Si të menaxhoni një llogari në Instagram?

Si të menaxhoni një llogari në Instagram?

Drejtimi i një biznesi në ditët e sotme çon domosdoshmërisht në nevojën për të qenë prezent në internet, për ta bërë më të lehtë për të ftuarit që t'ju gjejnë, për të gjetur informacione për një hotel, apartament, vilë ose lloje të tjera akomodimi që ofroni. Të jesh online nuk do të thotë vetëm se je aktiv në Kanalet OTA, si Booking, Expedia, Airbnb etj por edhe që jeni të lidhur me të ftuarit tuaj të mundshëm dhe të vjetër përmes rrjeteve sociale. Në këtë artikull, ne do të prezantojmë disa nga këshillat bazë të menaxhimit të llogarisë në rrjetin social Instagram.

MËSONI KUSH ËSHTË OBJEKTI TUAJ

Ndonjëherë nuk mjafton vetëm të dish se dëshiron vetëm “mysafirë”, por edhe të jesh i vetëdijshëm se çfarë lloj të ftuarish dëshiron në akomodimin tënd. Nga vijnë të ftuarit? Cilat janë interesat e tyre? A janë ata mysafirë biznesi, familje apo të gjitha grupet që ju sjellin vlerë të barabartë? Nëse drejtoni një hotel, dëshironi të tërheqni mysafirë me buxhet të lartë / buxhet të ulët apo jeni gati të pranoni grupe me çmime më të lira? Këto janë vetëm disa nga çështjet që ju, si pronar/menaxher, duhet të mendoni dhe të formuloni tuajat strategji online në përputhje me rrethanat.

Pasi të jetë formuar strategjia, ju e dini qartë se cila është audienca juaj e synuar, çfarë duan ata dhe çfarë ofroni. Në përputhje me rrethanat, ju mund të formoni promovime reklamash në Instagram dhe prezantohuni përmes Reklamat për mysafirët tuaj të mundshëm. Një strategji e mirëformuluar siguron që kostoja e promovimit të jetë e barabartë me investimin, pasi reklamimi i synuar mirë mund të tërheqë një numër të konsiderueshëm të ftuarish. Ndonëse është i formuluar keq, ai paraqet vetëm një kosto shtesë dhe humbje parash.

PËRDORNI FOTO ME CILËSISË TË LARTË

Në disa artikuj të mëparshëm, kemi shpjeguar se fotografia e mirë është mjeti më i mirë për t'u paraqitur në internet. Këto foto duhet të jenë pa shumë tekst, ato duhet të fokusohen nga një kënd i mirë, të jenë të qarta dhe të tregojnë saktësisht atë që dëshironi të shohin të ftuarit. Sigurisht, nuk duhet të ekzagjeroni dhe të shfaqni në mënyrë të rreme përmbajtjen që nuk zotëroni, ose të përdorni filtra agresivë.

Profili juaj duhet të jetë i mbushur me foto që kanë nuanca të caktuara të përfaqësuara në mënyrë harmonike, që kur vizitori i profilit i sheh kolektivisht fotot, që renditja të jetë kuptimplotë, që të mos marrë mendimin se fotot janë me pllaka.

FILTRAT, HASHTAGET, TITujt…

Këto janë artikuj ku duhet të dini masën dhe mos e teproni. Fotografitë mund të përpunohen ose shfaqen përmes filtrave, por ato duhet të jenë pa ngjyra të gjalla, filtra agresivë ose forma dhe figura të fryra. Përdorimi i moderuar është çelësi dhe cilësia është rezultati kur i përkushtoheni mirë përpunimit të fotove tuaja.

hashtag – Komunikimi juaj me vizitorët e mundshëm që përdorin kërkimin e fjalëve dhe etiketave. Përdorimi i moderuar është çelësi, 2-3 hashtags janë optimale kur reklamoni akomodimin tuaj. Disa kompani me një gamë të gjerë aktivitetesh dhe drejtimesh mund të rrisin numrin e këtyre etiketave, por hotelet dhe akomodimet private nuk duhet. #lokacioni #emri i vendndodhjes #pushime/biznes/udhëtime/aktivitet/atraksione janë të sakta, nëse i keni përcaktuar mysafirët tuaj të mundshëm, atëherë qëndroni në planin që dëshironi t'i tërheqni. Dhe bëni çmos për të shmangur etiketat si # follow4follow # like4like dhe të ngjashme, mendimi personal është se kjo e degradon profilin.

Çdo foto meriton titullin ose përshkrimin e vet, nëse do të jetë në gjuhë vendase apo të huaj varet nga ju dhe cilët të ftuar dëshironi të tërheqni. Titulli duhet të jetë i shkurtër, tërheqës dhe të tërheqë vëmendjen e personit që shfleton postimet në Instagram. Nëse mund të përmblidhni kuptimin e një fotoje deri në 5 fjalë dhe të bëni një person të vizitojë profilin tuaj, atëherë jeni në rrugën e duhur për rezervime të reja dhe forcimin e markës.

Postimet e ngjashme