Çfarë është një motor rezervimi? – Gjithçka që duhet të dini

Çfarë është një motor rezervimi? – Gjithçka që duhet të dini

Rezervimi përmes OTA është një mënyrë efektive për të arritur tek një audiencë më e gjerë dhe për të zgjeruar biznesin tuaj të mikpritjes. 

Sidoqoftë, sado e mrekullueshme të jetë, duhet paguajnë komisione të shtrenjta, dhe ju nuk e kontrolloni plotësisht procesin e rezervimit. 

Kështu, ju nuk mund ta përshtatni plotësisht atë për nevojat e mysafirëve tuaj.

Për fat të mirë, Motori i Rezervimeve është shfaqur si një zgjidhje e fortë që ju vë më shumë në krye dhe ju lejon të korrni përfitimet.

Por çfarë është Motori i Rezervimeve, dhe si funksionon? A është kompleks apo i sigurt për ta përdorur atë?

Vetëm një mënyrë për të zbuluar. Lexoni për të mësuar të gjitha detajet e mprehta në lidhje me Motorin e Rezervimeve.

Le të zhytemi në!

Çfarë është një motor rezervimi?

Motori i Rezervimeve është softuer që menaxhon rezervimet, pagesat dhe inventarin në industrinë e mikpritjes.

Mund ta ngarkoni në faqen e internetit të pronës suaj ose në platformat e palëve të treta në mënyrë që të ftuarit tuaj të mundshëm të mund të kërkojnë disponueshmërinë dhe të bëjnë rezervime direkt në faqen e internetit.

Përveç kësaj, motori i rezervimit gjithashtu ofron informacion në kohë reale rreth dhomave, tarifave dhe paketave të disponueshme, si dhe përditësimet e çmimeve dhe disponueshmërisë. 

Ofrojnë motorë prenotimi më të avancuar veçori të tjera të tilla si shitja, shitja e kryqëzuar dhe integrimet me aplikacione të tjera.

Pse është i paçmuar motori i rezervimit për hotelin tuaj?

Zbatimi i motorit të rezervimit ofron avantazhe dhe përfitime si për ju ashtu edhe për mysafirët tuaj.

Përfitimet për ju

1. Tarifa e reduktuar e komisionit OTA

otas janë një mënyrë e shkëlqyer për të zgjeruar shtrirjen tuaj në një pishinë më të gjerë mysafirësh dhe për të rritur mikpritjen tuaj. Megjithatë, ajo vjen me një çmim të lartë.

Nga ana tjetër, një motor rezervimi ju lejon të pranoni rezervime direkte nga faqja juaj e internetit në vend që të mbështeteni vetëm në OTA dhe zvogëloni tarifat e komisioneve.

Në këtë mënyrë, ju mbani kontrollin mbi çmimet dhe inventarin e tyre.

2. Përparësia Konkurruese

Ju mund të fitoni një avantazh konkurrues duke ofruar mysafirë një proces rezervimi më i efektshëm dhe më efikas.

Për më tepër, motori i rezervimit optimizon strategjitë e çmimeve për të maksimizoni të ardhurat duke ofruar të dhëna në kohë reale për disponueshmërinë dhe çmimin e dhomës.

Përfitimet
📌 Shënim:

Integrimi i motorit të rezervimeve me Menaxherin tuaj të Kanaleve ju lejon të krahasoni rezervimet tuaja të drejtpërdrejta me rezervimet e palëve të treta në OTA dhe kanale të tjera.

3. Operacionet e thjeshta

Motori i rezervimit mund të thjeshtojë operacionet e hotelit duke automatizimi i shumë rezervimeve dhe detyrave të inventarit.

Në këtë mënyrë, ju mund të merrni të dhëna në kohë reale për normat e zënies, inventarin e dhomave dhe të ardhurat në merrni vendime të informuara më mirë në lidhje me personelin, inventarin dhe çmimet.

Përfitimet për mysafirët tuaj

1. Përvoja e përmirësuar e mysafirëve

Motori i rezervimit thjeshton procesin e rezervimit për mysafirët, duke ofruar një ndërfaqe të lehtë për t'u përdorur dhe intuitive për të shpejt:

  • Kërko, 
  • Libri, dhe 
  • Konfirmoni rezervimet e tyre. 

Mund të ofrojë gjithashtu informacion të detajuar në lidhje me komoditetet, veçoritë dhe politikat e dhomës, duke u mundësuar vizitorëve të marrin vendime më të informuara për qëndrimin e tyre.

2. Përfitimet e rezervimit direkt

Shumë të ftuar preferojnë rezervimin e drejtpërdrejtë sepse shpresojnë të marrin një lloj përfitimi, qoftë shërbim shtesë apo zbritje.

Kështu, motori i rezervimit ju ndihmon shisni shërbimet dhe komoditetet tuaja dhe ofroni mysafirë oferta dhe promovime shtesë të paketave.

💡 Këshillë Pro

OTA SYNC'S Zgjidhje për menaxhimin e SPA & Wellness përfshin veçori për caktimin e takimeve, menaxhimin e klientit, etj., për të përmirësuar përvojat e klientit.

3. Siguria dhe siguria e të dhënave

Motorët e rezervimit sigurojnë transaksione të sigurta pagese duke ruajtur informacione të ndjeshme në mënyrë të sigurt nëpërmjet PCI DSS dhe PSD2 pajtueshmërisë, enkriptimit nga fundi në fund, vërtetimit 3D Secure, etj.

Si funksionon motori i rezervimit?

Motori i rezervimit lidhet me faqen tuaj të internetit, duke i lejuar mysafirët të kërkojnë dhoma, tarifa dhe disponueshmëri.

Kështu, kur i ftuari kërkon një dhomë në motorin e rezervimit, ata merrni opsionet e disponueshme bazuar në kriteret e tyre.

Pasi mysafiri të zgjedhë një dhomë dhe të vlerësojë, ata munden rezervoni direkt përmes motorit të rezervimit, i cili përpunon në mënyrë të sigurt pagesën.

Motorë më të fuqishëm rezervimi mund të dërgojnë automatikisht email konfirmimi.

💡 Këshillë Pro:

OTA SYNC vjen me CRM e vizitorëve për të dërguar automatikisht email, për të plotësuar të dhënat e të ftuarit, etj.

Si mund të zbatoni një motor rezervimi në uebfaqe hoteli?

Zbatimi i motorit të rezervimit është i pandërprerë sepse integrohet drejtpërdrejt me faqen tuaj ekzistuese të internetit.

Në rast se prona juaj nuk ka një faqe interneti, zgjidhni zgjidhje që ofrojnë ndërtues të faqeve të internetit.

💡 Këshillë Pro:

OTA SYNC ju mundëson të personalizoni plotësisht pamjen e motorit tuaj të rezervimit, të dërgoni email me kokë dhe funde të personalizuar, etj.

Ota-sync-preview

6 mënyra për të përdorur në mënyrë efikase motorin e rezervimeve

  • Bëni shitje direkte – Ulni tarifat e komisionit dhe kontrolloni çdo hap të procesit të rezervimit.
  • Krijo shtesë të ardhurat lumenj – Ofroni paketa dhe shtesa të ndryshme shtesë, nga promovimet, përmirësimet e dhomave dhe udhëzuesit ndërveprues deri te trajtimet spa.
  • Ngritja e vetëdijes për markën – Zgjidhni motorë rezervimi të personalizueshëm që mund t'i përshtatni sipas markës tuaj.
  • Ofroni shërbime të përshtatura – Motori i rezervimit ofron shumë informacione dhe detaje në lidhje me sjelljen tuaj të mysafirëve që mund t'i përdorni për të arritur tregun tuaj të synuar me një qasje të përshtatur.
  • Përmirësoni përvojën e mysafirëve – Siguroni një përvojë rezervimi të qetë, të qetë dhe pa probleme që kërkon vetëm disa hapa.
  • Rritja e kënaqësisë së mysafirëve – Tregoni çmimet e pronave tuaja në faqen tuaj të internetit dhe OTA që vizitorët të krahasojnë çmimet dhe të shohin se do të kenë një marrëveshje më të mirë kur të rezervojnë drejtpërdrejt.

💡 Këshillë Pro:

Aplikacioni Vizitor by OTA SYNC përshtatet me nevojat e mysafirëve tuaj dhe ofron rekomandime të përshtatura, njoftime të menjëhershme dhe kontrolle dhe dalje të shpejta.

Për më tepër, ju lejon të përfshijnë veçori të personalizuara të shitjesngriti përvojat e mysafirëve.

11 Karakteristikat kryesore që duhet të ketë motori i rezervimit

1. Ndërfaqe miqësore për përdoruesit

Motori i rezervimit duhet të ketë një ndërfaqe miqësore për përdoruesit lehtë për të lundruar dhe ofron një përvojë intuitive të përdoruesit.

Një proces rezervimi që kërkon shumë hapa dhe shumë kohë ndoshta do t'i pengojë mysafirët e mundshëm nga rezervimi.

2. Integrimi me PMS

Motori juaj i rezervimit duhet të integrohet me atë të hotelit sistemi i menaxhimit te pasurise (PMS) për të ofruar disponueshmërinë e dhomës, tarifat dhe të dhënat e inventarit në kohë reale.

💡 Këshillë Pro:

A ke ditur atë OTA SYNCZgjidhja e PMS-së ju lejon të shikoni të gjitha rezervimet, çmimet dhe kufizimet tuaja një panel i centralizuar?

3. E përgjegjshme për celularin

80% e të ftuarve preferojnë rezervimin celular për të marrë informacionin që u nevojitet. Prandaj, të kesh një aplikacion miqësor për celularin dhe vetë-shërbim është një ndryshim i lojës.

Për më tepër, duhet të jetë gjithashtu i pajtueshëm me kanalet e mediave sociale për të cilat përdorni duke promovuar pronën tuaj.

4. Përputhshmëria me shumë gjuhë

Ofrimi i mbështetjes në shumë gjuhë mund t'ju ndihmojë të zgjeroni shtrirjen tuaj në zonat jo anglishtfolëse dhe të lehtësoni procesin e rezervimit për mysafirët tuaj.

5. Opsionet e shumë-valutave

Nëse motori juaj i rezervimit ka opsionin për të paguar në monedha të shumta, ju mund të arrini tregje shumë më të gjera ndërkombëtare.

💡 Këshillë Pro:

OTA SYNC ofron opsione pagese në monedha të shumta, me kursin e këmbimit që përditësohet çdo ditë. 

6. Përpunimi i Pagesave

Ashtu si me shumë monedha, motori i rezervimit duhet të pranojë mënyra të ndryshme pagese, duke përfshirë kartat e kreditit, kartat e debitit, pagesat në internet dhe paratë e gatshme në mbërritje.

7. Opsionet e rezervimit

Motori i rezervimit duhet të ofrojë informacion të detajuar rreth llojeve të dhomave, komoditeteve, veçorive, imazheve dhe përshkrimeve.

Për më tepër, duhet t'ju lejojë vendos rregullat e rezervimit, të tilla si afatet e rezervimit, oraret e pagesave dhe politikat e anulimit.

8. Mundësitë e shitjes dhe të kryqëzimit

Çfarë vendi më i mirë se faqja juaj e internetit për të gjetur mysafirët oferta speciale, promovime ose shërbime shtesë si ditë spa, turne lokale, restorante, etj? 

Për më tepër, ju mund të ofroni tarifa promocionale për vizitorët për herë të parë ose të shpërbleni mysafirët dhe partnerët besnikë me oferta speciale.

9. Masat e Sigurisë

Meqenëse merreni me informacione shumë të ndjeshme për të ftuarit, sigurohuni që të kontrolloni se sa mirë motori juaj i rezervimit përputhet me rregullat e sigurisë dhe sigurisë. 

Duhet të jetë në përputhje me PCI DSS, të paktën.

💡 Këshillë Pro:

OTA SYNC ruan të dhënat tuaja në mënyrë të sigurt me procese të automatizuara, duke reduktuar rrezikun e mashtrimit, vjedhjes ose gabimeve manuale.

gabime të sinkronizimit të ota

10. Raportimi dhe Analiza

Për të marrë vendime të informuara për çmimet, promovimet dhe menaxhimin e inventarit, duhet të zgjidhni motorin e rezervimit që ofron raporte gjithëpërfshirëse dhe mjete analitike bazuar në performancën e pronës suaj, KPIs, Etj

11. Opsionet e personalizimit

Pamja dhe ndjesia juaj motori i rezervimit duhet të përputhet me një nga markat tuaja dhe vlerat e markës. Kështu, kërkoni motorë rezervimi të personalizueshëm që mund t'i ndryshoni, të përfshini ngjyrat dhe logot e markave, etj., për t'i bërë ato të dallueshme menjëherë.

🔥Ofruesit kryesorë në tendencë të motorëve të rezervimit

Rritja e tregut global të mikpritjes pritet të arrijë 5,816.66 miliardë dollarë marramendëse deri në vitin 2027. 

Kështu, me një normë rritjeje vjetore (CAGR) prej 5.5%, ka shumë lojtarë në fushën e mikpritjes.

Sidoqoftë, megjithëse është e mrekullueshme të kesh kaq shumë opsione, e bën gjithashtu sfiduese të dish se cilën të zgjedhësh.

Për t'ju dhënë një fillim, ne do të ndajmë ofruesit më të nxehtë të motorëve të rezervimit aktualisht në treg.

🔥 OTA SYNC - Një hotel gjithëpërfshirës dhe PMS që ofrojnë shërbime për të gjitha madhësitë e pronave dhe ofron zgjidhje që mbulojnë gjithçka nga tavolina e pritjes deri te operacionet në zyrën e pasme, me theks në përmirësimin e përvojës së mysafirëve.

🔥 Hotelier i vogel – Një sistem menaxhimi hoteli për pronat më të vogla për t'ju ndihmuar të menaxhoni operacionet e përditshme.

🔥 I ftuar – Një zgjidhje mikpritjeje që fokusohet në veçoritë e menaxhimit të pronës si pagesat, çmimet inteligjente, etj.

🔥 Re me re – Një sistem i menaxhimit të mikpritjes që kujdeset për madhësi të ndryshme pronash dhe ofron veçori të gjithanshme për të menaxhuar rezervimet, pagesat, etj.

Ofruesi i motorit të rezervimit që do të zgjidhni përfundimisht do të varet nga veçoritë e tij, madhësia e pronës suaj, opsionet e personalizimit, etj. 

Për shembull, Little Hotelier mund të mos jetë optimale nëse keni prona më të mëdha. Për më tepër, Cloudbeds është një zgjidhje e fortë, por nuk e ka një aplikacion celular, ndërsa Guesty fokusohet kryesisht në tregjet e SHBA, MB dhe Australiane.

Ju merrni foton - shqyrtoni se çfarë dëshironi të bëjë motori juaj i rezervimit dhe zgjidhni zgjidhjen për këtë shënon shumicën e kutive nëse jo të gjitha.

Sugjerimi ynë - OTA SYNC!

Si të përmirësoni procesin e rezervimit me OTA SYNC?

OTA SYNC është një zgjidhje gjithëpërfshirëse e mikpritjes e bazuar në renë kompjuterike që ofron veçori dhe mjete që adresa në përgjithësi menaxhimi i hotelit dhe jo vetëm një funksionalitet specifik.

Për më tepër, ai nuk e neglizhon rëndësinë e kënaqësisë së mysafirëve, por ju pajis me një aplikacion të fuqishëm të vizitorëve për përvojat e personalizuara të mysafirëve.

Pra, si mundet OTA SYNC ju ndihmon të rrisni prenotimet?

✅ Ofron filtra, përmbajtje, harta dhe promovime të personalizuara për pasqyrojnë markën unike të hotelit tuaj dhe siguroni një prekje të personalizuar për operacionet tuaja.

✅ Ju mundëson që caktoni një çmim dinamik në varësi të kërkesës, sezonaliteti, data të veçanta etj

✅ Ju mundëson bëni ndryshime në masë për intervale të mëdha datash, plane të normës së prodhimit automatik, etj.

✅ Menaxheri ynë i kanalit ju lejon menaxhoni dhe përditësoni disponueshmërinë e dhomës, tarifat dhe rezervimet në kohë reale dhe sigurohet që të gjitha të jenë të sinkronizuara nëpër kanale.

Motori i Rezervimeve u ofron miqve tuaj disponueshmërinë dhe tarifat e drejtpërdrejta, rrit dhe shet produktet dhe shërbimet përkatëse, ofertat dhe paketat speciale, etj.

Integrimi i shpërndarësve me shumë prona ju mundëson të lidhni një motor rezervimi të personalizuar me faqen tuaj të internetit 

Procesori i pagesave OTA automatizon menjëherë transaksionet në monedha të shumta duke mbajtur nën kontroll sigurinë e të dhënave tuaja.

✅ Aplikacioni ynë ju lejon të ekzekutoni dhe menaxhoni veti të shumta nga një panel i centralizuar pa ndërruar skeda.

Analitika dhe mjetet e raportimit t'ju ofrojë njohuri të zbatueshme të performancës së pronës.

Dhe lista vazhdon.

Jeni kurioz të gërmoni më thellë?

Regjistrohu për OTA SYNC sot për të transformuar përvojën e rezervimit për ju dhe mysafirët tuaj.

Vazhdoni të mësoni:

5 Motorët më të mirë të rezervimit të hoteleve në 2024

5 Softueri më i mirë i menaxherit të kanaleve të hoteleve në 2024

Si të tërheqni më shumë rezervime direkte?

Postimet e ngjashme
indeks