Menaxher i kanalit kundër PMS – Cili është ndryshimi?

Menaxher i kanalit kundër PMS – Cili është ndryshimi?

Përpjekja për të zgjeruar biznesin tuaj të mikpritjes pa një sistem dhe zgjidhje të duhur të menaxhimit është një detyrë sizifiane.

Lajm i mirë është se Menaxheri i Channel dhe PMS kanë trajtuar pikat më të zakonshme të dhimbjes së hotelierëve si rezervimet e dyfishta dhe kryerja e një morie detyrash të përditshme.

Sidoqoftë, për ata që janë të rinj në industri, ndryshimet midis këtyre mjeteve mund të mos jenë gjithmonë të qarta. 

Për t'ju ndihmuar, ne kemi krahasoi Menaxherin e Kanalit me PMS kështu që ju mund të shihni se cila mund t'ju përshtatet më mirë.

Le të zhytemi në!

Menaxheri i kanalit: Çfarë është?

Një menaxher kanali është një softuer që përdorin pronarët dhe menaxherët e pronave përditësoni dhe menaxhoni:

 • Disponueshmëria e pronës, 
 • Tarifat, 
 • Rezervimet nëpër agjenci të shumta udhëtimi në internet (OTA) dhe 
 • Uebsajtet e rezervimit nga një platformë e vetme. 
menaxher kanali

Në këtë mënyrë, ju mund thjeshtoni operacionet tuaja, kurseni kohë dhe sigurohuni që informacioni i inventarit tuaj është të përditësuar dhe të qëndrueshme nëpër të gjitha kanalet.

Disa nga emrat e mëdhenj të fushës janë: OTA SYNC, Re me re, Avantio, Hotelogix, SiteMinder, etj.

Cilat janë tiparet kryesore të Menaxherit të Kanalit?

 • Menaxhimi i kanalit – Ju lejon të menaxhoni të gjitha kanalet tuaja OTA ose partnerët e shpërndarjes nga një platformë e vetme.
 • Menaxhimi i normës - Ju lejon të rregulloni me lehtësi tarifat e dhomave, shënimet dhe promovimet bazuar në nivelet e zënies, Sezonet, dhe kërkesa e tregut.
 • Menaxhimit të inventarit – Ju mundëson të shpërndani inventarin për çdo kanal OTA bazuar në performancën historike ose normat e komisionit.
 • Menaxhimi i Rezervimit – Ju lejon të merrni rezervime nga të gjitha kanalet dhe të përditësoni automatikisht kalendarët tuaj të disponueshmërisë, të menaxhoni ndryshimet, anulimet ose mos-shfaqjet nga një panel i vetëm.
veçoritë-lista e kontrollit
 • Raportimi dhe Analitika – Ofron të detajuara të ardhuratRaportet e performancës , uzurpimi dhe kanali dhe analiza e tendencave të rezervimit, normave të konvertimit dhe preferencave të klientëve për të optimizuar çmimet dhe strategjitë e marketingut.
 • Integrimi dhe Lidhja – Ju lejon të integroni tuajin menaxheri i kanalit me sisteme të tjera softuerike hoteliere si PMS, CRM ose motorët e rezervimit.

Sistemi i Menaxhimit të Pronës (PMS): Çfarë është?

PMS është softuer që ndihmon pronarët dhe menaxherët e pronave trajtojnë të gjitha aspektet e menaxhimit hotele dhe prona me qira:

Qëllimi kryesor i PMS është që automatizoni detyrat e përditshme dhe të thjeshtojë procesin e menaxhimit të pronës.

Aktualisht, zgjidhjet e njohura të PMS janë OTA SYNC, Oracle Hospitality, innRoad, Mews, etj.

Cilat janë tiparet kryesore të PMS?

 • Menaxhimi i tryezës së përparme - Ndihmon stafin e hotelit të menaxhojë rezervimet e mysafirëve, check-in dhe daljet, caktimin e dhomave, disponueshmërinë dhe gjurmimin e rezervimeve.
 • Menaxhimi i të ardhurave – Ofron të dhëna në kohë reale për disponueshmërinë e dhomave, normat e zënies, çmimet dhe të ardhurat dhe rregullon tarifat e dhomave në mënyrë dinamike bazuar në kërkesë.
 • Menaxhimi i mirëmbajtjes së shtëpisë - Ndihmon menaxhoni aktivitetet e ruajtjes së shtëpisë, të tilla si oraret e pastrimit, përditësimet e statusit të dhomës dhe kërkesat për mirëmbajtjen e shtëpisë.
 • Pika e Shitjes (POS) – ju lejon të menaxhoni shitjet dhe inventarin në restorantet e hoteleve, baret dhe dyqanet e dhuratave, duke përfshirë menaxhimin e menusë, ndjekjen e porosive dhe përpunimin e pagesave.
 • Menaxhimit të inventarit – Ju ndihmon të menaxhoni nivelet e inventarit dhe stokun e furnizimeve dhe komoditeteve, të gjurmoni përdorimin e inventarit, të porosisni furnizime dhe të monitoroni kostot.
 • Raportimi – Gjeneron raporte mbi normat e banimit, të ardhurat dhe shpenzimet për të identifikuar tendencat, për të ndjekur performancën dhe për të marrë vendime të informuara.
 • online Motori i rezervimit – Lejon vizitorët të rezervojnë dhoma në internet përmes faqes së internetit të hotelit ose platformave të rezervimit të palëve të treta dhe mund të përfshijë funksione shtesë si përmirësimet e dhomave, shtesat dhe promovimet.
pm-veçoritë

Menaxher i kanalit kundrejt PMS: Si ndryshojnë?

Një Menaxher Kanali dhe PMS janë mjete thelbësore për menaxhimin e rezervimeve të hoteleve dhe për të maksimizuar normat e zënies.

Sidoqoftë, ata shërbejnë për qëllime të ndryshme.

menaxher-kanal-vs-PMS

Në përgjithësi, PMS kujdeset për i brendshëm operacionet hoteliere, ndërsa a Menaxheri i kanalit përqendrohet në i jashtëm kanalet e shpërndarjes dhe lejon hotelet të arrijnë një audiencë më të gjerë.

PMS-central-reservation-system-and-channel-management

Përveç kësaj, PMS mbulon një gamë më të gjerë funksionesh, ndërsa një Menaxher Kanali është shumë më specifik.

Në ditët e sotme, shumë PMS përfshijnë menaxherin e kanalit brenda fushës së tyre.

Menaxher i kanalit kundrejt PMS: Cili mund t'i përshtatet më mirë nevojave tuaja?

Të dy PMS dhe Menaxher i Kanalit kanë përfitimet e tyre unike dhe zgjedhja e duhur do të varet nga nevojat dhe kërkesat e hotelit tuaj. 

Përfitimet

Zgjerimi i shtrirjes dhe dukshmërisë së hotelit tuaj përmes kanaleve të jashtme është një nga qëllimet tuaja kryesore nëse sapo po filloni një udhëtim mikpritjeje.

Kështu, duke zgjedhur për Menaxheri i Kanalit ka më shumë kuptim.

Megjithatë, vetëm Menaxheri i Kanalit nuk mjafton ndërsa biznesi juaj rritet ose keni prona të shumta.

Atëherë do t'ju duhet një zgjidhje më komplekse që gjithashtu i jep përparësi operacioneve të brendshme - PMS.

Në fund të fundit, shumë hotele përdorin një PMS dhe një Menaxher Kanali për të optimizuar operacionet e tyre të brendshme dhe menaxhimin e shpërndarjes.

Për më tepër, ka një zgjidhje mikpritjeje ku nuk duhet të zgjidhni midis të dyjave, por të korrni përfitimet e të dyjave - OTA SYNC.

OTA SYNC – Një PMS Gjithë-në-Një

OTA SYNC është një sistem gjithëpërfshirës i menaxhimit të hoteleve dhe pronave cloud me 3 qëllime kryesore:

✨ Për aerodinamike operacionet tuaja të përditshme të brendshme të hotelit,

✨ Për rrisni shikueshmërinë e hotelit tuaj dhe shtrirje, dhe

✨ Për t'i siguruar mysafirëve tuaj përvoja më e mirë e të ftuarit.

Pra, si bën softuerin tonë arritur atë? Ajo ofron një të gjerë varg karakteristikash dhe mjetet nën një çati:

🛎️ PMS - Një sistem i centralizuar i tavolinës së përparme që lehtëson dhe automatizon detyrat e përditshme nga menaxhimi i disponueshmërisë së dhomës, strategjia e çmimeve dhe kufizimet deri te raportimi.

🛎️ Menaxheri i kanalit - Një asistent i fuqishëm për ta bërë pronën tuaj më të dukshme në kohë reale nëpër OTA dhe kanalet e rezervimit.

🛎️ Motori i Rezervimeve – Një sistem qendror rezervimi që shfaq disponueshmërinë dhe tarifat e drejtpërdrejta, ofron shitje dhe ndër-shitje të produkteve dhe shërbimeve përkatëse, etj.

🛎️ Paneli me shumë prona – Një platformë e centralizuar për të menaxhuar prona të shumta pa pasur nevojë të ndërroni skeda.

🛎️ Pagesat OTA – Një portë pagese plotësisht e integruar që përpunon menjëherë transaksionet në një mënyrë të sigurt dhe të sigurt.

🛎️ Aplikacioni i mysafirëve - Një aplikacion plotësisht i personalizueshëm që përmirëson përvojën dhe kënaqësinë e mysafirëve duke sugjeruar rekomandime dhe këshilla të përshtatura, kontrollime të shpejta, etj.

Cfare tjeter Përfitimet janë gati për ju?

🔥 Hyrja e lehtë pa pasur nevojë për ndihmë të jashtme.

🔥 Hyrja e menjëhershme për të gjitha figurat kryesore dhe rezervimet, duke përfshirë një skaner MRZ për dokumentet e të ftuarve nëpërmjet tonë app celular.

🔥 Prizë dhe luaj përforcues të të ardhurave që lejon çmime dinamike bazuar në kriteret dhe parametrat tuaj.

🔥 Taksa fleksibël dhe cilësime të përgjithshme që mund t'i konfiguroni lehtësisht dhe t'i bëni specifike për tregun.

🔥 Inteligjenca e avancuar e biznesit që ju jep njohuri të vlefshme të performancës, analiza të thella të biznesit dhe raportim.

Kështu, ne i drejtohemi menaxhim të plotë të hotelit, dhe me Menaxherin e Kanalit të integruar natyrshëm me PMS-në tonë, mund të menaxhoni gjithçka nga një platformë e vetme.

Gati për të testuar OTA SYNCujërat?

Regjistrohu për OTA SYNC sot për të çuar menaxhimin e pronës tuaj në një nivel tjetër.

FAQ

1. A janë PMS dhe Menaxheri i Kanalit të njëjtë?

Ndërsa mund të ketë disa mbivendosje të funksionalitetit, ato janë dy sisteme të dallueshme të krijuara për të arritur qëllime të ndryshme.

PMS është një mjet për menaxhimin e operacioneve të brendshme të hotelitNdërsa Menaxheri i kanalit përqendrohet në menaxhimin e kanaleve të jashtme të shpërndarjes.

2. Cili është roli i menaxherit të kanalit?

Menaxheri i kanalit lidh inventarin e hotelit me OTA dhe platforma të tjera rezervimi, duke e bërë të lehtë për mysafirët që të rezervojnë dhoma përmes atyre kanaleve. 

Për më tepër, ajo sinkronizon disponueshmëria e dhomave, çmimet dhe informacione të tjera në të gjitha kanalet për të shmangur rezervimin e tepërt.

3. Cili është ndryshimi midis PMS dhe motorit të rezervimit?

Dallimi kryesor është se PMS menaxhon operacionet e brendshme, të përditshme të hotelit, ndërsa Motori i Rezervimeve u mundëson mysafirëve të rezervoni një dhomë direkt nga faqja e internetit e hotelit.

Vazhdoni të mësoni:

5 Softueri më i mirë i menaxherit të kanaleve të hoteleve në 2024

Kur është koha e duhur për të ndryshuar PMS-në tuaj?

Pse duhet të zgjidhni një Cloud PMS mbi PMS në vend?

Postimet e ngjashme
indeks