për të diskutuar detajet e regjistrimit, për të bërë pyetje dhe për të adresuar shqetësimet.

7. Regjistrohu dhe Qëndro

Mund të takoni personalisht mysafirë ose të jepni udhëzime për vetë-check-in në varësi të disponueshmërisë ose preferencës suaj.

8. Rishikimi dhe komentet

Pas qëndrimit, ju dhe mysafirët tuaj mund të lini komente.

Vetëkuptohet që komentet kontribuojnë në reputacionin e përgjithshëm të mikpritësit dhe të ftuarit.

9. Pagesa për hostet

Airbnb përpunon pagesën dhe lëshon fondet minus çdo tarifë shërbimi të zbatueshme.

10. Qendra e Rezolucionit

Në rast problemesh ose mosmarrëveshjesh, një qendër zgjidhjeje, me ndihmën e mbështetjes së Airbnb, përpiqet t'ju ndihmojë ju dhe mysafirët tuaj të zgjidhni çdo problem.

💡 Shënim

Nëse jeni i ri në Airbnb dhe dëshironi të listoni një pronë, por nuk jeni vërtet të sigurt se si të filloni, shkoni në blogun tonë Si të filloni në Airbnb dhe çfarë duhet të dini? për më shumë detaje.

10 këshilla kryesore se si të merrni më shumë rezervime në Airbnb

1. Synoni audiencën tuaj

Synimi i një audiencë specifike siguron që ju listimi është i rëndësishëm për llojet e të ftuarve që dëshironi të tërhiqni. 

Për shembull, nëse prona juaj është e rrethuar nga natyra, ekziston një shans i madh që mysafirët që preferojnë aktivitete në natyrë do të jenë më të interesuar për pronën.

Ose nëse kujdeseni për familjet me fëmijë, mobiljet për fëmijë ose disa lodra dhe lojëra do të ishin një shtesë e shkëlqyer.

2. Optimizoni Listimin tuaj

2.1. Krijoni një përshkrim dhe titull bindës të listimit

Ju mund të përdorni fjalë kyçe që mund të kërkojnë të ftuarit e mundshëm për dhe nxjerr në pah veçoritë unike të pasurisë suaj. 

Për më tepër, ju duhet japin informacion të plotë në lidhje me hapësirën, komoditetet dhe atraksionet aty pranë.

rreth-seksion

2.2. Përdorni fotografi me cilësi të lartë

Gjëja e parë që shohin vizitorët e Airbnb janë fotot e pronës. 

Kështu, investoni në foto me cilësi profesionale me rezolucion të lartë, të cilat shfaqin pronën tuaj në dritën më të mirë (fjalë për fjalë dhe figurativisht).

Nëse ofroni diçka unike, sigurohuni që ta kapni atë në një foto.

airbnb

2.3. Plotësoni profilin tuaj

Përshkrimi i vetes është gjithashtu një faktor vendimtar për mysafirët kur zgjedhin pronën tuaj.

airbnb-superhost-shembull

Ai u mundëson mysafirëve të mundshëm të krijojnë një pamje virtuale të jush dhe personalitetit tuaj, gjë që mund t'i bëjë ata të ju zgjedhin mbi një listë tjetër.

3. Promovoni listimet tuaja në kanale të tjera

Të qenë të dukshme në platforma të shumta ju mundëson zgjeroni shtrirjen tuaj dhe tërhiqni më shumë mysafirë. 

Kjo përfshin kanale të tjera OTA por edhe media sociale.

Megjithatë, reklamimi në kanale të shumta kërkon kohë dhe është i prirur për gabime që mund të shkaktojnë prenotim të tepërt.

💡 Këshillë Pro

Një mënyrë për të shmangur rezervimin e tepërt është përdorimi i zgjidhjeve të menaxhimit të mikpritjes, si p.sh OTA SYNC, që ju mundësojnë sinkronizimi në të gjitha kanalet në të njëjtën kohë. 

otasync-faqja kryesore

Për më tepër, Menaxheri i Kanalit është gjithashtu i integruar me PMS dhe Motorin e Rezervimeve, kështu që sistemi i rezervimit në faqen tuaj të internetit mundet shërbejnë si një kanal shtesë shitjesh.

Përveç kësaj, OTA SYNC ofron gjithashtu lidhje iCAL dhe integrim API.

4. Caktoni çmime fleksibël

Përveç inspektimit të listave të ngjashme në zonat tuaja dhe vendosjes së çmimeve konkurruese, duhet gjithashtu të konsideroni të keni çmimi dinamik kjo varet nga stinët.

Jo të gjitha stinët janë të njëjta, kështu që ju duhet të rregulloni çmimet tuaja në përputhje me rrethanat.

Për shembull, në stinët e ulëta, ju mund të zvogëloni qëndrimin tuaj minimal deri në 2 netë në vend të 3.

Duke ndjekur të njëjtin parim, ju gjithashtu mundeni rrisni qëndrimin tuaj maksimal në sezonet e larta.

💡 Këshillë Pro

A e dinit se me OTA SYNC'S Lidh dhe luaj përforcues të të ardhurave, a mund të ndryshoni cilësimet e shitjeve dhe çmimeve në mënyrë të pavarur, bazuar në kufizimet e paracaktuara?

5. Rritni përvojën e mysafirëve

Sigurimi i një përvoja përfundimtare e të ftuarit është një nga mënyrat për t'i mbajtur ata të kthehen dhe të marrin komente dhe referime të shkëlqyera.

5.1 Siguroni check-in pa probleme

Mënyra "më e mirë" për të shtyrë mysafirët e mundshëm është që të keni një proces të komplikuar dhe të gjatë check-in që kërkon shumë mbrapa dhe mbrapa.

Për të thjeshtuar procesin, mund të aktivizoni AirBnb Libri i menjëhershëm, që i lejon vizitorët të rezervojnë një pronë në çast pa miratimin e hostit. 

Megjithatë, edhe pse është një opsion i përshtatshëm, ai mund të çojë në më shumë anulime pasi të ftuarit mund të shpërfillin detajet e listimit dhe të ndryshojnë mendje më vonë.

💡 Këshillë Pro

me OTA SYNC'S Motori i rezervimit, ju mund të merrni rezervime direkte nga faqja juaj e internetit me komision zero.

Mund ta personalizoni që të përputhet me markën dhe stilin tuaj, të përfshini një listë lehtësish, një faqe të personalizuar falënderimi, etj.

Kështu, mysafirët mund të kontrollojnë disponueshmërinë e dhomës, të shikojnë çmimet dhe të kryejnë rezervime të sigurta në kohë reale.

5.2. Përkëdheli mysafirët tuaj

Gjërat e vogla shkojnë shumë, kështu që ju mund t'i befasoni këndshëm mysafirët tuaj me shenja të vogla vëmendjeje dhe mirënjohjeje:

 • Një shishe verë falas,
 • Produkte vendase,
 • Një kuti me çokollata,
 • Udhëzues aktivitetesh,
 • Pajisje tualeti,
 • Suvenire nga zona,
 • Lule etj.

Natyrisht, lloji i dhuratës do varet nga audienca juaj e synuar dhe preferencat e tyre. 

6. Përfshi Shtesa dhe Shtesa

Ofrimi i miqve të shërbimeve, komoditeteve ose veçorive shtesë përtej akomodimit bazë është një mënyrë e mirë përmirësoni qëndrimin e tyre dhe rrisni të ardhurat tuaja.

Për shembull, mund të përfshini:

✨ Regjistrime të hershme ose dalje me vonesë,

✨ Shërbimet e pastrimit,

✨ Dërgesa ushqimore,

✨ Transfertat në aeroport,

✨ Biçikleta ose makina me qira,

✨ Paketa speciale,

✨ Pritja e ngjarjeve, etj.

💡 Këshillë Pro

OTA SYNC ofron funksionalitete premium për të thjeshtuar planifikimin dhe ekzekutimin e ngjarjeve dhe bankete brenda një ambienti mikpritjeje ose ngjarje hoteli.

Për më tepër, një zgjidhje për menaxhimin e SPA dhe Wellness riorganizon dhe përmirëson funksionimin e spa-ve të hotelit ose resortit, qendrave të mirëqenies dhe ambienteve të fitnesit.

7. Mblidhni komente pozitive

Ju duhet t'i merrni seriozisht rishikimet dhe vlerësimet dhe t'i përdorni ato për të parë fushat ku mund të përmirësoni shërbimin tuaj.

Nga ana tjetër, vlerësimet pozitive shërbejnë si një mjet i madh referimi.

Prandaj, kushtojini vëmendje nëse prona juaj është e pastër, nëse pajisjet janë duke punuar, etj. Sigurohuni gjithçka që reklamoni në Airbnb përputhet me realitetin.

💡 Këshillë Pro

Mos hezitoni t'u kërkoni mysafirëve tuaj të lënë një koment pas qëndrimit të tyre. 

me OTA SYNC, mund të dërgoni emaile të automatizuara pas rezervimit, para mbërritjes dhe pas nisjes? 

Mund të dërgoni edhe email për ditëlindje.🎁

tabela e shkasit dhe e qëllimit

8. Përditësoni rregullisht informacionin tuaj

Për të praktikuar atë që predikoni, është e nevojshme të përditësoni rregullisht çdo ndryshim në pronën tuaj, çmimet, ofertat, paketat, etj.

Për më tepër, sigurohuni që juaj Kalendari i disponueshmërisë funksionon si një hijeshi, kështu që të gjitha listimet shfaqen saktë në rezultatet e kërkimit.

💡 Shënim

Algoritmi Airbnb u jep përparësi hostëve që përditësojnë rregullisht kalendarët e tyre sepse kjo do të thotë se ata janë aktivë në platformë. 

9. Bëhuni një Superhost

Një mënyrë e shkëlqyer për të marrë më shumë rezervime në Airbnb është të bëhesh një Superhost.🚀

Megjithatë, për ta bërë këtë, duhet të plotësoni kërkesat specifike nga Airbnb.

i nxehtë për t'u bërë-superhost

10. Zbatoni Softuerin e Menaxhimit të Mikpritjes

Të jesh aktiv në Airbnb si host, qoftë edhe me vetëm një pronë, është një detyrë që kërkon kohë dhe e prirur ndaj gabimeve. 

Imagjinoni të keni prona të shumta për të drejtuar dhe menaxhuar.🤯

Softuer për menaxhimin e mikpritjes mund të ndihmojë shumë sepse do ju ndihmon të automatizoni dhe lehtësoni operacionet e përditshme, aktivitetet, dërgimin e postës, kërkesat, etj. 

Si rezultat, ju do të

 • shmangni rezervimet e tepërta,
 • merrni një organizim shumë më të mirë, 
 • merrni një pasqyrë më transparente dhe 
 • merrni njohuri të thella në aktivitetet operative.

💡 Shënim

Kur duke zgjedhur softuerin e duhur të menaxhimit të mikpritjes për nevojat e biznesit tuaj, sigurohuni që vlerësoni me kujdes kërkesat tuaja specifike dhe merrni parasysh shkallëzueshmëria e zgjidhjes në fjalë.

Duke It Up

Nuk ka gjë të tillë si fillimi i lehtë apo drejtimi i biznesit, por me këshillat tona profesionale, do të jeni në rrugën e duhur për të zhbllokoni potencialin e plotë të listimit tuaj në Airbnb.

Një mjet që mund t'ju ndihmojë shumë me këtë është yni OTA SYNC, një zgjidhje mikpritjeje e bazuar në re. 

Si mund OTA SYNC Ju ndihmon të merrni më shumë rezervime në Airbnb?

OTA SYNC është një hotel dhe sistemi i menaxhimit te pasurise që ju ndihmon të automatizoni operacionet, detyrat dhe aktivitetet e përditshme në mënyrë që të thjeshtoni proceset tuaja.

Për më tepër, ai gjithashtu ofron karakteristika të pasura për të përmirësuar përvojën e mysafirëve tuaj ndërsa krijimi i të ardhurave.

🔥 Menaxheri i kanalit – Optimizon shpërndarjen e inventarit të dhomave të hotelit nëpër kanale të ndryshme online.

🔥 Menaxher i pronës – Centralizon operacionet e hotelit, duke ju lejuar të trajtoni në mënyrë efikase prenotimet, të monitoroni zënien e dhomës dhe të menaxhoni shërbimet e mysafirëve.

🔥 Motori i Rezervimeve – Një ndërfaqe miqësore për përdoruesit për vizitorët që të kontrollojnë disponueshmërinë e dhomës, të shikojnë çmimet dhe të kryejnë rezervime të sigurta në kohë reale.

🔥 Integrime të shumëfishta mbështetje në 15 gjuhë.

🔥 Multi-pronë pulti – Ju mundëson të menaxhoni vetitë e shumta nga një panel i vetëm.

🔥 Aplikacioni i mysafirëve - Ofron kontrolle të shpejta, rekomandime të përshtatura dhe njoftime të menjëhershme.

🔥 Sistemi i pagesave OTA – Një portë pagese e integruar plotësisht që përdor automatizimin për të përpunuar transaksionet në çast 

🔥 Konfigurim i lehtë i të ndryshmeve taksat specifike të tregut dhe cilësimet e përgjithshme.

🔥 Dhe shumë më tepër.

Gati për të bërë një zhytje të thellë OTA SYNC?

Regjistrohu për OTA SYNC sot dhe plotësoni praninë tuaj në Airbnb.

Vazhdoni të mësoni:

5 Arsyet kryesore pse ulen të ardhurat e hoteleve dhe zgjidhjet

Pse është kaq i rëndësishëm komunikimi me mysafirët?

5 gjërat që udhëtarët kontrollojnë përpara se të rezervojnë një hotel në internet

Postimet e ngjashme
indeks