Si të filloni reklamimin në Booking.com [Udhëzues hap pas hapi]

Si të filloni reklamimin në Booking.com [Udhëzues hap pas hapi]

me mbi 556 milionë vizita në Booking.com në mars 2024, platforma është padyshim një vend i përshtatshëm nëse po mendoni të listoni pronën tuaj atje.

Në të njëjtën kohë, më shumë se 29 milionë gjithsej listime të raportuara do të thotë se konkurrenca është e ashpër.

Pra, si të filloni të reklamoni në Booking.com dhe bëni tuajin pronë më e dukshme? 

Duhet të jetë mjaft e realizueshme me këshillat tona.

Le të zhytemi në!

Si funksionon Booking.com?

Booking.com është një model i bazuar në komision, që do të thotë që ju paguani një përqindje të caktuar për çdo rezervim që merrni përmes platformës.

Do të merrni një faturë në fillim të çdo muaji që përfshin të gjitha rezervimet tuaja për muajin e kaluar dhe komisionin total për ato rezervime.

Mesatarisht, është rreth 15%, por do ta dini shumën e saktë pasi të keni lexuar marrëveshjen e akomodimit kur regjistroheni në platformë.

📌 Shënim:

Booking.com nuk do të paguajë një komision nëse prona juaj ka qenë në platformë për më pak se një muaj ose nëse keni pasur më pak se 5 rezervime të tepërta në vit.

Pse duhet të reklamoni në Booking.com?

Duke përfshirë mbi 200 vende, Booking.com ofron një grup të madh udhëtarësh që kërkojnë në mënyrë aktive strehim.

Kështu, renditja e pronës suaj mund të çojë në shikueshmëri më e madhe, e cila si pasojë mund të tërheqë më shumë vizitorë dhe rezervime.

Përveç kësaj, Booking.com ofron gjithashtu:

 • Listimet falas.
 • An lehtë-to-use dhe platformë e lundrueshme.
 • shumë-gjuhëshe mundësitë.
 • 24/7 aksesi dhe mbështetja e klientit.
 • Mjetet e marketingut për t'ju ndihmuar të synoni më mirë audiencën tuaj dhe të gjurmoni fushatat tuaja reklamuese.
 • A app celular për iOS dhe Android.
 • Një mundësi për të ftuarit për të lini komente, duke vepruar si referime të fuqishme.

Për të përfituar nga reklamat në platformë, duhet të optimizoni listën tuaj për ta bërë atë më tërheqës dhe të klikueshëm.

Mund të jetë një proces i gjatë, që mbulon gjithçka, nga fotot bindëse deri te pajisjet dhe çmimet.

Megjithatë, ne jemi të lumtur t'ju tregojmë se si mund ta listoni pronën tuaj në Booking.com për ta bërë procesin më të qetë.

Si ta listoni pronën tuaj në Booking.com në 6 hapa?

Përpara se të filloni, duhet të siguroheni që akomodimi juaj, pavarësisht nga lloji i tij, të plotësojë disa kritere bazë.

Për shembull:

 • A është mjaft e pastër?
 • A ka akses në internet?
 • A ka mobilje funksionale?
 • A ka dritë të mjaftueshme të ditës?

Le të supozojmë se keni krijuar tashmë një llogari partneri dhe keni nënshkruar Marrëveshjen e Akomodimit.

Hapi 1: Zgjidhni një lloj prone 

Pasi të jeni regjistruar, mund të zgjidhni llojin e pronës që dëshironi të listoni: një hotel, B&B, pushime me qira, etj.

Kur zgjidhni një lloj prone, do të merrni një listë me përshkrime më të detajuara të pronës kështu që ju mund të shihni se cila ju përshtatet më mirë. 

Ky është një hap i rëndësishëm sepse do të përcaktojë se si do t'ju gjejnë mysafirët tuaj të ardhshëm nëpërmjet filtrave të Booking.com.

Çfarë informacioni tjetër mund të prisni të përfshini?

 • Ju gjithashtu do të duhet të hyni informacion bazë për pronën tuaj, duke përfshirë emrin, vendndodhjen dhe detajet e kontaktit.
 • Për sa i përket vendndodhjes, mundeni fiksoni vendndodhjen të pronës suaj në mënyrë që të ftuarit tuaj të dinë saktësisht se ku t'ju gjejnë. 
 • Përveç kësaj, nëse prona juaj është afër monumentet ose atraksionet e famshme, fiksimi i tij mund të rrisë edhe më tej popullaritetin e tij.

Përsëri, informacioni i hyrjes do të varet nga lloji i pronës suaj. 

Për shembull, për hotelet, ju do të jeni në gjendje të plotësoni një numër yll, pavarësisht nëse jeni një kompani e menaxhimit të pronave ose pjesë e një grupi ose zinxhiri, etj.

📌 Shënim:

Sa më shumë informacion të jepni, aq më e lehtë është për mysafirët e mundshëm që të mësojnë më shumë për pronën tuaj dhe të bëjnë një rezervim.

Kur u jepni informacion të mjaftueshëm njerëzve që shfletojnë profilin tuaj të Rezervimit, ju u mundësoni atyre të marrin një vendim të informuar dhe të godasin më lehtë "Rezervoni tani" button.

Hapi 2: Zgjidhni Komoditetet

Gjëja tjetër në rendin e ditës është të shtoni objekte ose lehtësira që ofron prona juaj. Lista fillestare përfaqëson objektet që janë më të njohura në mesin e mysafirëve.

Në rast se nuk shihni një komoditet ose lehtësi që ofroni, mundeni shtoni më shumë nga një listë më e madhe pasi të keni përfunduar regjistrimin.

Shtimi i komoditeteve është një mënyrë tjetër për të ekspozoni objektin tuaj dhe theksoni pikat e shitjes së pronës suaj.

Për më tepër, ajo ndihmon mysafirët ngushtojnë kërkimin e tyre duke ju ndihmuar të synoni në mënyrë më efektive llojin tuaj ideal të mysafirit.

Përveç kësaj, ju gjithashtu mund të zgjidhni:

 • Mëngjesi: A ofroni mëngjes? Nëse po, a është kompliment apo me pagesë?
 • Parking: A ofroni parkim? Nëse po, a është falas apo me pagesë? Është private apo publike? A duhet të rezervojnë mysafirët një vend?
 • Rregullat e Shtëpisë: Cilat janë rregullat e shtëpisë? Për shembull, cilat janë oraret e check-in dhe check-out?
 • Gjuha: Çfarë gjuhë flet stafi juaj?
 • Pets: A i lejoni kafshët shtëpiake? Nëse po, a ka ndonjë tarifë shtesë për sjelljen e kafshëve shtëpiake?

Sa më shumë lehtësi të ofroni, aq më e madhe është mundësia për të tërhequr më shumë mysafirë. Tani, ju keni përfunduar zyrtarisht seksionin e detajeve të pronës.

Hapi 3: Shto dhoma

Kur bëhet fjalë për detajet e dhomës, këtu do të shtoni informacion rreth lloji i dhomës, numri i shtretërve, madhësia e tyre dhe madhësia e dhomës.

Ashtu si me 2 hapat e mëparshëm, sa më shumë detaje të jepni, aq më mirë sepse e bën transparente atë që mund të presin mysafirët e ardhshëm.

Do të përfshini gjithashtu sa njerëz mund të strehojë një dhomë dhe nëse lejohet pirja e duhanit.

Informacione të tjera që duhet të jepni janë:

 • Llojet e banjove: Cilat lloje të banjove janë në dispozicion? (p.sh., private, e përbashkët, e brendshme)
 • Artikujt e banjës: Çfarë artikujsh ofroni në banjë? (p.sh., tualetin, peshqirët, tharëse flokësh)
 • Komoditetet e dhomës: Cilat pajisje të përgjithshme janë të disponueshme në dhomë? (p.sh., TV, gardërobë, ngrohje, kazan elektrike)

📌 Shënim:

Përfshirja e madhësisë së dhomës mund të jetë një opsion i shkëlqyeshëm për shitje nëse, për shembull, madhësia e dhomës tuaj është më e madhe se një dhomë mesatare hoteli.

Hapi 4: Vendosni çmimin

Të gjitha aspektet e listimit të pronës suaj në Booking.com janë thelbësore, por çmimi është jashtëzakonisht i rëndësishëm sepse ju duhet ta rregulloni atë të drejtë përfito.

Për më tepër, ju ende dëshironi të keni një avantazh konkurrues dhe të mos vendosni çmime shumë të larta ose shumë të ulëta.

Një gjë e mirë në lidhje me listimin në Booking.com është se mundeni gjithmonë ndryshoni çmimin tuaj sipas trendeve aktuale të tregut dhe sezonal.

📌 Shënim:

Megjithëse gjithmonë mund të ktheheni dhe të ndryshoni çmimin tuaj, është mirë të mendoni paraprakisht se me çfarë çmimi jeni të kënaqur dhe fitimprurës pas normës së komisionit.

Hapi 5: Shtoni foto

Fotot me cilësi të lartë janë thelbësore kur jepni me qira çdo lloj prone.

Formohen mysafirë të mundshëm përshtypjen e tyre të parë bazuar në këto imazhe, duke ndikuar në vendimin e tyre për të mësuar më shumë dhe përfundimisht për të rezervuar pronën tuaj.

Booking.com ju lejon të ngarkoni shumë foto në formatet .jpeg dhe .png. Çdo foto nuk duhet të kalojë 47 MB.

📌 Shënim:

Hapi 6: Vendosni Detajet Përfundimtare

Hapi i fundit në renditjen e pronës suaj është shtimi i mënyrave të pagesës, faturave dhe licencave.

Ndërsa kjo detyrë mund të duket e lodhshme në krahasim me hapat e mëparshëm, ajo është thelbësore për garantimi i transparencës në mënyrën se si e drejtoni pronën tuaj.

Kjo transparencë ndihmon në eliminimin e pyetjeve ose mosmarrëveshjeve të mundshme në lidhje me pagesat dhe rimbursimet.

Në këtë seksion, ju gjithashtu mund të tregoni nëse përdorni a Menaxheri i kanalit dhe integroni një nëse është e aplikueshme.

Booking.com ofron opsione të shumta pagese, duke përfshirë kartat e debitit dhe kreditit, PayPal, WeChat Pay dhe AliPay.

Optimizimi i listimit tuaj është thelbësor pasi është hapi fillestar për në mënyrë efektive reklamoni pronën tuaj.

💡ProTip

Nëse reklamoni në sajte të tjera, atëherë sigurohuni që t'i lidhni të gjithë kalendarët me menaxherin e kanalit për të shmangur rezervimet e dyfishta.

OTA SYNCMenaxheri i Kanalit ju lejon të lidheni me OTA kryesore dhe lehtësisht menaxhoni të gjitha listimet tuaja nga një vend duke zgjeruar shtrirjen tuaj.

Si të shfrytëzoni reklamat në Booking.com në 5 mënyra efektive?

Pasja e një listimi me foto të cilësisë së lartë dhe përshkrime të sakta do t'i shtyjë vizitorët të kontrollojnë pronën tuaj në më shumë detaje dhe ndoshta të bëjnë një rezervim.

Megjithatë, ka "truket" shtesë ju mund t'i përdorni për të shfrytëzuar përpjekjet për reklamim.

1. Bashkohuni me Genius Program

Programi Genius ju ndihmon të arrini nivele më të larta të dukshmërisë dhe njohjes bazuar në përqindjen e rezervimeve të Genius që merr prona juaj. 

Nëse u ofroni zbritje anëtarëve të Genius, ju jeni ka më shumë gjasa të paraqitet në mënyrë të dukshme në faqen e internetit të Booking.com dhe rezultatet e kërkimit.

Përveç kësaj, në këtë mënyrë, ju mund të:

✔️ tërheq më shumë rezervime,

✔️ rrit normat e banimit, dhe

✔️ Ndërtoni besnikërinë e klientit.

Për t'u kualifikuar për programin Genius, duhet të keni të paktën tre rishikime me një rezultati mesatar prej 7.5 ose më i lartë.

2. Ofroni tarifa celulare

A ke ditur atë mbi gjysma e të gjitha rezervimeve në Booking.com bëhen nëpërmjet pajisjeve mobile?

Me rritjen e numrit të përdoruesve celularë, ofrimi i një tarife celulare është një mënyrë e shkëlqyer për të tërheqin më shumë mysafirë, veçanërisht mijëvjeçarë.

Ky demografik shkruan më shumë komente se të tjerët dhe më shumë komente pozitive mund të rrisin besueshmërinë dhe apelin e pronës suaj.

Sigurimi i një zbritje ekskluzive prej 10% ose më e lartë për përdoruesit celularë do të fitojnë listën tuaj një distinktiv të veçantë.

Ky distinktiv shfaqet pranë pronës suaj, duke e bërë atë lehtësisht të identifikueshëm për vizitorët.

3. Bashkohuni me Programin e Partnerit të Preferuar

Për t'u bashkuar me Programin e Preferuar të Partnerit në Booking.com, duhet të plotësoni kriteret e mëposhtme:

 • Nota mesatare e lartë: Mbani një rezultat mesatar të vlerësimit të të ftuarve prej më shumë se 7.
 • Shkalla e lartë e konvertimit: Sigurohuni që një numër i konsiderueshëm i mysafirëve që shohin pronën tuaj të përfundojnë duke e rezervuar atë.
 • Kalendari i përditësuar i rezervimeve: Mbani të përditësuar kalendarin tuaj të rezervimeve me ditë minimale të bllokuara.
 • Pagesat në kohë të faturës: Paguani të gjitha faturat në kohë.

Është e rëndësishme të theksohet se pjesëmarrja në këtë program kërkon t'i jepni Booking.com një komision 3% më të lartë se tarifa juaj aktuale.

4. Rregulloni disponueshmërinë tuaj

Rritja e disponueshmërisë së pronës suaj mund të jetë në mënyrë të konsiderueshme rrisin dukshmërinë e tij për të mysafirë të mundshëm.

Sa më shumë data të keni të hapura, aq më të larta janë shanset për të tërhequr rezervime. Për më tepër, të qenit fleksibël me datat dhe ofrimi i tarifave dhe planeve të ndryshme të tarifave ju lejon kujdesem për një audiencë më të gjerë, duke përmbushur nevojat dhe preferencat e ndryshme.

5. Ofroni promovime speciale

Herë pas here, është mirë të merrni një nxitje shtesë duke ofruar marrëveshje speciale dhe promovime. 

Ato mund të variojnë nga netët e minutës së fundit, të hershme, netët falas deri tek zbritjet bazë për mysafirët që rezervojnë një numër më të madh netësh.

Ju gjithashtu mund të krijoni një listë gjeo-çmimesh përmes të cilit mund të jepni oferta speciale për mysafirë nga vende të caktuara.

Të gjitha këto promovime dhe zbritje speciale ndikojnë në numrin e komenteve të akomodimit tuaj dhe gjithashtu përfaqësojnë një motivim shtesë për të ftuarit e mundshëm për të rezervuar.

📌 Shënim

Këshilla jonë është që tërheqni mysafirë me zbritje gjatë stinët e ulëta dhe për të dhënë zbritje të hershme për të llogaritur disa rezervime paraprakisht.

Nga ana tjetër, gjatë sezonit të lartë, ne do të rekomandonim ndalimin e Programit Partner sepse, për shkak të kërkesës së lartë, nuk ka nevojë të paguani komision shtesë.

Si mund OTA SYNC Rritni dukshmërinë e pronës suaj?

Ndërsa renditja e pronës tuaj në Booking.com është një mënyrë fantastike për të filluar, është e rëndësishme të diversifikoni përpjekjet tuaja për reklamim në platforma të shumta.

Kjo siguron shikueshmëri më të gjerë dhe maksimizon mundësitë e rezervimit.

OTA SYNC, Një PMS gjithëpërfshirëse, është zgjidhja përfundimtare për t'ju ndihmuar të menaxhoni dhe reklamoni pronën tuaj nëpër OTA të ndryshme nga një panel i centralizuar.

Ja pse OTA SYNC bie në sy:

✨ Menaxhimi i centralizuar: Shikoni dhe menaxhoni të gjitha kanalet tuaja dhe vetitë e shumta nga një ndërfaqe e vetme.

✨ Kalendari i unifikuar: Lëvizni, ndryshoni dhe anuloni me lehtësi rezervimet në një vend me vetëm disa klikime.

✨ Aftësi të zgjeruara të rezervimit: Maksimizoni potencialin e faqes suaj të internetit për rezervime direkte me disponueshmëri të drejtpërdrejtë, tarifa, oferta speciale dhe varësi të reduktuar nga OTA.

✨ Komunikim pa probleme: Përmirësoni përvojën e mysafirëve me përgjigjet automatike dhe mesazhet model, duke siguruar komunikim të qetë dhe efikas.

✨ Analiza e fuqishme: Përfitoni njohuri se cilat kanale ju sjellin më shumë rezervime dhe të ardhura, falë ndjekjes së performancës në kohë reale nëpër platforma të shumta.

Gati për ta çuar menaxhimin e pronës tuaj në nivelin tjetër?

Regjistrohu për një provë 14-ditore falas of OTA SYNC dhe filloni të promovoni pronën tuaj në mënyrë më efektive sot!

Vazhdoni të mësoni:

13 këshilla se si të përmirësoni shitjet e hoteleve në 2024 [Udhëzues i plotë]

Si të filloni në Airbnb dhe çfarë duhet të dini [Udhëzues me qira]

11 këshilla për të menaxhuar në mënyrë efektive pronat e shumta [Udhëzues]

Postimet e ngjashme
indeks