Menaxhimi i të ardhurave në një periudhë të kufizimeve globale të udhëtimit

Menaxhimi i të ardhurave në një periudhë të kufizimeve globale të udhëtimit

Për shkak të përhapjes së shpejtë të Virusi i covid19 dhe shpallja e një pandemie nga KUSH, pothuajse të gjitha vendet e botës kanë vendosur një lloj kufizimi në lëvizje dhe udhëtime. Shumë nga këto vende rekomandojnë gjithashtu qytetarët e tyre që të jenë tepër të kujdesshëm në muajt e ardhshëm kur vendosin për udhëtimin dhe zgjedhjen e një destinacioni.

Pronarët dhe menaxherët hotelet, bujtinat dhe akomodimet private janë në pasiguri, ndërsa vendimet e reja merren nga dita në ditë dhe shpesh ndryshojnë në baza javore. Ata që kanë marrë vendimin të vazhdojnë të bëjnë biznes kanë një detyrë të vështirë përpara për të stabilizuar biznesin e tyre.

Është evidente se ndihma e jashtme me kushte më të favorshme kreditore është shumë e nevojshme për të dezinfektuar tërësisht akomodimin, për të siguruar të gjitha pajisjet e nevojshme për punë dhe për të siguruar që pagesa e pagave të jetë e qëndrueshme. Për më tepër, fleksibiliteti është një avantazh i shtuar. Kështu, ne shohim se shumë hotele në botë po përmirësojnë dhe përshtatin më tej konceptet e tyre. Disa hotele marrin me qira dhomat dhe suitat e tyre në baza mujore, për ata që duan të izolohen përkohësisht nga të tjerët tek ata që janë të cenueshëm ndaj situatës ose tek njerëzit që kanë nevojë për një vend të përkohshëm për të punuar deri në fillimin e punës së zyrës.

A duhet që akomodimet të ulin çmimet e tyre?

Kërkesa e ulët – ulje çmimi, një vendim si një libër, por nuk është aq e thjeshtë. Ky vendim reduktimi është më i aksesueshëm për pronarët e apartamenteve, hotelet më të vogla dhe hotelet e kategorisë më të ulët. Ky tundim duhet të trajtohet, sepse nëse çmimet më të ulëta ndikojnë më tej në cilësinë e shërbimit, atëherë ekziston rreziku i një problemi afatgjatë. Kur shfaqet një problem afatgjatë, të ftuarit mund të kenë dyshime për cilësinë, të kërkojnë zbritje shtesë dhe, në fund, të rrisin përkohësisht të ardhurat, të sjellin komplikime shtesë.

Menaxherët dhe pronarët duhet t'i qasen me kujdes krijimit të një strategjie çmimi. Zbritjet dhe përfitimet janë të dëshirueshme, por preferojnë të tërheqin qëndrime afatgjatë dhe rezervime të pakthyeshme.

Ndiqni konkursin dhe lajmet aktuale nga e gjithë bota! Është shumë e rëndësishme të jeni të përditësuar me informacionet më të fundit. Qoftë aksionet që aktivizojnë akomodimet nga rrethina juaj apo hapja e aeroportit, ju duhet të jeni gati dhe të bëni ofertat tuaja në kohë. Nëse një hotel 4 * ul çmimin e tij, atëherë ai bëhet një konkurrencë për hotelet dhe apartamentet 3 *, një situatë e tillë ndryshon gjithashtu imazhin në treg.

Kontaktoni me të ftuar të rregullt! Mysafirët që frekuentojnë qëndrimin tuaj ose kanë shprehur dëshirën për t'u kthyer sërish, ka të ngjarë të ndjekin vetë lajmet për të organizuar udhëtimet e tyre të mundshme. Mëngjesi falas, zbritje për netë të shumta, transferim falas nga ose në aeroport, paketa spa, mund të jenë vetëm disa nga opsionet që mund t'u ofroni sërish mysafirëve tuaj.

Mos anuloni udhëtimet, lëvizni datat – një veprim që praktikojnë shumë agjenci dhe akomodime në mbarë botën. Nëse keni ende rezervime të anuluara në periudhën e ardhshme, informoni mysafirët tuaj se ata mund të ndryshojnë vetëm datën e qëndrimit. Ofroni atyre alternativa ose përfitime të mundshme në rast se ata vendosin të mbajnë datën e tyre ose thjesht të ndryshojnë qëndrimin e tyre.

Fokusohuni në rezervimet individuale! Rezervimet në grup, GDS, aranzhimet e udhëtimit dhe udhëtimet e biznesit do të kërkojnë më shumë kohë për t'u rikuperuar. Rezervimet individuale do të kthehen më shpejt dhe suksesi mund të arrihet më lehtë.

Faqja juaj e internetit dhe motori i rezervimeve! Agjencitë e udhëtimit dhe ata që ju kanë kontaktuar përmes sistemeve të shpërndarjes ka të ngjarë të duan hapësirë ​​shtesë për bashkëpunim të drejtpërdrejtë. Ju mund të krijoni kode promocionale për këto agjenci në sistemin tuaj të motorit të rezervimit, në mënyrë që ato të kenë përfitime shtesë për rezervimet e tyre. Kjo redukton varësinë nga sistemet e shpërndarjes dhe pyetja është se sa prej tyre do ta kapërcejnë këtë krizë dhe në çfarë forme do të jenë të disponueshme më vonë.

Turizmi lokal – Dizenjoni përfitime shtesë për qytetarët. Akomodimi jashtë zonave urbane, ku ato janë më pak të mbushura me njerëz, ka një potencial të veçantë.

Gjithçka që dinim në vitet e kaluara dhe çfarë parashikuam për këtë vit, tani duhet të vendoset aside. Hapet një fletë e re dhe ne futim rregulla krejtësisht të reja dhe përshtatemi me to. Qëllimi është që të mos ketë valë të re të epidemisë, të mbrojmë veten, punonjësit, mysafirët tanë dhe të gjithë mysafirët dhe bashkëqytetarët e mundshëm. Gjatë pushimeve, lakmia nuk duhet të shprehet dhe çmimet duhet të rriten në mënyrë drastike, sepse të ftuarit kujtojnë dhe mund t'ju anashkalojnë lehtësisht herën tjetër. Planifikoni qëllimet tuaja afatshkurtra, afatmesme dhe afatgjata, formoni një strategji që ju dhe punonjësit tuaj do të ndiqni në përputhje me këshillat e ekspertëve dhe situatën aktuale në turizëm.

Postimet e ngjashme