Si të filloni në Airbnb dhe çfarë duhet të dini [Udhëzues me qira]

Si të filloni në Airbnb dhe çfarë duhet të dini [Udhëzues me qira]

Nëse dëshironi të reklamoni akomodimin tuaj në Platforma Airbnb, fillimisht duhet të siguroheni që keni gjithçka që ju nevojitet për të qenë një host i suksesshëm.

Kjo faqe është specifike sepse fokusohet në duke u dhënë mysafirëve një përvojë lokale të vendit, duke i bërë ata të ndihen si në shtëpinë e tyredhe duke ofruar gjithçka që u nevojitet për një qëndrim të qetë

Për këtë arsye, është e rëndësishme të përcaktoni rolin tuaj si mikpritës: do të jeni aty për mysafirët tuaj apo thjesht do t'u dorëzoni çelësat? 

Në këtë artikull, ne do t'ju tregojmë hapat dhe do t'ju tregojmë si të filloni në Airbnb, nga përcaktimi i biznesit tuaj deri te optimizimi i përvojës së mysafirëve, duke siguruar që ju të maksimizoni potencialin tuaj në tregun e qirave.

Le të fillojmë!

Pse duhet të filloni një biznes Airbnb?

Airbnb ofron qira afatshkurtra për udhëtarët që kërkojnë një vend për të qëndruar. 

Kjo e bën procesin e marrjes me qira të lehtë për të dy nikoqirët dhe mysafirët

Pavarësisht nëse jepni me qira një dhomë rezervë në shtëpinë tuaj ose një shtëpi në plazh në të gjithë qytetin, të qenit mikpritës i Airbnb është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar para.

Këtu janë disa përfitime për të filluar biznesin tuaj Airbnb dhe çfarë mund t'ju sjellë marrja me qira këtu:

 • Fitimi i të ardhurave të përsëritura
 • Kursimi i parave në taksa
 • Diversifikimi i investimeve tuaja
 • Fitimi i përvojës në drejtimin e një biznesi me qira
 • Të kesh më shumë kohë të lirë

Si të filloni një biznes Airbnb në 9 hapa

1. Hulumtoni dhe analizoni vendndodhjen tuaj

Mund ta organizoni listimin tuaj kudo që dëshironi, por jo çdo pronë është e përshtatshme për Airbnb. 

Një Airbnb e fortë zakonisht ka disa nga këto karakteristika:

 • Pranë pikave të njohura turistike (p.sh. muzetë, vendet historike)
 • Konkurrencë e kufizuar
 • Kërkesa e qëndrueshme gjatë gjithë vitit
 • Pranë transportit publik (p.sh. autobusë, trena)

Ju gjithashtu duhet të merrni parasysh faktorë të tjerë, të tillë si rreptësia e rregullave të Airbnb në zonën tuaj dhe mirëmbajtja e nevojshme për të mbajtur pronën në gjendje të mirë.

Për shembull, pagesa e kostove të larta të mirëmbajtjes nuk ka kuptim nëse zona juaj nuk ka shumë vizitorë.

2. Kontrolloni Rregullat dhe Rregulloret

Kontrollimi i rregullave dhe rregulloreve në zonën tuaj është një hap kyç kur filloni biznesin tuaj me qira në Airbnb. 

Kjo është mjaft e rëndësishme për ta theksuar më vete.

Rregullat dhe rregulloret e qirasë për pushime po bëhen gjithnjë e më të zakonshme në të gjithë vendin dhe po i injorojnë ato mund të shkaktojë probleme për biznesin tuaj

Çfarë duhet bërë për ta parandaluar atë?

Shikoni ligjet lokale për të parë nëse qiratë e pushimeve janë të ndaluara, të rregulluara rreptësisht, të kufizuara me një kapak, gjobë ose ndonjë gjë tjetër. 

Rregulloret nuk do të thotë se nuk mund të ecni përpara, por ato mund të kërkojnë hapa shtesë. 

Për shembull, nëse tashmë zotëroni një pronë, do t'ju duhet miratimi nga të dyja ofruesi juaj i hipotekës shoqata e pronarëve të shtëpive tuaja.

Mund të ketë edhe rregulla të tjera për të kontrolluar, kështu që përpara se të filloni, duhet të siguroheni që gjithçka është në rregull.

3. Krijoni një plan biznesi

Krijimi i një plani biznesi të plotë do t'ju ndihmojë të qëndroni të organizuar, të vendosni synime të qarta dhe të arrini sukses me biznesin tuaj Airbnb.

Këtu janë hapat më të rëndësishëm për ta bërë atë siç duhet dhe për t'i përfshirë ato në planin tuaj të biznesit:

 • Përcaktoni qëllimet tuaja të biznesit – Përcaktoni se çfarë doni të arrini me Airbnb-në tuaj, si p.sh. të gjeneroni të ardhura shtesë ose të krijoni një biznes me kohë të plotë.
 • Planifikimi Financiar – Llogaritni kostot e fillimit, shpenzimet e vazhdueshme dhe të ardhurat e mundshme. Krijoni një buxhet që përfshin kostot e mirëmbajtjes, pastrimit dhe marketingut.
 • Konsiderata Ligjore – Kontrolloni rregulloret lokale dhe merrni lejet ose licencat e nevojshme. Konsideroni të formoni një person juridik si një LLC për të mbrojtur pasuritë tuaja personale.
 • Strategjia e marketingut – Zhvilloni një plan për të promovuar dhe merrni më shumë rezervime në Airbnb. Përdorni fotografi me cilësi të lartë, përshkrime tërheqëse dhe theksoni veçoritë kryesore. Përdorni mediat sociale dhe listoni faqe si Vrbo dhe Booking.com.
 • Plani i Operacioneve – Përshkruani operacionet ditore, duke përfshirë procedurat e check-in/check-out, komunikimin me të ftuarit, oraret e pastrimit dhe planet e mirëmbajtjes.
 • Përvoja e klientit – Planifikoni se si të ofroni përvoja të jashtëzakonshme të mysafirëve. Mendoni për komoditetet, prekjet e personalizuara dhe si të trajtoni pyetjet dhe komentet e të ftuarve.
 • Menaxhimi i rrezikut – Identifikoni rreziqet e mundshme dhe si t'i zbusni ato. Kjo mund të përfshijë dëmtimin e pronës, çështjet e mysafirëve ose luhatjet e kërkesës.

4. Regjistroni një subjekt biznesi juridik

Regjistrimi i një subjekti biznesi juridik sepse Airbnb juaj mund të mbrojë asetet tuaja personale dhe ta bëjë biznesin tuaj të duket më profesional. 

Opsionet më të zakonshme janë shoqëri me përgjegjësi të kufizuar (SHPK), dhe Korporatat

Biseda me një avokat mund t'ju ndihmojë të vendosni se cila është më e mira për ju.

Një SHPK ofron fleksibilitet si një partneritet dhe përfitime si një korporatë. 

Avantazhi i tij kryesor është se mbron asetet tuaja personale nga çdo problem që lidhet me biznesin tuaj Airbnb. 

Plus, me taksimin e kalimit, mund të kurseni disa para në taksa.

Një korporatë është një organizim më formal që ndan asetet tuaja personale dhe të biznesit. Përfshirja e biznesit tuaj Airbnb ofron mbrojtje me përgjegjësi të kufizuar dhe mund të ofrojë përfitime të caktuara tatimore. 

Megjithatë, formimi dhe mbajtja e një korporate mund të jetë më e komplikuar dhe më e shtrenjtë se strukturat e tjera të biznesit.

5. Përcaktoni Strategjinë e Menaxhimit të Pronës

Ka shumë mënyra për të qenë një host i suksesshëm i Airbnb, kështu që ju duhet të vendosni se cila strategji funksionon më mirë për ju. 

Ja si ta sqaroni:

Hapi 1. Kuptoj kur sa shpesh do të presë mysafirë

Hapi 2. Vendosni nëse do të përballeni me gjithçka vetë or punësoni një menaxher prone ose ofrues tjetër shërbimi për t'ju ndihmuar.

Disa detyra që mund t'ju duhet të delegoni përfshijnë mirëmbajtje, lavanderi, pastrim, apo edhe duke iu përgjigjur mesazheve të të ftuarve. 

Nëse preferoni të jeni më pak të përfshirë, merrni parasysh punësimin e një kompanie të lartë të menaxhimit të pronës. 

Ju gjithashtu mund të automatizoni disa mesazhe duke planifikuar ose përdorur Përgjigjet e shpejta të Airbnb funksion.

Pavarësisht stilit tuaj të menaxhimit, do t'ju duhet të krijoni një listë rregullash për mysafirët. 

Disa rregulla mund të vijnë nga një shoqatë e pronarëve të shtëpive, ndërsa të tjera mund të jenë specifike për pronën tuaj. 

Rregullat mund të përfshijnë:

 • Numri i të ftuarve
 • Orari i hyrjes dhe daljes
 • Politika e duhanit
 • Kufizimet për kafshët shtëpiake
 • Zonat e ngrënies
 • Orë të qeta
 • Shërbime shtesë

Një listë e qartë e rregullave të shtëpisë do të ndihmojë që mysafirët të dinë se çfarë pritet në pronën tuaj.

Pro tip:

Për t'ju ndihmuar të menaxhoni pronat tuaja, OTA Sync mund të jetë në ndihmë.

Ky i bazuar në re sistemi i menaxhimit te pasurise mund t'ju ndihmojë të menaxhoni operacionet tuaja të përditshme nga një vend, nga marrja me qira e pushimeve me një njësi të vetme në një hotel të madh me 500+ dhoma.

6. Përgatitni Airbnb-në tuaj për mysafirët

Pasi të merrni miratimin, duhet të përgatisni pronën për mysafirët. 

Mendoni se cilat pajisje dëshirojnë të ftuarit dhe shtojini ato në njësinë tuaj. 

Airbnb zbuloi se të ftuarit kryesisht kërkojnë:

 • WiFi – Përmirësoni internetin tuaj për të ofruar WiFi me shpejtësi të lartë.
 • Opsioni i vetë-regjistrimit
 • Një kuzhinë
 • Kondicioner dhe ngrohje
 • Një makinë larëse dhe tharëse
 • Parking pa pagesë
 • Hapësira e punës
 • Pets lejohen

Nëse ende nuk i keni, përpiquni t'i përfshini këto pajisje në listën tuaj. 

Për shembull, kthejeni një cep të dhomës së ndenjes në një hapësirë ​​pune me një tavolinë, një karrige të rehatshme, një printer dhe pajisje të tjera. 

Sigurohuni që të ftuarit të mund të bëjnë vetëkontroll

Përfshirja e një procesi vetë-check-in do të thotë që mysafirët mund të hyjnë në pronë pa takuar pritësin.

Ju mund ta bëni këtë duke instaluar një tastierë ose smart lock për pronën tuaj. 

Një tjetër mundësi është t'i lini një çelës stafit të ndërtesës nëse ata janë të disponueshëm 24/7.

Siguroni komoditetet bazë dhe veçoritë e sigurisë

Mbani furnizime si peshqirë shtesë, çarçafë, jastëkë dhe sapun. 

Sigurohuni që listimi juaj të ketë veçori sigurie si:

 • alarmi i tymit, 
 • fikës zjarri, 
 • numrat e urgjencës dhe 
 • një çantë e ndihmës së parë.

Shto komoditete për qëndrime familjare dhe miqësore me kafshët shtëpiake

Nëse planifikoni të strehoni familje me fëmijë ose kafshë shtëpiake, shtoni pajisje për t'i akomoduar. 

Kjo mund të përfshijë:

 • karriget e larta, 
 • enë me ujë, 
 • një krevat fëmijësh dhe 
 • sende të tjera për ta bërë më të lehtë qëndrimin e tyre.

Merrni parasysh mbrojtjen ndaj kafshëve shtëpiake duke lëvizur gjërat në rafte më të larta dhe duke u siguruar që kafshët shtëpiake të mos trokasin mbi kosha plehrash.

7. Krijoni një përvojë unike të ftuar

Megjithëse nuk kërkohet, shtimi i artikujve të mëposhtëm mund ta bëjë qëndrimin më të mirë të mysafirëve tuaj dhe të rrisë vlerësimin e listimit tuaj:

 • Snacks (si patate të skuqura ose bare granola)
 • Kafe ose çaj
 • Furnizimet e gatimit (tenxhere, tigane, tasa, pjata - ato me cilësi të mirë janë një bonus i mirë)
 • Gota (gota vere, gota)
 • Përshtatësit dhe karikuesit

Për t'u siguruar që listimi juaj është i përgatitur mirë, përdorni këtë listë kontrolli.

Ju gjithashtu mund t'u dërgoni atyre email për të personalizuar përvojën dhe për ta bërë atë më të këndshme për ta:

8. Bëni fotografi me cilësi të lartë të pronës suaj

Një listim është hapi tjetër pasi të njiheni me të drejtat dhe detyrimet tuaja si botues. 

Por së pari, duhet të keni fotografi të banesës rezolucionin më të mirë të mundshëm.

Mund të përdorni një aparat fotografik të mirë ose, akoma më mirë, të punësoni një fotograf profesionist për të bërë fotografi të hapësirës suaj. 

Për të marrë fotografi të shkëlqyera, sigurohuni që:

 • Pastroni pronën
 • Lëreni dritën natyrale
 • Bëni foto peizazhi në vend të atyre portreteve
 • Theksoni veçoritë unike, si vepra arti të lezetshme ose një kuzhinë të këndshme
 • Bëni fotografi të çdo veçorie të aksesueshmërisë

9. Rendisni pronën tuaj në Airbnb

Pra, tani që jeni gati të listoni pronën tuaj dhe filloni të pranoni mysafirë, ne po kalojmë në lëvizjen tonë të radhës: listimin e pronës tuaj në Airbnb.

Filloni duke duke krijuar llogarinë tuaj në Airbnb

Shënim: Për ta bërë këtë, do t'ju duhet tuajat ID për verifikim

Më pas, krijoni një listë brenda seksionit të profilit tuaj.

Titulli juaj duhet të tërheqë mysafirët tuaj të synuar, pavarësisht nëse është një apartament për punëtorët e largët ose një vend pushimesh familjare. 

Shënim: Titulli mund të jetë vetëm Karaktere 50, përdorni ato me mençuri. Shkurto fjalët si "dhoma gjumi" në "BR" dhe "me" në "w/".

Këtu është një shembull:

Në përshkrimin tuaj, theksoni se çfarë do të përjetojnë të ftuarit:

 • A do t'i ndihmojë ata të jenë produktivë dhe pa stres? 
 • A do të ndihet si një shtëpi larg shtëpisë? 
 • A do t'i vendosë ata në një zonë të gjallë në qendër të qytetit? 

Ndani përvojën që dëshironi të kenë të ftuarit, por gjithashtu mos harroni të përmendni ndonjë dobësi të mundshme.

Për shembull, nëse prona juaj është në një rrugë të frekuentuar, ata që flenë lehtë mund të duan të dinë për zhurmën.

Shënim: Sigurohuni që të vendosni disponueshmërinë e njësisë suaj. Qëndrimet për një natë mund të rrisin rezervimet, por kërkojnë më shumë kohë dhe përpjekje për kontrolle dhe pastrime.

Pro tip: Ke punuar shumë për të nisur biznesin tënd në Airbnb dhe për të pasur një dukshmëri. 

Mund të merrni më shumë shikueshmëri duke listuar shtëpinë tuaj me qira të pushimeve në sajte të tjera si p.sh Booking.com, Expedia, Hotels.com, etj. 

OTA Sync menaxheri i kanalit ju ndihmon të menaxhoni të gjitha listimet tuaja nga një vend.

Vetëm lidheni dhe sinkronizoni kanalet tuaja OTA dhe jeni gati për të nisur.

Filloni një biznes Airbnb në mënyrën e duhur

Deri tani, duhet të keni një ide të mirë se si të filloni në Airbnb. 

Nëse jeni gati të hidheni, ka shumë punë dhe shpërblime që ju presin.

Por para se të filloni, këtu është një këshillë e fundit: mos u përmba vetëm në Airbnb!

Meqenëse po përpiqeni të filloni biznesin tuaj të qiradhënies në Airbnb, zgjeroni shtrirjen tuaj duke listuar pronën tuaj në sajte të tjera si Vrbo dhe Booking.com. 

Kjo do të rrisë shikueshmërinë tuaj në internet pa shtuar shumë punë shtesë. 

OTA Syncmenaxheri i kanalit dhe softuer për menaxhimin e pronës ju lejon të menaxhoni të gjitha tuajat listime, rezervime, detyra, financadhe komunikimet e mysafirëve nga një vend.

Por mos e pranoni fjalën tonë për këtë! 

Provoni versionin e plotë të OTA Sync falas me një provë 14-ditore për të parë vetë dhe për të filluar biznesin tuaj Airbnb siç duhet që në fillim!

Postimet e ngjashme
indeks