Lloje të ndryshme të mysafirëve të hotelit

Lloje të ndryshme të mysafirëve të hotelit

Ballafaqimi me një numër të madh pasagjerësh dhe nevojat e tyre të personalizuara është një sfidë për menaxhimin e hotelit.

Strategjia e marketingut e vendosur gabimisht sjell me vete gabime të mundshme, të cilat mund të dëmtojnë reputacionin e hotelit. Njohja e grupit tuaj të synuar është çelësi për zbatimin e strategjisë, e cila do të rezultojë në një rritje të rezervimeve.

Cilët janë mysafirët tipikë që takojnë hotelet?

Personaliteti i të ftuarit është një përshkrim i profilit të të ftuarit të rezervuar në hotel, në bazë të të cilit mundësohet targetimi i tyre, krijimi i një strategjie marketingu dhe komunikimi me ta, për të shmangur gabimet e përmendura.

Përdorimi Sistemi i Menaxhimit të Pronës ju lejon të grumbulloni informacion demografik për mysafirët tuaj gjatë rezervimit, në bazë të të cilave është e mundur të kryhet segmentimi. Duke grupuar audiencën tuaj të synuar, ju mund të rrisni numrin e rezervimeve, të ardhurave, komentet e të ftuarve.

Mysafirë komercialë

Ky grup përbëhet nga të gjithë udhëtarët që kanë një buxhet të kufizuar, të cilët vendosin të udhëtojnë gjatë pushimeve. Ata janë të ndjeshëm ndaj çmimeve dhe më së shumti të interesuar për atraksionet turistike, zakonisht të shoqëruar nga guida turistike.

Vendndodhja e përshtatshme e hotelit është e rëndësishme në mënyrë që të jetë i arritshëm për të shkuar kudo. Ju mund t'u jepni miqve tuaj rekomandime për atraksionet lokale që mund të vizitojnë, një guidë lokale ose restorante me ushqime unike që do të përmirësojnë përvojën e tyre.

Udhëtarët e biznesit

Ndryshe nga grupi i mëparshëm, kjo kategori përfshin të gjithë të ftuarit që kanë ardhur për punë, ata janë më pak të ndjeshëm ndaj çmimit sepse nuk paguajnë faturën. Efikasiteti dhe shërbimi i stafit janë thelbësore, pasi këta të ftuar kalojnë pjesën më të madhe të kohës në hotel. Ata janë më pak të interesuar për atraksionet turistike, por informacioni për kafenetë dhe restorantet lokale mund të jetë i dobishëm.

Familjet

Udhëtimet familjare karakterizohen nga buxhete kryesisht strikte, të cilat presin të marrin vlerën më të madhe për paratë. Këto grupe pasagjerësh shpesh rezervojnë në një vend të përshtatshëm për fëmijët dhe të sigurt.

Ata kanë një plan të përgatitur mirë të aktiviteteve të tyre dhe mënyrat që mund të rrisin kënaqësinë e tyre mund të jenë dhënia e informacionit dhe dhënia e zbritjeve për atraksionet turistike lokale që janë përshtatur për fëmijët, një kopsht zoologjik ose një park ujor. Përveç kësaj, dhomat më të mëdha janë perfekte për këtë grup mysafirësh.

Brezi Z

Një grup udhëtarësh gjithnjë e më popullor është Gjenerata Z. Të rinj, studentë, të sapodiplomuar që preferojnë opsione më të përballueshme, kur rezervoni një dhomë hoteli presin akomodim modern, disponueshmëri Wi-Fi dhe teknologji më të avancuar.

Takimet shoqërore janë arsyeja më e zakonshme e udhëtimit të tyre, ata janë të vetëdijshëm për mjedisin dhe preferojnë përvojën e specialiteteve lokale. Ajo që i veçon është se ata ndajnë eksperiencat dhe komentet e tyre të udhëtimit në rrjetet sociale, ndaj prania e hoteleve në rrjetet sociale është shumë e rëndësishme për këtë grup udhëtarësh.

Udhëtarët e luksit

Ky grup përfshin pasagjerë që janë të gatshëm të paguajnë më shumë për përvojën e tyre unike. Ata janë kryesisht më të moshuar, në kërkim të shërbimit të lartë dhe komoditeteve të shkëlqyera.

Detyra e hotelit është të theksojë avantazhin e tij, pavarësisht nëse është një vendndodhje e shkëlqyer apo ndonjë avantazh tjetër konkurrues, në mënyrë që të tërheqë këtë kategori në hotelin e tij. Bëni një përpjekje duke dëgjuar nevojat e tyre, duke i informuar për restorantet më të mira autentike ose vendet lokale që mund të vizitojnë. Ofroni atyre një eksperiencë të paharrueshme, të cilën ata do të jenë të lumtur ta ndajnë me mjedisin.

Kuptimi i nevojave dhe dëshirave të secilit mysafir është shumë i vështirë, ndaj segmentimi i target grupit të përzgjedhur është i rëndësishëm për vendosjen e një strategjie adekuate marketingu, në mënyrë që të kuptohen më mirë dhe të plotësohen plotësisht nevojat e tyre. Mysafirët e kënaqur do të kontribuojnë në përmirësimin e reputacionit të hotelit tuaj, rritjen e numrit të rezervimeve dhe në fund të ardhura më të larta.

Postimet e ngjashme
indeks