5 motorët më të mirë të rezervimit të hoteleve për t'u provuar në 2024

5 motorët më të mirë të rezervimit të hoteleve për t'u provuar në 2024

Mashtrimi midis pronave të shumta dhe rezervimeve është shpesh i prirur për gabime dhe rezervime të dyfishta.
Mund të jetë stresuese, kërkon kohë dhe e lodhshme përpjekja për të menaxhuar të gjitha rezervimet kur të vijë sezoni.

Për fat të mirë, Motorët e rezervimit të hoteleve kanë thjeshtuar dhe automatizuar procesin e rezervimit për të dyja palët.

Sidoqoftë, pyetja është se cila do t'i përshtatet më mirë nevojave dhe buxhetit tuaj.

Këtu hyjmë - për të hedhur dritë motorët më të mirë të rezervimit të hoteleve dhe t'ju ndihmojë të zgjidhni zgjidhjen më të përshtatshme.

Le të zhytemi në!

Çfarë është motori i rezervimit të hoteleve (HBE)?

An Hotel Booking Engine (HBE) është softuer që ju ndihmon menaxhoni dhomat dhe akomodimet tuaja të hotelit në internet, duke i lejuar mysafirët t'i rezervojnë ato lehtësisht. 

Ato zakonisht integrohen në faqet e internetit të hoteleve ose në platformat e agjencive të udhëtimit në internet (OTA). lehtësoni përvojat pa probleme të rezervimit për mysafirët.

funksionet e motorit të rezervimit të hoteleve

Nga ana tjetër, ai i lejon mysafirët të kërkojnë dhoma të disponueshme, të shikojnë informacionin e hotelit dhe të bëjnë rezervime në kohë reale.

Megjithëse HBE-të mund të ndryshojnë, ato zakonisht ndajnë disa veçori kryesore.

Karakteristikat kryesore të motorëve të rezervimit të hoteleve

1. Kërkimi dhe filtrimi

Ju mund të kërkoni për hotele bazuar në kritere të ndryshme, të tilla si vendndodhja, datat, llojet e dhomave dhe komoditetet.

Në këtë mënyrë, ju mund ngushtoni opsionet bazuar në preferencat.

2. Disponueshmëria në kohë reale 

Ofron informacione të përditësuara mbi disponueshmërinë e dhomave, duke ju lejuar të shihni se cilat dhoma janë të disponueshme për rezervim në çdo kohë.

3. Çmimet dhe zbritjet

Mund të shikoni tarifat e dhomave, ofertat speciale dhe zbritjet.

HBE shpesh përfshin çmimi dinamik, duke rregulluar normat në bazë të kërkesës, tendencat sezonale dhe koha e prenotimit.

pse-to-use-best-hotel-booking-motor

4. Rezervim i sigurt

HBE-të sigurojnë transaksione të sigurta nga duke u integruar me portat e pagesave, duke i lejuar mysafirët të bëjnë rezervime dhe pagesa në internet.

5. Integrimi me Sistemet e Menaxhimit të Pronës (PMS)

HBE-të mund të integrohen me PMS-në e hotelit për të sinkronizuar disponueshmërinë e dhomave, rezervimet dhe të dhëna të tjera përkatëse.

Motorët e rezervimit të hoteleve (HBE) kundrejt agjencive të udhëtimit në internet (OTA)

Si HBE ashtu edhe OTA shërbejnë role të rëndësishme në industrinë e hotelerisë, por kujdesen për nevoja dhe preferenca të ndryshme.

Prandaj, një hotel mund të zgjedhë t'i japë përparësi Motorit të tij të Rezervimit të Hoteleve sesa të mbështetet vetëm në OTA për shkak të:

 • Të ardhurat direkte

Kur të ftuarit rezervojnë drejtpërdrejt përmes faqes së internetit të hotelit duke përdorur Motorin e Rezervimeve të Hoteleve, hoteli shmang pagesën e komisioneve për OTA-të e palëve të treta. 

Kjo do të thotë se një përqindje më e lartë e të ardhurave nga rezervimi shkon drejtpërdrejt në hotel, duke kontribuar në rritjen e përfitimit.

 • Besnikëria e markës

Rezervimet e drejtpërdrejta ndihmojnë në ndërtimin dhe përforcimin e besnikërisë ndaj markës, duke çuar në përsëritje të mundshme të biznesit dhe referime pozitive nga goja në gojë.

 • Kontroll mbi çmimet dhe politikat

Hotelet kanë më shumë kontroll mbi strategjitë dhe politikat e tyre të çmimeve kur rezervimet bëhen përmes motorit të tyre të rezervimit. 

Ata munden zbatoni promovime të veçanta, zbritje ose programe besnikërie të përshtatura për nevojat e tyre specifike pa u kufizuar nga marrëveshjet OTA.

 • Shitje e personalizuar

HBE-të lejojnë shitje të personalizuara duke u ofruar miqve shërbime, komoditete ose përmirësime të dhomave gjatë procesit të rezervimit. 

 • Fleksibilitet dhe personalizim

HBE-të ofrojnë më shumë fleksibilitet për sa i përket personalizimit, sepse ju mund të përshtatni procesin e rezervimit, ndërfaqen e përdoruesit dhe përvojën e përgjithshme për t'u lidhur me markën tuaj.

Pavarësisht këtyre avantazheve, ne nuk nënkuptojmë që hotelet tuaja nuk duhet të përdorin OTA.

Vendosja e një ekuilibri midis rezervimeve direkte dhe partneriteteve OTA është shpesh pjesë e strategjisë së përgjithshme të shpërndarjes së një hoteli. 

Çelësi është të përdorni një kombinim kanalesh që maksimizon të ardhurat duke ruajtur kontrollin mbi përvojën e të ftuarit dhe imazhin e markës.

Dhe tani, le të kontrollojmë motorët më të mirë të rezervimit të hoteleve.

5 motorët më të mirë të rezervimit të hoteleve për të provuar këtë sezon

1. OTA SYNC

ota-sync-homepage

OTA SYNC është një gjithëpërfshirës softuer për menaxhimin e pronës së hotelit që i ndihmon hotelet të menaxhojnë pa probleme rezervimet dhe operacionet brenda një aplikacioni të vetëm.

Duke qenë një mjet gjithëpërfshirës, ​​ai ju ndihmon në çdo hap në procesin e rezervimit dhe ofron tipare që u përkasin 3 grupeve kryesore:

Përveç kësaj, OTA SYNC ofron një lidhje XML me dy drejtime me të gjitha OTA-të kryesore, por ka gjithashtu integrime të pasura me platforma si Paypal, Shirit, AdriaScan, HubSpot, etj.

Për më tepër, OTA SYNC ofron një API të hapur.

Key Features

Motori i rezervimit – Një sistem rezervimi online i integruar në faqen e internetit të një hoteli, duke i lejuar mysafirët të rezervojnë dhoma drejtpërdrejt, të kontrollojnë disponueshmërinë e dhomave, të shikojnë çmimet dhe të kryejnë rezervime të sigurta në kohë reale.

Menaxheri i kanalit – Menaxhon dhe përditëson disponueshmërinë e dhomave, tarifat dhe rezervimet në kohë reale, duke siguruar qëndrueshmëri në shumë OTA dhe platforma rezervimi

Pagesat OTA – Një portë pagese e integruar plotësisht që përdor automatizimin për të përpunuar transaksionet në çast.

Në këtë mënyrë, ju mund të pranoni pagesa të klientëve përmes kanaleve të ndryshme në internet, në dyqan ose celular.  

Qendra me shumë prona – Integrim që ju lejon të lidhni një motor rezervimi të personalizuar me faqen tuaj të internetit dhe të nxisni rezervime më të mëdha duke krijuar një përvojë më të mirë për mysafirët.

Statistikat dhe raportet – Jepni statistika të vlefshme për numrin e netëve që kanë qëndruar të ftuarit tuaj, të ardhurat tuaja mesatare dhe maksimale, zënie mujore, etj.

Aplikacioni i mysafirëve – Përshtatet me nevojat e mysafirëve tuaj dhe ofron kontrolle të shpejta, rekomandime të përshtatura, njoftime të menjëhershme, etj.

OTA SYNC është një platformë e fuqishme që ofron ushqim për të gjitha madhësitë e hoteleve, që mund t'ju ndihmojë drejtoni operacionet dhe rezervimet tuaja të përditshme në mënyrë më efikase dhe më të lehtë.

çmimi

Çmimi varet nga numri i pronave dhe dhomave. Çmimi fillon nga 22.08 € në muaj per 1 prone me 1 dhome.

Çdo plan vjen me një provë 14-ditore falas. 

Ota-sinkronizimi i çmimeve

OTA SYNC: Të mirat dhe të këqijat

Pro:

🟢 Një grup i fuqishëm karakteristikash.

🟢 Futje e lehtë pa pasur nevojë për ndihmën e menaxherit të llogarisë.

🟢 Një panel i centralizuar dhe intuitiv.

Cons:

🔴 Mungojnë veçoritë e check-in dhe Upselling në internet, por ato do të vijnë së shpejti.

2. SiteMinder

siteminder-faqja kryesore

SiteMinder është një motor rezervimi hotelesh në internet që ofron ushqim për të gjitha madhësitë e hoteleve dhe ofron zgjidhje për të rritur shitjet e hoteleve, rezervimin e drejtpërdrejtë, zënien e hoteleve dhe të ardhurat e hotelit.

ajo ofron karakteristika duke filluar nga Menaxher i kanalit të hotelit, Sistemet Globale të Shpërndarjes,

Angazhimi i mysafirëve mbi Motorin e Rezervimeve të Hoteleve në Sistemet e Menaxhimit të Pronës.

SiteMinder's karakteristikat kryesore ndahen në 7 kategori:

 • Menaxheri i kanalit
 • Motori i rezervimit
 • Vështrime afariste
 • pagesat
 • Rezervime
 • Integrimet dhe ekspertët
 • Multi-Pronave.

SiteMinder integron me më shumë se 450 kanale rezervimi dhe sisteme të shpërndarjes globale (GDS), shitës me shumicë, Sistemet e menaxhimit të pronës (PMS), etj.

Key Features

Rezervimet celulare – Ju mundëson të rezervoni nga celulari në 3 hapa.

Një kalendar fleksibël datash  – Ju lejon të rezervoni dhoma të shumta në një rezervim të vetëm.

Menaxho komentet e të ftuarve - Ju mund të aktivizoni automatikisht komentet në Tripadvisor për mysafirët që kanë qëndruar në vendin tuaj.

Përvoja e mysafirëve – Ofron shtesa, shtesa, zbritje speciale, etj., për të përmirësuar përvojën e mysafirëve.

Përpunimi i pagesave – Ofron mjete për të automatizuar pagesat tuaja, për të marrë pagesa dhe rimbursime të menjëhershme, për të dërguar kërkesa për pagesa, etj.

çmimi

SiteMinder ka 3 plane Premium me një provë falas 14-ditore secila. Çmimi ndryshon në varësi të numrit të dhomave.

siteminder-çmimi

SiteMinder: Të mirat dhe të këqijat

Pro:

🟢 Lehtë për tu vendosur.

🟢 Një numër i madh integrimesh.

Cons:

🔴 Mbështetje jo shumë e përgjegjshme ndaj klientit.

🔴 Mungesa e opsioneve të personalizimit për Motorin e Rezervimeve.

🔴 Duhet të paguani ekstra për disa veçori si shtesa.

3. Dhoma e fitimit

profitroom-faqe kryesore

Dhoma e fitimit është platforma e rezervimit që përfshin:

 • Motori i Rezervimeve të Hoteleve, 
 • Platforma e Automatizimit të Marketingut me funksionalitete CRM, 
 • Menaxherët e kanalit, 
 • Shërbimet e marketingut dixhital dhe 
 • Qasje në raportime dhe njohuri të të dhënave.

Platforma ofron zgjidhje për të përmirësuar përvojën e mysafirëve dhe për të lehtësuar procesin e rezervimit.

Përveç kësaj, ajo automatizon komunikimin e personalizuar të të ftuarve dhe ofron veçori si mundësi qëndrimi, shitje të paketave dhe rikujtues të automatizuar.

Profitroom ka integrimet me platforma të shumta, si p.sh otas, GDS, PMS, platformat e pagesave etj.

Key Features

Rikuperimi i procesit të rezervimit – Ofron një mekanizëm të integruar të rikuperimit të karrocave të braktisura.

Ndihma e disponueshmërisë – Sugjeron automatikisht alternativa për datat e padisponueshme të dhomave ose pronave të tjera brenda një grupi hotelesh. 

Çmimi dinamik – Mbështet metoda të shumta çmimi, aplikon çmime dinamike dhe ofron zbritje speciale, kode promocionale, kupona, etj.

Shumë-veti – Mundëson përditësimin në masë të çmimeve, disponueshmërisë dhe menaxhimit të kanaleve për më shumë se një pronë.

Komunikimi i automatizuar me të ftuarit – Ju lejon të konfiguroni përgjigje të automatizuara, email konfirmimi dhe mesazhe të personalizuara.

çmimi

Çmimi është sipas kërkesës.

Dhoma e fitimit: Pro dhe kundër

Pro:

🟢 Një platformë me në qendër të ftuarit.

🟢 Lehtë për t'u përdorur dhe konfiguruar.

🢢 Ka një larmi të madhe integrimesh. 

Cons:

🔴 Nuk ka çmim transparent.

🔴 Duhet të paguani ekstra për disa veçori si shtesa.

🔴 Mund të ketë defekte herë pas here.

4. brendi Rruga

innroad-faqe kryesore

rrugëRruga është një PMS i bazuar në renë kompjuterike që ofron shërbime për hotele të pavarura dhe butikë, bujtina dhe BnB, etj.

Softueri ofron zgjidhje për të thjeshtuar procesin e rezervimit, për të migruar të dhënat tuaja, për të automatizuar detyrat, për të menaxhuar të ardhurat tuaja, etj.

La karakteristikat kryesore përfshijnë:

 • Menaxhimi i Pronës
 • Motori i rezervimit
 • Menaxhimi i Detyrave
 • Menaxhimi i të ardhurave
 • Raportimi i avancuar.

Karakteristika shtesë ose opsionale që paguani si shtesë përfshijnë Përpunimin e Pagesave

Menaxhimi i kanaleve, Regjistrimi / Dalja në internet, Zhvillimi i Uebsajtit dhe Lidhjet e Rezervimit në Google.

në lidhje me integrimet, innRoad integrohet me OTA lider në industri si Google, Airbnb, Vrbo, etj.

Key Features

Motori i rezervimit të hoteleve – Ofron opsione personalizimi për PMS-në tuaj, kalendarin e disponueshmërisë në kohë reale

Vlerësoni sinkronizimin – Garanton tarifën më të mirë duke sinkronizuar tarifat dhe disponueshmërinë nëpër kanalet e rezervimit.

Përvoja e Vizitorëve – Ofron mundësinë për të përfshirë shtesa, përfitime dhe shtesa për mysafirët tuaj.

Software për menaxhimin e të ardhurave – Monitorët dhe mat performancën e pronës suaj.

Mjeti i Menaxhimit të Rendimentit – Rrit ose ul tarifat tuaja bazuar në përqindjen tuaj të zënies.

çmimi

Çmimi është sipas kërkesës dhe varet nga prona (madhësia, numri i dhomës, nevojat specifike, etj.), por është rreth 150 dollarë në muaj për shumicën e pronave.

innRoad: Pro & Cons

Pro:

🟢 Mbështetje e mirë ndaj klientit.

🟢 Lehtë për t’u përdorur. 

🢢 Ka veçori të personalizueshme të rezervimit në internet. 

Cons:

🔴 Softueri mund të dështojë herë pas here.

🔴 Rezervimi në grup nuk është i përshtatshëm për përdoruesit.

🔴 Mungojnë emailet e automatizuara të anulimit.

5. HotelRunner

hotelrunner-faqe kryesore

HotelRunner është platforma e menaxhimit të shitjeve, operacioneve dhe shpërndarjes që ofron shërbime për pronat e të gjitha madhësive.

Ai ofron veçori të ndryshme duke filluar nga Motori i Rezervimeve, Menaxheri i Kanaleve, PMS mbi Metasearch dhe Inteligjenca e Biznesit deri tek Analytics dhe Raportimi.

Edhe pse ofron veçori tipike për PMS, fokusi i tij kryesor është optimizimi i shitjeve direkte në mënyrë që të reduktohet varësia nga OTA.

Kështu, në lidhje me integrimet, HotelRunner nuk integrohet me OTA, por ju lejon të lidhni PMS-në tuaj të dëshiruar, sistemin e menaxhimit të të ardhurave, aplikacionin në ueb ose softuer të tjerë të palëve të treta.

Për më tepër, mund të përdorni HotelRunner API për të integruar aplikacionet tuaja të palëve të treta.

Key Features

Motori i rezervimit – Pranoni rezervime direkte, merrni pagesa online nga faqja juaj e internetit dhe shfaqni tarifat dhe disponueshmërinë tuaj në kohë reale.

Motori i promovimit – Ofron oferta speciale, promovime, kode kuponësh, etj.

Monedha të shumëfishta – Mbështet 159 monedha dhe norma tatimore lokale.

Autopilot – Automatizon shitjet, shpërndarjen dhe operacionet tuaja dhe aktivizon automatizimin sipas preferencave tuaja të vendosura,  

Vlerësoni inteligjencën – Krahason tarifat tuaja me konkurrentët, kontrollon tarifat tuaja në kanale të ndryshme shitjeje, etj.

çmimi

HotelRunner ka 1 Falas dhe 1 Plan Premium duke filluar nga 9.95 dollarë të faturuara në vit. Megjithatë, ju duhet të paguajnë shtesë për integrime me sisteme dhe shtesa të tjera.

hotelrunner-çmimi

HotelRunner: Të mirat dhe të këqijat

Pro:

🟢 Ndërfaqe e lehtë për t’u përdorur.

🢢 Ka një aplikacion celular.

Përditësime të shpejta dhe të sakta.

Cons:

🔴 Është i mundur vetëm faturimi vjetor.

🔴 Mbështetja e klientit nuk është shumë e përgjegjshme.

🔴 Aplikacioni rrëzohet herë pas here.

Duke It Up

Zgjedhja e motorit të duhur të rezervimit të hotelit është parësor për hotelierët dhe udhëtarët.

Për më tepër, motorët e prenotimit të hoteleve kanë theksoi rëndësinë të disponueshmërisë në kohë reale, transaksioneve të sigurta dhe përvojave të personalizuara.

Secili nga HBE-të e mësipërme ofron veçori të fuqishme për të lehtësuar proceset tuaja të rezervimit.

Megjithatë, një zgjidhje bie në sy sepse avishet e plota menaxhimi i hotelit në vend të një funksionaliteti specifik.

Për më tepër, plani i tij i çmimeve nuk ju tarifon shtesë për shtesa dhe shtesa.

Pse duhet të zgjidhni OTA SYNC?

OTA SYNC është një PMS i fuqishëm që ofron shërbime për hotele të të gjitha madhësive dhe ofron zgjidhje inovative për të thjeshtuar dhe lehtësuar operacionet tuaja të përditshme, rezervimet, pagesat, etj.

Për më tepër, OTA SYNC ju mundëson të:

🔥 Bëni hyrje të lehtë në bord që nuk kërkon ndihmë të jashtme.

🔥 Konfigurim i lehtë i cilësimeve të ndryshme tatimore specifike të tregut.

🔥 Përdorni funksionalitetet e menaxhimit premium të tilla si mbajtja e shtëpisë, përvoja e mysafirëve dhe menaxhimi i ngjarjeve brenda një prone.

🔥 Menaxhoni prona të shumta nga një panel i centralizuar pa kaluar nga një llogari në tjetrën.

🔥 Përfitoni nga mjete të thella analitike për të parë se si funksionon prona juaj.

🔥 Dhe shumë më tepër.

Të joshur për të eksploruar OTA SYNC Më shumë?

Regjistrohu për OTA SYNC sot për të automatizuar dhe përmirësuar mënyrën se si menaxhoni rezervimet. 

Vazhdoni të mësoni:

Si të tërheqni më shumë rezervime direkte?

5 gjërat që duhet të kontrolloni përpara se të rezervoni një hotel online

Pse është kaq i rëndësishëm komunikimi me mysafirët?

Postimet e ngjashme
indeks